دکتر قاسم عموعابدینی، چهارشنبه ۲۹ شهریورماه، در حاشیهی بازدید از روند برگزاری جلسهی مصاحبهی بورسیههای «دانش» از میان برگزیدگان برتر کنکور سراسری سال ۱۴۰۲، در دانشگاه تبریز، افزود: ارتقاء فرهنگی، ایجاد ظرفیت و توانمندی در جوانان برای قرارگرفتن در مشاغل موجود در جامعه، یکی از مسیرهایی است که آموزش عالی دنبال میکند و آموزش هدفمند این مسیر را از طریق محتوای درسی و با توجه به نیازهای جامعه مهیا میکند تا فارغ التحصیلان بتوانند در تحقق هدف گذاری آموزش عالی نقش ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم در راستای طرح تحول آموزشی در دولت سیزدهم و رفع یکی از چالشهای بزرگ که عبارت است از ایجاد زمینههای شغلی و توانمندسازی فارغ التحصیلان در راستای به کار گیری در مشاغل، برنامه ریزی کرده و آموزش را به سمت هدفمندی برده و در این راستا چندین نوع بورسیهی تحصیلی را تعریف و در دفترچههای کنکور سراسری قرار داده است.
وی ادامه داد: با برنامهریزیهای انجام شده، امسال پنج هزار بورسیه در دفترچهی کنکور گنجانده شد که شامل صنایع، دانش، نخبگان و علوم انسانی هستند. محتوای درسی نیز براساس نوع بورسیهها انتخاب خواهد شد بهطوریکه ۱۵ تا ۴۰ واحد مخصوص بورسیهی مربوط و تعدادی از واحدهای درسی نیز مختص کارورزی خواهد بود.
عمو عابدینی افزود: دانش آموزانی که جزو رتبههای زیر ۲۰۰ بوده یا موفق به کسب مدال طلای المپیادهای علمی هستند، در صورتی که وارد بورسیههای رشتههای علوم پایه، علوم انسانی و برخی رشتههای مرتبط با امنیت عذایی و تمدن ایرانی – اسلامی شوند، به شرط حفظ سطح علمی خود، تا پایان دورهی دکتری تحت حمایت بورسیه باقی خواهند ماند و بعد از اتمام دورهی دکتری نیز بهعنوان هیات علمی جذب خواهند شد.
معاون آموزشی وزیر علوم، در خاتمه افزود: بسیار خرسند هستیم که فرصتی برای جوانان عزیز پیش آمده تا علاوه بر تحصیل و شرکت در دورههای تخصصی، میتوانند شغل خود را نیز تضمین کنند و امیدواریم بتوانیم با همکاری سایر شرکتهای صنعتی، در سال آینده تعداد بورسیههای تحصیلی را تا ۷۰ هزار دانشجو افزایش دهیم.
انتهای پیام