رییس کارگروه علمی جایزه خبر داد

مشارکت دانشمندان ۱۱۰ کشور در پنجمین دوره جایزه مصطفی(ص)

رییس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) گفت: در پنجمین دوره جایزه مصطفی (ص)، ۲ هزار و ۶۱۳ پرونده از ۱۱۰ کشور ارسال شد که در نهایت ۵ پرونده به تایید هیات داوران رسید.

به گزارش ایسنا علی اکبر صالحی در نشست خبری امروز که در محل فرهنگستان علوم برگزار شود، با اشاره به دو اصطلاح علم نافع و غیر نافع، گفت: آنچه که علم را به نافع و غیر نافع تبدیل می‌کند، در نحوه کاربرد آن است.

وی در مورد تاریخچه این جایزه، اظهار کرد: اساسنامه جایزه مصطفی (ص) در سال ۱۳۹۱ توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و از سال ۱۳۹۴ اولین دوره این جایزه برگزار شد و امسال پنجمین دوره آن در مهرماه برگزار می‌شود.

صالحی یادآور شد: مبنای این جایزه هم علم و هم عالم است، عالمی که به دنبال علمی رفته و کشفی کرده و موجب رفاه بشریت شده است.

وی با بیان اینکه برگزیدگان این جایزه در حوزه‌های مختلف، در مرزهای دانش حرکت می‌کنند، یادآور شد: این دانشمندان دارای اثر با کاربردهای مشخص هستند و بر فرهنگ و جامعه اثرگذارند و به طور کلی برگزیدگان جایزه تا امروز کسانی هستند که دستاورد آنها نافع بوده است. 

رئیس کارگروه علمی جایزه مصطفی(ص) ادامه داد: داشتن حسن شهرت، تسلط بر مهارت‌های فنی، ارتباطات قوی، انگیزه‌مند بودن و دارا بودن شوق از دیگر شاخص‌های انتخاب برگزیدگان جایزه مصطفی(ص) است.

صالحی اظهار کرد: جایزه مصطفی (ص) در ۴ زمینه علم و فناوری ارتباطات و اطلاعات، علوم زیستی و پزشکی، علم نانو و علوم پایه و مهندسی، کاندیداهای خود را انتخاب می‌کند.

وی گفت: از طریق دو روش؛ یکی ارتباط با دانشمندان و دیگری جست‌وجوی خود دبیرخانه، دانشمندان اثرگذار شناسایی می‌شوند و با این شیوه‌ها در پنجمین دوره جایزه، تعداد ۲ هزار و ۶۱۳ پرونده از ۱۱۰ کشور ارسال شد.

به گفته صالحی، در این روند ۴۷۰ پرونده در حوزه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات (۲۶۶ دانشمند مقیم و ۲۰۴ دانشمند غیرمقیم) و ۶۴۰ پرونده در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشکی (۱۷۸ دانشمند مقیم و ۴۶۲ دانشمند غیرمقیم) تشکیل شد. افزون بر این هزار و ۵۰۳ پرونده در حوزه علم و فناوری نانو و علوم پایه و مهندسی (۸۴۶ دانشمند مقیم و ۶۵۷ دانشمند غیرمقیم) در دبیرخانه تشکیل و بررسی شد.

وی ادامه داد: در غربالگری اولیه پرونده‌ها توسط گروه‌های علمی جایزه، ۲۰۶ پرونده برای ورود به مرحله دوم انتخاب شدند و بعد از ارزیابی پرونده‌های منتخب توسط گروه‌های علمی جایزه، ۴۸ پرونده برای ورود به مرحله بعد انتخاب شد. 

قائم مقام فرهنگستان علوم ادامه داد: در ادامه پرونده‌های منتخب توسط دانشمندان برجسته جهان در حوزه اثر هر یک از نامزدها، با دریافت نظر ۲۰۲ داور بین‌المللی در مورد ۴۸ پرونده منتخب داوری شد. همچنین در پی داوری نهایی پرونده‌های منتخب توسط گروه‌های علمی جایزه، ۱۴ نامزد برتر به کارگروه علمی جایزه معرفی شدند که از این تعداد با جمع‌بندی نامزدهای برتر توسط کارگروه علمی جایزه، ۹ نامزد برتر توسط کارگروه علمی به شورای سیاست‌گذاری جایزه معرفی شدند.

صالحی افزود: در انتخاب نهایی برگزیدگان توسط شورای سیاست‌گذاری جایزه، ۳ برگزیده مقیم و ۲ برگزیده غیرمقیم به عنوان برگزیدگان این دوره جایزه انتخاب شدند.

انتهای پیام 

  • دوشنبه/ ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402062716497
  • خبرنگار : 30057