به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی نیروی انتظامی خراسان شمالی، سرهنگ مجید یگانه پور اظهار کرد: در پی تماس یکی از شهروندان با مرکز فوریت های ۱۱۰ و اعلام فوت یکی از بستگانش در اثر سقوط از درخت گردو در یکی از روستاهای شهرستان شیروان، بلافاصله ماموران پاسگاه انتظامی گلیان برای بررسی موضوع به محل حادثه اعزام شدند.
وی افزود: پس از حضور ماموران و بررسی موضوع مشخص شد که فردی ۶۳ ساله در حال چیدن گردو در بالای درخت بوده که به دلیل شکستن شاخه زیرپایش از بالا به پایین سقوط کرده و به دلیل شدت ضربه وارده در دم جان باخته است.
این مقام انتظامی اظهار کرد: با حضور عوامل اورژانس، مرگ نامبرده تایید و با تشکیل پرونده جسد به بیمارستان منتقل شد.
فرمانده انتظامی شهرستان شیروان با تاکید بر رعایت نکات ایمنی از سوی باغداران در فصل برداشت محصول خاطرنشان کرد: این پرونده پس از تشکیل، برای انجام مراحل قانونی به مراجع قضائی ارسال شد.
به گزارش ایسنا، دکتر تقی دولت آبادی رئیس سازمان اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی ۲۲ شهریور ماه جاری در گفت و گو با ایسنا، از ارجاع ۴۷ مصدوم گردو چین به بیمارستان های استان از اول شهریور ماه تاکنون خبر داد و گفت: ۴۹ مورد مصدوم گردوچین طی زمان یاد شده در استان وجود داشته که اورژانس به آن ها خدمات رسانی کرده است.
وی با اشاره به این که هرساله در شهریور و اوایل مهره ماه براثرسقوط افرادی که به شکل سنتی و بدون استفاده از تجهیزات محافظتی به گردو چینی اقدام می کنند، شاهد مصدومیتهایی هستیم، افزود: متاسفانه سقوط از درخت گردو یکی از حوادث پرتکرار در سالهای اخیر در ماههای شهریور و مهر است.
وی ادامه داد: باغداران در زمان جمعآوری گردو از کارگران متخصص در این زمینه استفاده نمی کنند و به دلیل مبتدی بودن کارگر در زمان جمع آوری گردو متاسفانه شاهد بروز آسیبهای ناگواری به افرادی هستیم که در حین گردو چینی از درختان گردو با ارتفاع زیاد به پایین سقوط کرده اند.
وی تصریح کرد: متاسفانه چیدن گردو بدون در نظر گرفتن شرایط حرفهای و ایمن با حضور افراد غیرمتخصص انجام میشود که در بسیاری از موارد شاهد شکستن دست و پا و آسیبهای نخاعی تا مرگ در برخی موارد بوده ایم.
دکتر دولت آبادی با اشاره به این که افرادی که دچار سابقه فشار خون و دیابت هستند باید بیشتر مراقب حوادث مشابه در زمان چیدن گردو باشند، اضافه کرد: افرادی که سابقه مصرف داروهای فشار خون، مغز و اعصاب و یا دیابت دارند از رفتن به بالای درخت خودداری کنند.
وی پوسیده بودن شاخه های درخت و رعایت نکردن نکات ایمنی را مهم ترین دلیل سقوط از درختان گردو یاد کرد و گفت: باغداران قبل از این که محصول کامل برسد به دلیل جلوگیری از سرقت گردو حتی با وجود نبودن فرد متخصص و با حداقل امکانات ایمنی به برداشت و چیدن گردوهای درختان اقدام می کنند.
وی تاکید کرد: بیشتر افرادی که به برداشت محصول باغات گردو اقدام میکنند از توان و تخصص کافی برخوردار نیستند و یا دارای سن بالا هستند یا بیماریهایی نظیر دیابت، فشارخون و… دارند که این موضوع ریسک سقوط را بالا می برد.
این مقام مسئول ادامه داد: استفاده از کلاه ایمنی، کفش مناسب، کمربند مهاری و تجهیزات و نردبانهای مناسب، شدت حوادث احتمالی را کاهش میدهد.
انتهای پیام