رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان در این مراسم با بیان اینکه امسال سال پررقابتی برای پسته در بازار جهانی است، اظهار کرد: امسال در آمریکا ۶۰۰ هزار تن و در ایران ۲۰۰ هزار تن پسته برداشت میشود.
سیدمهدی طبیبزاده افزود: برای رفع موانع صادراتی تمام تلاشها در حال انجام است و امیدواریم با پیگیریهای جدی نمایندگان استان کرمان در مجلس به نتیجه برسد که اگر این موارد برطرف نشوند ۵۰ درصد کارتهای بازرگانی تعلیق میشوند.
وی خاطرنشان کرد: اخیرا دو جلسه در بانک مرکزی داشتیم و به نتایج خوبی خواهیم رسید. همه نمایندگان استان در مجلس در راستای رفع این معضلات در تلاش هستند و همه کمک خواهند کرد تا دسترنج کشاورزان به بازار جهانی راه پیدا کند.
قوانین مربوط به آب کشاورزی اصلاح شود
رئیس موسسه ذینفعان آب رفسنجان نیز در این مراسم گفت: امسال که محصول خوبی در رفسنجان تولید شده از کشاورزان میخواهیم که به تک محصولی اکتفا نکنند و ۱۰ تا ۱۵ درصد از این محصول را در حوزههای دیگر جهت درآمدزایی صرف کنند.
احمد خانی افزود: پسته بهترین محصول دنیاست و در مدت چهار سال می توان آن را نگهداری کرد و پسته سلطان آجیلهاست.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: قوانین آب باید به روز باشد نه قوانین متعلق به سال ۱۳۴۲ که مقرون به صرفه نیست و دولت باید برای اصلاح این قوانین پای کار بیاید.
طرح مشکلات پستهکاران در ستاد عالی پسته
فرماندار رفسنجان نیز در این مراسم اظهار کرد: رفسنجان دارای ۸۰ هزار هکتار باغ پسته است و باید دست کشاورزان را بوسید که در شرایط تنش آبی، گرما و سرما این محصول استراتژیک را در دمای ۴۵ درجه تولید و به بازار داخلی و خارجی عرضه میکنند.
حسین رضایی با بیان این نکته که حوزه پسته رفسنجان دارای چالشهایی است که یکی از آنها ضعف در حوزه مدیریتی و بهرهوری است، یادآور شد: ۸۰ درصد باغها را خرده مالکان دارند که حوزه مدیریتی پسته را سختتر کرده لذا با مدیریت یکپارچهسازی باغات میتوان آمار تولید و بهرهوری را افزایش داد که با تدابیر اندیشیده شده قرار است این فرایند یکپارچهسازی اجرا شود.
وی رفع تعهد ارزی، شناسنامهدار کردن باغات پسته و استاندارد اجباری را از جمله مشکلات حوزه صادرات پسته برشمرد و گفت: استاندار کرمان در خصوص این موارد با رئیس جمهور صحبت کرده و قرار است این مشکلات هفته آینده در ستاد عالی پسته مطرح و برطرف شوند.
رضایی ادامه داد: استاندارد اجباری پسته که دو سال پیش توسط سازمان استاندارد تدوین شده نواقصی دارد و البته بحث شناسنامهدار کردن باغات پسته هم دارای مشکل است زیرا ۲۰۰ هزار قطعه باغ پسته در رفسنجان وجود دارد.
فرماندار رفسنجان به تولید ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور در سال جاری اشاره کرد و با بیان اینکه ۷۰ هزار تن یعنی ۳۴ درصد پسته کشور در رفسنجان تولید میشود، تصریح کرد: امیدواریم بحث تنشهای آبی در شهرستان برطرف شود و اگر دولت کمک بلاعوض را ارائه کند کشاورزان هم در اجرای طرحهای نوین آبیاری پیشقدم خواهند شد.
به گزارش ایسنا، هفتمین جشن ملی پسته در رفسنجان قرار است طی روزهای ۲۶ تا ۳۰ شهریور در پنج منطقه از این شهرستان شامل شهر صفائیه با نام پسته و کشک مغز، روستای اسماعیلآباد با نام پسته و شکرگزاری، شهر کشکوئیه با نام پسته و گلیم تاس، روستای کبوترخان با نام پسته و بستنی و خانه حاج آقا علی با نام پسته و مس برگزار شود.
انتهای پیام