به گزارش ایسنا، سید محمدرضا میرتاج الدینی نماینده مردم تبریز و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ صحن مجلس در نطق میان دستور خود با اشاره به سخنرانی رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد: از نطق محکم و مستدل رئیس جمهوری محترم در مجمع عمومی سازمان ملل تشکر میکنم که در مصاف با فرهنگ لیبرالیستی جهان غرب به دفاع از قرآن کریم، حقوق حقه ملت شریف ایران، حقوق مردم مظلوم فلسطین و اتحاد جهان اسلام به مخالفت با توسعهطلبی و زیادهخواهی استکبار جهانی پرداخت.
وی با اشاره به وضعیت دریاچه ارومیه هشدار داد: دریاچه ارومیه در شرایط بدی قرار گرفته و به نفس نفس زدن افتاده است؛ در این رابطه سخن زیاد گفته شده است و دولت فعلی و دولتهای قبلی هم اقدامات زیادی انجام دادهاند اما تا منابع آب حوزه آبریز دریاچه ارومیه درست مدیریت نشود، این مشکل برطرف نخواهد شد و تا منابع آب جدید برای آن فکر نشود، این بحران رفع نخواهد شد؛ برای هر دو راهکارهای مختلف اندیشیده شده است که باید اجرایی شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه «در اقدام فوری همانطور که دولت قول داده آب کانال و تونلی که در کانی سیب ایجاد کرده است به طرف دریاچه ارومیه رهاسازی کند»، عنوان کرد: در اقدام بلندمدت اصلاح الگوی کشت و جلوگیری از چاههای غیرمجاز که متاسفانه بیش از ۷۰ هزار چاه غیرمجاز در حوزه آبریز دریاچه ارومیه وجود دارد، باید تعیین تکلیف شود. همچنین یک راه حل مهم دیگر که مورد مطالعه دقیق قرار گرفته انتقال آب از دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه است؛ این طرح در چهار دانشگاه تبریز، ارومیه، سوئیس و دانشگاهی در هلند مورد مطالعه قرار گرفته و از جهت محیط زیستی و سایر جهات مورد تأیید قرار گرفته است.
میرتاجالدینی افزود: تفاوت ارتفاع دریاچه وان تا ارومیه ۴۰۰ متر است و این راه در فاصله حدود ۱۵۶ کیلومتر به صورت ثقلی قابل جریان میتواند باشد که فقط نیاز به لوله گذاری دارد و در مسیر نیروگاههای آبی و تاسیس آن و تامین هزینه آن امکانپذیر است. شرکتهای بخش خصوصی چه در ایران چه در ترکیه اعلام آمادگی کردهاند و این طرح برد برد هم برای ایران و ترکیه هم هست و امیدواریم دولت که مطالعاتی را در این رابطه شروع کرده به صورت جدی این کار را دنبال کند.
وی همچنین در بخش دیگری از نطق خود تاکید کرد: تا حدی مسائل اقتصادی و کنترل تورم، روند رو به ثبات و بهبود را نشان میدهد اما دولت باید با جدیت نسبت به ادامه راه و حل همه مشکلات معیشتی اقدام کند و گامهای بلندتری بردارد. از جمله اجرای کامل کالابرگ الکترونیکی.
این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تنشهایی که در قره باغ ایجاد شده است، گفت: نظر ما همیشه تاکید بر حسن همجواری با باکو بوده و در مناقشه قرهباغ همیشه حامی باکو بودهایم و ما قره باغ را جزو خاک جمهوری آذربایجان میدانیم؛ مجدداً به این مساله هم تاکید میکنیم اما نکته دوم که به آن تاکید میکنیم این است که هر گونه تغییر مرزها و هر گونه اقدامی که موجب تغییر در مرزهای بینالمللی باشد، ما با آن مخالفیم و دولت آذربایجان باید در همان حد قرهباغ و اعمال حاکمیت در آنجا کارش را حفظ کند.
انتهای پیام