توسعه تجدیدپذیرها کلید خورد

آخرین خبرها از توسعه تجدیدپذیرها گویای این است که مجوز احداث ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی اخذ شده و آنطور که معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی اعلام کرده تا سال ۱۴۰۶ ظرفیت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر به ۲۰ هزار مگاوات می رسد.

به گزارش ایسنا، در سال ۱۳۹۱ حدود ۶۰ میلیارد سوخت مصرف شد تا نیروگاه‌های حرارتی بتوانند برق تولید کنند که از این ۶۰ میلیارد حدود ۳۸ میلیارد گاز و مابقی گازوئیل و مازوت بوده است، اما اکنون پس از ۱۰ سال ۸۸ میلیارد مترمکعب سوخت معادل استفاده کردیم که حدود ۷۰ میلیارد آن گاز بود.

در واقع ظرف ۱۰ سال ۵۰ درصد به تولید انرژی نیروگاه‌های حرارتی اضافه شده و ۵۰ درصد نیز به سوخت معادل مصرفی اضافه شده است.

سال قبل حدود ۷۰ میلیارد مترمکعب سوخت مصرف شد. نهایت گازی که سالانه به صنعت برق تحویل داده می شود ۷۵ میلیارد مترمکعب است و مابقی این گاز باید صرف مصارف خانگی و صنعت و غیره شود، درواقع وزارت نیرو نمی‌تواند بدون توجه به موضوع تجدیدپذیر ادامه حیات دهد.

همایون حائری، معاون وزیر نیرو اعلام کرده که طبق پیش‌بینی انجام شده در سال ۱۴۱۰ به میزان  ۱۲۵ میلیارد مترمکعب سوخت معادل نیاز داریم که اگر در بهترین حالت ۸۰ میلیارد آن را با گاز تامین کنیم، باید مابقی را از طریق گازوئیل و مازوتی که آسیب‌های زیست محیطی بسیار و آسیب به تجهیزات نیروگاهی و بالا بردن هزینه تعمیرات را به دنبال دارد، استفاده کنیم، بنابراین شرایط طوری است که باید حتما موضوع تجدیدپذیرها را جدی بگیریم.

به گفته وی حدود ۱۰۲۰ مگاوات نیروگاه‌ تجدیدپذیر داریم که ۸۰۰ مگاوات آن بادی و خورشیدی است، با این وجود وزارت نیرو مجوز احداث ۴۰۰۰ نیروگاه مگاوات خورشیدی را گرفته است که ۳۰۰۰ مگاوات آن به مرحله مناقصه رسیده و سرمایه‌گذارهای آن مشخص شده است و تا سال آینده ۱۰۰۰ مگاوات تولید برق از این محل خواهیم داشت.

حائری ادامه داد: برای سال ۱۴۰۶ حدود ۲۰ هزار مگاوات انرژی‌های تجدیدپذیر و برای سال ۱۴۱۰ حدود ۵۰ هزار مگاوات از این محل تولید خواهیم داشت.

درواقع قبل از دولت سیزدهم به طور متوسط سالانه ۳۰ مگاوات به ظرفیت تجدیدپذیرها اضافه شده بود که در دو سال گذشته ۲۲۵ مگاوات بوده است.
 
بحث انرژی‌های تجدید پذیر از سال ۱۳۷۲ در کشور آغاز شده و اکنون ظرفیت فعلی نیروگاه‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۰۸۴ مگاوات رسیده است.

کل ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدیدپذیر از سال ۱۳۷۲ تا سال ۱۴۰۰ معادل ۸۵۸.۵ مگاوات بوده و از آغاز دولت سیزدهم تاکنون ۲۲۵ مگاوات به این ظرفیت اضافه شده است.

۷۹ درصد کل ظرفیت منصوبه انرژی‌های تجدید پذیر مربوط به قبل از دولت سیزدهم بوده و ۲۱ درصد بعد از این دولت افزوده شده است. استفاده از ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، ماده ۱۶ قانون جهش دانش‌بنیان و مصوبه‌های شورای اقتصاد و روش خرید تضمینی برق از عوامل اثربخش در توسعه تجدیدپذیرها است.

افزایش امنیت انرژی، رفع ناترازی تولید و مصرف در فاصله زمانی کمتر، کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حفظ محیط زیست با کاهش سوخت‌هایی مانند مازوت، افزایش راندمان انرژی ازجمله موضوعات مهمی است  که صنعت برف را به سمت استفاده بیشتر از انرژی های تجدیدپذیر سوق می‌دهد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 1402062414883
  • خبرنگار : 71498