به گزارش ایسنا، سیدمحمد حسینی شامگاه ۳۰ شهریورماه در آئین اختتامیه هفتمین جشن ملی پسته رفسنجان در محل خانه حاجآقا علی بزرگترین خانه خشتی جهان با اشاره به ثبت جهانی جغرافیای پسته رفسنجان اظهار کرد: این اتفاق به خاطر قدمتی است که رفسنجان در بحث پسته دارد. درست است که در جایجای ایران شاهد پستهکاری هستیم اما در بسیاری از جاها این رفسنجانیها بودند که این محصول گرانقیمت را ترویج کردند.
وی افزود: درست است که در آمریکا از پسته ایران کپیبرداری کردهاند اما این کپی برابر اصل نیست و آن طعم، مزه و مرغوبیت و کیفیت پسته رفسنجان را ندارد اما آنها قدرت تبلیغاتی، رسانه ای، بازاریابی و صادرات را دارند و ما هم باید دست در دست هم دهیم تا صادرات این محصول رونق بگیرد. البته که با دیپلماسی فعالی که دولت آیتالله رئیسی داشته و ارتباطی که با همسایگان و کشورهای قدرتمند اقتصادی مثل چین، روسیه و هند و دیگر کشورها داریم این مسیر نسبت به گذشته هموارتر شده و میتوانیم در این راه گامهای بلندی را برداریم.
حسینی ادامه داد: قطعاً مسئولان کشور حامی تولید هستند که سالهای سال رهبر انقلاب اسلامی تاکید دارند موانع از سر راه تولید برداشته شود و شاهد رونق تولید و جهش تولید باشیم. یکی از آنها رونق در تولید محصولات کشاورزی است. در برنامه هفتم توسعه اخیراً در مجلس شورای اسلامی بحث تولید محصولات کشاورزی تأکید شده که باید 90 درصد نیازهایمان را در کشور تولید کنیم و این امر مهم بدون همت کشاورزان سختکوش و حمایت مسئولان میسر نیست.
حسینی تصریح کرد: ما شاهد برپایی جشنوارهها در شهرهای مختلف هستیم که محصولات کشاورزی خود مانند انار، سیب، بادام و گردو را معرفی کنند این جشنوارهها فرصت و مجالی است که مردم ایران در فضای مجازی که در آن میتوان با جهان ارتباط برقرار کرد، محصولشان را به فروش برسانند.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: هفتمین جشن ملی پسته امسال در رفسنجان در پنج نقطه از شهرستان برگزار شد و این جشنها باعث رونق صنعت گردشگری میشود. نمایشگاهها باید فعال شوند، عرضه محصول باید در این جشنها تقویت شود و دبیرخانه دائمی فعال باید این کار را در طول سال انجام دهد که باعث میشود مردم در این جشنها با تاریخچه شهرستان آشنا شوند.
حسینی افزود: علاوه بر دولت، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هم باید پای کار باشند. شهرهای گندمخیز دائم به دولت یادآور میشوند که پول و وجه گندم یک روز هم به تأخیر نیفتد و امسال رکورد شکسته شد و توسط دولت بالای 10 میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری شد.در مورد مشکلات پسته هم مسئولان باید با واقعیتها آشنا شوند و بحث تعهد ارزی و غیره را بدانند تا محصولی که با رنج و مرارت به دست میآید و فرصتهای شغلی ایجاد میکند باید مورد حمایت قرار گیرد.
وی به دغدغه آب کشاورزی اشاره و عنوان کرد: بیش از یک دهه خشکسالی داشتیم و این مسئله مهمی است و دولت پیگیر رفع آن است و جلسات در وزارت نیرو فعال شده و از بخش انتقال آب دریا برای شرب و کشاورزی اختصاص یافته، به نحوه آبیاری و نوع کشت که محصولات متناسب با نیاز آبی کشت شوند، باید توجه داشت. تأکید رئیس جمهور حل این مشکلات است.
معان پارلمانی رئیس جمهور تصریح کرد: اگر متفکران و جوانان خلاق و متخصص به عرصه بیایند راهکار وجود دارد، در حال حاضر 8500 شرکت فناور در کشور داریم و ایدهها و محصولاتی که تولید کردند علاوه بر خودکفایی و نیاز داخل به خارج هم صادر میکنند، بنابراین اهتمام جدی در رونق تولید در کشور وجود دارد که منجر به ایجاد فرصتهای شغلی، درآمدزایی، بهبود شرایط زندگی و معیشت مردم است و درآمد ارزی دارد.
حسینی در بخش دیگری از سخنانش با گرامیداشت هفته دفاع مقدس، گفت: رفسنجان در این دوران درخشش خاصی داشت. لشکر ثارالله چندین گردانش رزمندگانش از رفسنجان و طلایهدار مبارزات در دوران دفاع مقدس بودند. مردم این شهرستان نیز در پشت جبهه خدمت میکردند و همه وامدار احسان و گذشت نسل قبل از خودمان هستیم که 8 سال مردم سختی ها را تحمل و افتخار آفرینی کردند.
وی در پایان تصریح کرد: اگر امروز رئیس جمهور با اقتدار، عزت و صلابت در مجمع عمومی سازمان ملل سخن میگوید و اگر با کشورهای دنیا مینشینیم و صحبت می کنیم و ما را در سازمانهای مهم جهانی مثل شانگ های و گروه اقتصادی بریکس میپذیرند به دلیل همین روحیه شهادتطلبی و در راس آنها سردار دلهاست.
انتهای پیام