رئیس جمهوری سریلانکا توافق «آکوس» را اشتباه دانست

رئیس جمهوری سریلانکا پیمان امنیتی "آکوس" بین استرالیا، انگلیس و آمریکا را یک اشتباه دانست و نگرانی درباره تاثیر چین در کشورش را رد کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست، "رانیل ویکرمسینگ"، رئیس جمهوری سریلانکا در رویدادی به میزبانی "بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی" در نیویورک و در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفت: این یک ائتلاف نظامی علیه یک کشور واحد یعنی چین است. به نظرم این یک گام نادرست استراتژیک است. آنها با پیمان آکوس اشتباه کردند. این ائتلافی غیرضروری است. نیازی به آن نیست.

آکوس در سپتامبر ۲۰۲۱ تاسیس شد و از سوی دولت‌های عضو به عنوان شراکتی امنیتی با هدف به اشتراک گذاری فناوری و اطلاعات درباره زیردریایی‌های اتمی، هوش مصنوعی، فناوری کوآنتومی و ایجاد ظرفیت‌های دیگر در حوزه زیر دریا توصیف می‌شود.

رئیس جمهوری سریلانکا همچنین اصطلاح "هند-اقیانوس آرام" را مورد مضحکه قرار داد و ساخت یک منطقه ژئواستراتژیک در منطقه را "چارچوب مصنوعی" نامید و گفت: کسی نمی‌داند هند-پاسیفیک چیست. برای برخی مردم، این اصطلاح شامل مرز غربی هند و برای برخی آفریقا و حتی به سمت پاسیفیک غربی و برخی دیگر هم پاسیفیک جنوبی می‌شود.

وی ادامه داد، منشا رقابت چین و آمریکا مربوط به منطقه پاسیفیک غربی است اما اکنون به اقیانوس هند و پاسیفیک جنوبی هم گسترش یافته است.

رئیس جمهوری سریلانکا با اشاره به گسترش ناتو در آسیا نیز گفت: تا زمانیکه مساله اقیانوس هند مورد نگرانی است ما هیچ فعالیت نظامی را نمی‌خواهیم و بسیاری از کشورها در منطقه نیز نمی‌خواهند که ناتو به آنها نزدیک شود.

وی همچنین گزارش‌ها درباره اینکه دولت کلمبو به پکن اجازه فعال سازی یک پایگاه نظامی در سریلانکا را می‌دهد، رد کرده و افزود: بندر "هامبانتوتا" یک بندر تجاری است که توسط گروه "مرچنت چین" متعلق به دولت پکن اداره می‌شود و امنیت این بندر در دست نیروی دریایی سریلانکاست.

رئیس جمهوری سریلانکا در ادامه به ادعاهای مطرح شده از سوی دهلی درباره اینکه پکن در حال اعزام ناو به سریلانکا برای جاسوسی از هند است، واکنش نشان داد و گفت:‌ هیچ کشتی جاسوسی در سریلانکا نیست. نمی‌دانم آیا کسی می‌تواند یک کشتی جاسوسی داشته باشد یا خیر. اینها کشتی‌های تحقیقاتی هستند که بر اساس توافق بین آکادمی علوم چین و آژانس تحقیقات دریایی ملی سریلانکا در ۱۰ سال گذشته به منطقه رفت و آمد داشته‌اند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: آسیا و اقیانوسیه
  • کد خبر: 1402062918114
  • خبرنگار : 71129