به گزارش ایسنا و به نقل از خبرگزاری تاس، سرگیلاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در بیانیهای پس از دیدار با رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت که روسیه قصد دارد به همکاری خود با آژانس به منظور کنترل تهدیدات ناشی از نیروگاه اتمی زاپوریژیا ادامه دهد.
طبق این بیانیه، لاوروف و گروسی «درباره حوزههای مهم فعالیتهای آژانس تبادل نظر کردند. امنیت در نیروگاهی اتمی زاپوریژیا نیز مورد بحث قرار گرفت. طرف روسی بر تعهداتش در زمینه همکاری بیشتر با آژانس با دیدگاه کاهش تهدیدات ناشی از رژیم کییف تاکید کرد.»
لاوروف همچنین در این بیانیه اشاره کرد که «استفاده از تسلیحات اورانیوم ضعیف شدهای که غرب به رژیم کییف میفرستد، میتواند تاثیرات بلندمدت فاجعهباری داشته باشد.»
لاوروف همچنین در نشست شورای امنیت درباره اوکراین گفت که آمریکا و متحدان آن از زمان فروپاشی اتحادیه جماهیر شوروی، «آشکارا» در امور داخلی اوکراین مداخله کردهاند و شواهدی وجود دارد که نشان میدهد آنها بحران فعلی در این کشور را مهندسی کردند.
لاوروف در این باره گفت: همان طور که ویکتوریا نولاند، معاون وزیر امور خارجه آمریکا، به طور علنی و حتی با افتخار در اواخر سال ۲۰۱۳ اذعان کرد، واشنگتن ۵ میلیارد دلار برای پرورش سیاستمداران کییف که تابع غرب هستند، هزینه کرد. تمام وقایع درباره چگونگی شکل گرفتن بحران اوکراین مدتها علنی بوده است اما به هر طریقی برای کماهمیت جلوه دادن آن و جبران تمام وقایع تاریخی منتهی به ۲۰۱۴ ادامه دارد.
وزیرخارجه روسیه تصریح کرد: غرب نمیخواهد صادقانه به ریشههای بحران اوکراین نگاه کند و فقط مسکو را مقصر میداند. امروز، لفاظیهای مخالفان ما مملو از چنین شعارهایی است: «تهاجم»، «تجاوز»، «الحاق» و حتی یک کلمه در مورد علل اصلی مشکل نیست.
او در ادامه غرب را متهم کرد که «یک رژیم آشکار نازی [در اوکراین] را پرورش میدهد که آشکارا نتایج جنگ جهانی دوم و تاریخ مردم خود را بازنویسی میکند. غرب از گفتوگوی اساسی بر اساس حقایق و احترام به همه اصول منشور [سازمان ملل] اجتناب میکند. ظاهراً استدلالی برای گفتگوی صادقانه ندارد.»
لاوروف مقامات اوکراینی را به سنگ اندازی در مذاکرات صلح متهم کرد. وی خاطرنشان کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین در اکتبر 2022 فرمانی صادر کرد که در آن «عدم امکان انجام مذاکره با ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه را اعلام کرد. لاوروف گفت: «اگر ایالات متحده به [مذاکرات] علاقمند است، من معتقدم که دستور دادن به [کییف] برای لغو فرمان زلنسکی برای آنها دشوار نخواهد بود»
انتهای پیام