رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، در این نشست ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس دانشگاه واسط و هیات همراه در دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، گفت: همسایگی دوکشور، اشتراکات فرهنگی، علمی و تعاملات گسترده در طول تاریخ، نشانگر عمق ارتباط میان دو کشور پهناور ایران و عراق است، در این راستا امیدواریم این دو دانشگاه ارتباط مؤثر و سازنده آموزشی، پژوهشی، فناوری، فرهنگی و... در زمینه گسترش نظام آموزشی شان با یکدیگر داشته باشند و ثمره این ارتباط تنگاتنگ باعث هم افزایی شایسته و چشمگیر برای دو کشور همسایه باشد.
محمد صادقی آزاد افزود: اشتراکات فرهنگی و مذهبی میتواند نقش موثری در درک مسائل و همگرایی کشورها داشته باشد. بر این اساس دو کشور ایران و عراق از اشتراکات زیادی برخوردار هستند که باعث در هم تنیدگی بین مردمان دو کشور تبدیل شده و به لحاظ ایجاد روابط عمیق با همپوشانی فراوان بین دو کشور و دو ملت در طول تاریخ منجر شده در حوادث و اتفاقات اخیر در کنار هم بوده و خود را در یک جبهه واحد احساس می کنند.
وی ادامه داد: این موضوعات بیان کننده امتدادهای حوزه فرهنگی و دینی جمهوری اسلامی ایران و عراق می باشد و در شرایط کنونی حفظ و توسعه روابط از اهمیت ویژه و اساسی در سیاست خارجی دو کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه عامل موثر دیگر بر روابط این دو کشور عوامل ژئوپلتیک میباشد، گفت: محیط جغرافیایی و همجواری سرزمینی میتواند به عنوان عاملی در پیوند کشورها و نزدیک کردن راهبردها و سیاستهای آنها بهم باشد. از این حیث و با توجه به ۱۴۰۰ کیلومتر مرز مشترک، ایران و عراق دارای اشتراکات ژئوپلتیک زیادی هستند و این اشتراکات از زمینههای مهم پیوند اشتراتژیک بین این دو کشور میباشد.
صادقی آزاد به کمیت و کیفیت پتانسیلهای دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اشاره کرد و افزود: این دانشگاه با آزمایشگاه و کارگاههای مجهز با تکیه بر اساتید برجسته، چهارده دانشمند ۱ و۲ درصدبرتر جهان، دانشجویان مستعد، یاوران علمی توانمند و ... آمادگی کامل دارد با دانشگاه واسط همکاری داشته و با توجه به شناختی که از دانشگاه واسط و مدیریت پروفسور ابوالحسنی دارم امیدوارم بتوانیم همکاری مؤثر و سازندهای با این دانشگاه داشته باشیم.
وی با اشاره به این که این تفاهم نامه تنها تفاهم نامه مورد تایید دولت عراق است که به طور رسمی تایید شده است، گفت: تبادل اساتید جهت تدریس دروس مورد نظر در تخصصهای مختلف، جذب دانشجو پسا دکتر با راهنمایی اساتید راهنمای دو دانشگاه، تسهیل استفاده از امکانات آزمایشگاهی دو دانشگاه، مشارکت در برگزاری کنفرانسها و سمینارهای علمی که دو طرف برگزاری میکنند، ایجاد فرصت برای ادامه تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری از هر دو طرف، فراهم نمودن شرایط مناسب برای چاپ و انتشار پژوهشها و مجلات علمی و... از جمله بندهای این تفاهم نامه همکاری است.
وی در پایان با اشاره به عملیاتی کردن این تفاهم نامه خاطرنشان کرد: تشکیل کمیته مشترک جهت پیگیری همکاریهای دوجانبه، تشکیل جلسات آنلاین و از همه مهمتر تاسیس مرکز مطالعات ایران و عراق از جمله سه گام اجرای برای عملیاتی کردن این تفاهم نامه است؛ که در اسرع وقت با هماهنگی دو وزارتخانه علوم و هماهنگی که با دانشگاه واسط داریم این تفاهم نامه را تا ترم بعدی به مرحله اجرا می رسانیم.
پروفسور مازن الحسنی رئیس دانشگاه واسط ضمن ابراز خوشحالی از حضور در ایران و دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، از مهمان نوازی رئیس دانشگاه و مسئولان قدردانی کرد و گفت: ما با ۲۵ دانشگاه ایرانی قرارداد داریم اما این تفاهم نامه اولین تفاهم نامه رسمی مورد تایید کشور عراق است که با دانشگاه شهید مدنی آذربایجان منعقد میشود.
مازن الحسنی افزود: شهر تبریز از نظر تاریخی یکی از قدیمی ترین شهرهای جهان است که استان واسط هم از این نقطه نظر با تبریز مشترک است که این وجوه مشترک در کنار اشتراکات تاریخی، اعتقادی، علمی، مرز مشترک و... با ایران، زمینه همکاری مشترک را تداعی میکند.
وی بیان کرد: با توجه به قابلیت و پتانسیلهای منحصر به فرد دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که قابل توجه است، ما به دنبال این هستیم که ارتباطات علمی خود را با این دانشگاه جامع گسترش دهیم. با این ارتباطات علمی تجربیات جدیدی را برای اساتید و دانشجویان خود فراهم کنیم.
وی افزود: تلاش میکنیم که شرایط تحصیل خوب و مناسبی را برای دانشجویان عراقی فراهم کنیم و در قبال آن دانشگاه واسط خدمات ارزنده در شأن دانشگاه شهید مدنی آذربایجان تقدیم نماید.
رئیس دانشگاه واسط با تکیه بر این که دانشجویان زنان عراقی با امنیت و آرامش کامل در ایران به امر تحصیل میپردازند تشریح کرد: ما به دنبال این هستیم با گسترش ارتباطات دانشگاهی با ایران به خصوص در رأس آن دانشگاه شهید مدنی آذربایجان که مشترکات خاصی از جمله قدمت تاریخی تبریز با شهر واسط و اشتراک دانشکدهها و... با دانشگاه واسط دارد، دانشگاها دو کشور را برای گسترش جهانی علم و اسلام همگام کنیم، در این راستا آمادگی داریم در سطوح مختلف طبق قوانین حاکم بر وزارتین علوم دو کشور، همکاریهای دوجانبه را گسترش دهیم.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، این مراسم با حضور رئیس دانشگاه شهید مدنی آذربایجان و جمعی از مسئولین دانشگاه، پروفسور مازن حسن جاسم الحسنی، رئیس دانشگاه واسط عراق دکتر صبیح لفته فرحان فرحان، معاون علمی و دکتر سرحان راشد سرحان المنتفکی، هماهنگ کننده امور بین الملل برگزار شد.
انتهای پیام