میقاتی گروه‌های سیاسی مسیحی را مسؤول تأخیر در تصویب اصلاحات دانست

نخست وزیر موقت لبنان گروه‌های سیاسی مسیحی را مسؤول تأخیر در اجرای اصلاحات دانست و گفت که دولت وی لایحه‌ها را به پارلمان ارجاع داده است؛ اما برخی نمایندگان پارلمان تا قبل از انتخاب رئیس جمهور جدید با تصویب آن مخالف هستند.

به گزارش ایسنا، نجیب میقاتی، نخست وزیر موقت لبنان در مصاحبه با روزنامه الشرق الاوسط گروه‌های سیاسی مسیحی را مسؤول تأخیر در اجرای اصلاحات دانست و تأکید کرد: دولت لایحه‌های مربوط به اصلاحات را تصویب و آن را به پارلمان ارجاع داد؛ اما گروه‌های سیاسی مسیحی با برگزاری جلسه پارلمان برای تصویب این لایحه‌ها در سایه خلأ ریاست جمهوری مخالف هستند. انتخاب رئیس جمهور آغاز حل بحران‌ها است. طرح نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان برای مذاکره و بعد از آن برگزاری جلسه‌های پی در پی برای انتخاب رئیس جمهور یک راه حل برای همگان است. ما امیدواریم که کمیته پنج جانبه پرونده لبنان از گروه‌های لبنانی بخواهد درخواست نبیه بری برای مذاکره را قبول کنند.

میقاتی گفت: لبنان عضو مؤسسان سازمان ملل است و یک عضو کارآمد محسوب می‌شود. با اینکه پرونده لبنان در سایه پرونده‌های بین‌المللی دیگر اولویت محسوب نمی‌شود؛ اما برای ما یک اولویت اساسی است. باید پرونده لبنان و مشکلات آن را در تمام نشست‌هایی که برگزار می‌شود، مطرح کنیم و در این نشست‌ها حضور داشته باشیم. لبنان همواره در این نشست‌ها حضور دارد و هیچ کسی نمی‌تواند مانع حضور این کشور شود.

میقاتی اظهارات برخی را درباره اینکه مسؤولان لبنانی خواهان مداخله خارجی در امور داخلی خود هستند، رد کرد.

وی گفت: درست است برخی لبنانی‌ها از کشورهای با نفوذ برای فشار بر تیم‌های لبنانی کمک می‌خواهند؛ اما در عین حال آن‌ها خودشان می‌گویند که هرگونه مساله داخلی لبنان باید در داخل این کشور حل شود. من نیز جزو کسانی هستم که معتقدند بحران لبنان باید در داخل کشور حل شود، چرا که هیچ‌کسی مثل خود لبنانی‌ها نمی‌تواند مشکل آنها را بفهمد. معضل اصلی در لبنان در حال حاضر انتخاب رئیس جمهور است. طرح اخیر نبیه بری درباره مذاکره برای یک هفته و بعد از آن برگزاری جلسات پی در پی برای انتخاب رئیس جمهور بهترین راه حل است، چرا که مذاکره بر اساس طرح نبیه بری مذاکراتی مشروط نیست، بلکه از همگان خواسته می‌شود تا در یک مکان مشخص حاضر شوند و یک روش اجباری را برای انتخاب رئیس جمهور در پیش بگیرند.

میقاتی گفت: بر اساس قانون اساسی لبنان قبل از انتخاب رئیس جمهور مذاکراتی وجود ندارد و این یک مساله بی‌سابقه است. زمانی که کرسی ریاست جمهوری برای یک سال خالی باشد و تمام راه حل‌ها برای انتخاب رئیس جمهور تمام شده باشند، راهکاری که نبیه بری پیشنهاد داده است منطقی است. همگان باید درخواست بری برای برگزاری مذاکره را قبول کنند، چرا که راه حل اساسی و ایمنی برای پایان دادن به خلأ ریاست جمهوری است.

وی گفت: آیا لبنانی‌ها تاکنون بر سر تصمیمی توافق کرده‌اند که حزب‌الله با آن مخالفت کرده باشد؟ لزومی ندارد که حتما مذاکرات به یک توافق مشخص منجر شود.

نجیب میقاتی به نشست‌های کمیته پنج جانبه آمریکا، فرانسه، عربستان، قطر و مصر درباره پرونده لبنان اشاره کرد و گفت: این سه کشور عربی جزو بهترین دوستان لبنان هستند. برای همین من امیدوارم که درخواست آنها در جلسه آتی برای مذاکره میان طرف‌های لبنانی مثمرثمر باشد. انتخاب رئیس جمهور بحران لبنان را به طور کامل حل نمی‌کند؛ اما راه را برای تشکیل یک دولت جدید و انجام اصلاحات مطلوب هموار می‌کند و دیگر توجیهی برای پارلمان که برخی نمایندگان آن می‌گویند در سایه خلأ ریاست جمهوری اصلاحات را بررسی نمی‌کنند، نمی‌ماند.

میقاتی گفت: انتقاد صندوق بین‌المللی پول از لبنان در نتیجه عدم برگزاری نشست‌های پارلمان برای تصویب قوانین مطلوب است.

وی به تحریم جلسات پارلمان توسط گروه‌های سیاسی مسیحی و در رأس آن جریان آزاد ملی اشاره کرد و گفت: انتخاب رئیس جمهور اولویت آنها است. دولت مسؤول تأخیر در اجرای اصلاحات نیست. ما لایحه‌ها را به پارلمان ارجاع دادیم. اما برخی می‌گویند قبل از انتخاب رئیس جمهور در جلسات پارلمان شرکت نمی‌کنند.

میقاتی گفت: حزب‌الله لبنان از نظر تأیید بیشتر اصلاحات مطلوب همکاری می‌کند و یک رویکرد مثبت دارد؛ اما تیم مسیحی قبل از انتخاب رئیس جمهور ضرورتی برای اجرای این اصلاحات نمی‌بیند. تیم مسیحی انتخاب رئیس جمهور را اولویت می‌داند. پس همین امروز رئیس جمهور را انتخاب کنید.

میقاتی درباره که برخی می‌گویند عربستان لبنان را اولویت نمی‌داند، گفت: برای من عربستان در هر صورت پدر، مادر و برادر لبنان است. اگر به گذشته نگاه کنیم عربستان همواره در کنار لبنان بوده است و من معتقدم که هرگز لبنان را رها نخواهد کرد. باید ذهنیت لبنانی‌ها تغییر کند. توافق طائف بهترین توافق برای این زمان است؛ اما اجرای آن مشکل است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۸
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402062917968
  • خبرنگار : 71516

برچسب‌ها