به گزارش ایسنا، به نقل از سایت النشره، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در چهلوپنجمین جلسه کمیته میراث جهانی که در شهر ریاض عربستان برگزار شد، منطقه ما قبل تاریخ تلالسلطان واقع در شهر اریحای فلسطین در کرانه باختری اشغالی را در فهرست میراث جهانی خود ثبت کرد.
یک منبع دیپلمات به خبرگزاری فرانسه گفت: هیچ بقایای یهودی یا مسیحی در این منطقه وجود نداشته و متعلق به دوره ما قبل تاریخ در حدود ۱۰ هزار تا ۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح است.
او افزود: این منطقه سه سال پیش از ثبت در فهرست میراث جهانی، معرفی شد و هیچ اعتراضی از سوی هیچ یک از کشورهای عضو مطرح نشد. این درحالی است که این اقدام یونسکو با استقبال گسترده فلسطین روبهرو شد.
خبرگزاری رسمی فلسطین (وفا) اعلام کرد که محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از این تصمیم یونسکو استقبال کرده و آن را بسیار با اهمیت و دلیلی بر اصالت و تاریخ ملت فلسطین دانست.
رولا معایعه، وزیر گردشگری و میراث فلسطین که در نشست ریاض حضور داشت، با تاکید بر اهمیت این تصمیم گفت: این منطقه بخشی اصیل و معتبر از میراث متنوع فلسطین با ارزش انسانی بسیار بالا است.
رژیم صهیونیستی که سال ۲۰۱۹ یونسکو را به جانبداری از فلسطینیها متهم کرده و از این سازمان خارج شد، هیأتی به نمایندگی از آن در نشست سال جاری در ریاض حضور داشت.
مسؤولان رژیم صهیونیستی این تصمیم یونسکو را محکوم کردند.
وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در بیانیهای این اقدام یونسکو را «ظالمانه» خواند و تاکید کرد که «تلآویو با همکاری دوستان بسیاری که در یونسکو دارد، برای تغییر تمامی تصمیمات ظالمانه آن تلاش خواهد کرد.»
در این بیانیه به پیام دبیرکل کمیته میراث جهانی یونسکو که میان ثبت یک مکان مربوط به دوره ما قبل تاریخ و مناطق یهودی و مسیحی در منطقه تفاوت قائل است، اشاره شده و اقدامات ادره آزوله، دبیرکل یونسکو برای برقراری تعادل در این تصمیم، خالصانه توصیف شد.
این وزارتخانه در ادامه نیز مدعی شد، «حکمی که امروز صادر شد، دلیل دیگری بر سوء استفاده فلسطینیها از یونسکو و سیاسیکاری این سازمان است».
ارنستو اوتون، معاون دبیرکل یونسکو در جلسهای که برای ثبت این منطقه تاریخی در فهرست میراث جهانی برگزار شد، اظهار کرد، «موقعیت پیشنهادی، منطقه تاریخی تلالسلطان است که به دورههای ما قبل تاریخ بازمیگردد و بیرون از منطقه تاریخی اریحا واقع است.»
تلالسلطان که از اهرام مصر نیز قدیمیتر است، در دشت اردن قرار دارد که تپهای بیضی شکل حاوی فسیلهایی حاکی از فعالیتهای انسانی ما قبل تاریخ و چشمه عین السلطان در مجاورت آن است.
این منطقه در فاصله ۱۰ کیلومتری شمال بحر المیت و دو کیلومتری شمال مرکز شهر اریحا قرار داشته و قدیمیترین شهر زراعی جهان است که قدمت آن بیش از ۸۰۰۰ سال بوده و یک نمونه منحصربفرد معماری در دورههای قدیم است.
انتهای پیام