به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المیادین، جهاد طه، سخنگوی حماس در سخنانی به همین مناسبت با بیان اینکه قتلعامهای رژیم صهیونیستی با گذر زمان پاک نخواهد شد، تاکید کرد: ملت فلسطین تا زمان آزادسازی فلسطین به حق بازگشت و اصول ملی آن پایبند خواهند ماند.
وی تاکید کرد: تمام تلاشها برای از بین بردن مساله فلسطین از طریق بیثبات کردن شرایط آوارگان فلسطینی و سلب حق بازگشت آنها به خانههایشان، تلاشهای بیهودهای است که موفقیت آمیز نخواهد بود.
طه همچنین گفت: به شهادت رسیدن ۵۰۰۰ تن در یک جنایت هولناک، گواهی بر خونریز و سادیسم بودن رژیم اشغالگر خواهد بود و این نشان میدهد که اسرائیل رژیمی غاصب مبتنی بر تروریسم و نژادپرستی است.
در همین حال، محمد الحاج موسی، سخنگوی رسانهای جنبش جهاد اسلامی فلسطین نیز با بیان اینکه در چهل و یکمین سالروز کشتار صبرا و شتیلا، ملت فلسطین در مسیر آزدی و بازگشت هستند، تاکید کرد که فلسطینیها جنایات دشمن اسرائیلی و دست نشاندههای آن را نخواهند بخشید.
الحاج موسی خاطرنشان کرد: صحنههای کشتار مردان، زنان، سالمندان و کودکان، شکافتن شکم زنان باردار و مثله کردن اجساد در ذهنها نقش بسته و پرونده تسویه حساب آن تا زمان زوال رژیم اشغالگر و قصاص قاتلان باز خواهد ماند.
سخنگوی رسانهای جهاد اسلامی همچنین ضمن محکوم کردن سکوت بینالمللی در قبال جنایات صهیونیستها و به ویژه سکوت ۴۱ ساله درباره جنایت صبرا و شتیلا، گفت این سکوت در شرایطی است که شواهد فراوانی از جنایت صبرا و شاتیلا وجود دارد.
وی ادامه داد: اقدامات جنایتکارانه و جنایات صهیونیستها با گذر زمان فراموش و پاک نخواهد شد و ملت فلسطین در تعقیب آنها هستند.
الحاج موسی همچنین تاکید کرد: کشتارهای اشغالگرانه علیه ملت فلسطین در اردوگاههای آوارگان به اهداف خود در شکستن اراده مقاومت دست نخواهد یافت.
از سوی دیگر، منذر الحایک، سخنگوی جنبش فتح در این باره گفت: قتل عام صبرا و شتیلا جنایت کاملی است که توسط باندهای جنایتکار انجام شده است و هدف آنها پایان دادن به حضور فلسطینیها و حق بازگشت آنها است.
وی در ادامه از سکوت جهان مدعی آزادی و عدالت در قبال جنایت صبرا و شتیلا انتقاد کرد.
الحایک افزود: این جنایت لکه ننگی بر پیشانی همه کسانی باقی خواهد ماند که به کشتار آوارگان فلسطینی کمک کردند.
۱۶ سپتامبر یک روز تلخ در خاطره فلسطینیها است؛ جنایت اردوگاههای «صبرا» و «شتیلا» علیه ساکنان این دو اردوگاه به مدت سه روز (روزهای ۱۶، ۱۷ و ۱۸ سپتامبر) طول کشید و در جریان آن شمار زیادی از ساکن آنها؛ اعم از مرد و زن و کودک و سالخورده به شهادت رسیدند که اکثر آنها فلسطینی و تعدادی نیز لبنانی بودند.
در آن زمان شمار شهدای این جنایت ۳۵۰۰ الی ۵۰۰۰ نفر از مجموع ۲۰ هزار ساکن اردوگاههای صبرا و شاتیلا اعلام شد. این جنایت پس از آن آغاز شد که ارتش صهیونیستی به فرماندهی «آریل شارون» وزیر جنگ وقت این رژیم و رافائیل ایتان این دو اردوگاه را به محاصره خود درآورد و به دور از چشم رسانههای گروهی با استفاده از سلاحهای سرد و غیره ساکنان این اردوگاه را به خاک و خون کشید.
در جریان این جنایت، ارتش لبنان نیز با ارتش صهیونیستی در محاصره اردوگاههای صبرا و شتیلا همکاری کرد و سپس صدها نیروی مسلح به بهانه جستجوی مبارزان فلسطینی وارد این دو اردوگاه شدند. این در حالی بود که در این اردوگاه جز زنان و کودکان و سالخوردگان کسی نبود؛ اما عناصر مسلح زنان و کودکان را به خاک و خون کشیدند و اکثر جنازهها را در خیابانهای این اردوگاهها ریخته بودند؛ اما در ادامه بلدوزرهای صهیونیستی وارد ماجرا شدند تا این اردوگاه و منازل داخل آن را تخریب کرده و صحنه جنایت را کاملا از بین ببرند.
انتهای پیام