احسان ارکانی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به بررسی طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیماییها در کمیسیون مربوطه، اظهار کرد: کلیات این طرح در مورد مجوز دادن به افرادی است که میخواهند در چهارچوب اعتراضات صنفی، اعتراض خود را نسبت به هر موضوعی بیان کنند. در حال حاضر قانون دقیقی برای حمایت از این اعتراضات وجود ندارد و مجلس با این طرح در پی قانونی کردن اعتراضات است.
وی افزود: بر اساس این طرح، به معترضین صنفی اجازه داده میشود در مکانهای مشخصی مانند مقابل استانداریها، فرمانداریها، ساختمان وزارتخانهها یا نهاد ریاست جمهوری حضور یابند و اعتراض خود را بیان کنند. در حال حاضر معلمین به دلیل بحث رتبهبندی، بازنشستگان به دلیل عدم همسانسازی حقوقها، کارگران به دلیل مشکلات معیشتی و... اعتراضاتی را دارند و با تصویب این طرح، میتوانند در یک قالب قانونی مشکل و اعتراض خود را به گوش مسئولین برسانند. مجلس برای ساماندهی و حمایت از اعتراضات صنفی، تصویب این طرح را در دستور کار دارد.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ در مورد لایحهای که دولت در خصوص ساماندهی تجمعات به مجلس ارسال کرده بود، عنوان کرد: لایحه دولت جامع نبود و مجلس ناگزیر شد مجددا طرحی که خودش در این خصوص نوشته بود را مورد بررسی قرار دهد.
ارکانی در پاسخ به اینکه به نظر شما آیا وعدههایی مانند حکمرانی نو، گفتوگو با منتقدین و حل مشکلات اقتصادی که مسئولین قوای سهگانه سال گذشته برای آرام کردن فضا به مردم میدادند، محقق شده است، بیان کرد: تحقق یا عدم تحقق این شعارها از نظر افراد مختلف، متفاوت است. به عنوان مثال آقای اژهای تا کنون چندین بار تاکید داشته که اقداماتی در جهت گفتوگو با منتقدین انجام داده است. حتی برخی از سیاسیون به آقای اژهای انتقاد میکنند که چرا با برخی از چهرههای اصلاحطلب دیدار داشته است. بنابراین ممکن است در عین حال که از نظر برخی افراد این شعار آقای اژهای تحقق نیافته باشد، از نظر برخی دیگر محقق شده باشد و حتی انتقاداتی را نسبت به چرایی انجام این کار مطرح کنند.
وی ادامه داد: در خصوص شعار حکمرانی نو که از سمت آقای قالیباف مطرح شد نیز باید توجه داشت سال گذشته نخستین باری نبود که رئیس مجلس به این موضوع تاکید میکرد و این بحث سالها مورد اشاره آقای قالیباف قرار داشت. اصول و اهداف ما از ابتدای انقلاب ثابت است، اما ممکن است راههای رسیدن به این اهداف در طی سالها نیاز به تغییر داشته باشد. به عنوان مثال در قوه قضائیه، سالها بود که در فرایندهای رسیدگیهای قضائی اشکال داشتیم و با مشکلاتی نظیر اطاله دادرسی مواجه بودیم. به نظر من در طی یکی، دو سال اخیر با حل این مشکلات، در این حوزه ما به سمت حکمرانی نو حرکت کردیم و امروز رضایتمندی مردم از قوه قضائیه به مراتب افزایش یافته است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس اضافه کرد: به عنوان مثالی دیگر، سالها مردم برای راهاندازی هر کسبوکاری، مشکل داشتند و از طولانی بودن فرایند کسب مجوز ناراضی بودند. ما در مجلس یازدهم قانون بهبود فضای کسبوکار را تصویب کردیم که باعث شده امروز بسیاری از مجوزهای کسبوکارها ظرف مدت یک هفته صادر شود. حکمرانی نو یعنی همین که با کوتاه کردن این فرایندها و کاهش بروکراسی و بهبود خدمترسانی، رضایت مردم افزایش یابد. بنابراین ما در برخی از حوزهها توانستهایم به حکمرانی نو نزدیک شویم.
نماینده مردم نیشابور در مجلس با بیان اینکه اما در خصوص تحقق شعارهای اقتصادی، توفیقاتی که باید به دست نیامده است، گفت: شاخصههای اقتصادی که از سمت مرکز آمار اعلام میشود و نرخ تورم، قیمت خودرو و نرخ ارز نشاندهنده عدم تحقق وعدههای اقتصادی است.
انتهای پیام