مسوول هماهنگی امور معاونت صید و بنادر ماهیگیری شیلات استان در گفت وگو با خبرنگار ایسنابه مقایسه خدمات نظام قبل و بعد انقلاب در حوزه صید و صیادی پرداخت و گفت: در قبل از انقلاب هیچ بندر و اسکله ماهیگیری در استان وجود نداشت اما بعد انقلاب شکوهمند اسلامی، ساخت بنادر صیادی در دستور کار قرار گرفت بطوریکه هم اکنون ۸ بندر صیادی ، سه مرکز تخلیه صید ، ۴ موج شکن چند منظوره شیلاتی در طول نوار ۳۲۰ کیلومتری سواحل استان پراکنده شده اند.
عبدالرحمن پارسا به اشتغال بیش از ۲۵هزار نفر از شهروندان استان در بخش صید و صیادی استان اشاره داشت و عنوان کرد: ناوگان صیادی استان مشتمل بر ۹۶۵ فروند شناور لنج و ۱۴۲۵ فروند شناور قایق که در سال ۱۴۰۱ استحصال ۲۸۵هزار تن انواع آبزیان از دریای عمان و اقیانوس هند ( آبهای دور) را رقم زدند.
تعدادی از نمایندگان تشکلها ،مشکلات را بیان و نکته نظراتی را ارائه کردند. آراهیش مدیر عامل اتحادیه شرکتهای تعاونی صیادی استان ضمن تشکر از خدمات بی بدیل نظام مقدس جمهوری اسلامی در نوار ساحلی و بهره مندی بیشتر مردم از مواهب نظام به افزایش بیش از بیست برابری تعرفه صید ابلاغ شده در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال قبل انتقاد و خواستار بررسی و در صورت امکان مساعدت ویژه برای تعدیل و تقلیل آن با توجه به هزینه های سنگین قیمت نهاده های صید و صیادی ازجمله تور، آذوقه، روغن موتور شناورها، تعمیرات موتورهای اصلی و فرعی و خطرات طوفان ،اشاره کرد.
رستمی معاون برنامه ریزی و توسعه منابع سازمان شیلات ایران نیز ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع جامعه صیادی استان به تعهدات درآمدهای عمومی سازمان شیلات ایران در بودجه ۱۴۰۲ کشور توضیحات مفصلی بیان کرد و گفت: ارقام ابلاغ شده به استناد قانون حفاظت از منابع آبزی جمهوری اسلامی ایران و با لحاظ تخفیفات محاسبه و با توجه به سقف پیش بینی شده تعهدات سازمان به استانها ابلاغ شده است.
وی به محدودیت های اعتباری کشور در تامین مالی برای توسعه، بهسازی، اصلاح ،مرمت پروژه های شیلاتی اشاره و خاطرنشان کرد: علی رغم این محدودیت ها ،پروژه های بسیار مهمی در دست اقدام در بخش بنادر صیادی در استان می باشد که می توان به پروژه های بندر صیادی جدید تنگ، بندرصیادی ویژه قایقهای صیادی کنارک ، شروع مجدد پروژه توسعه و لایروبی رمین با اعتبار ۵۰۰ میلیارد تومان با قرارگاه خاتم و همچنین خرید اسکله های شناور برای بندر صیادی ساماندهی قایقهای صیادی کنارک با اعتبار ۶۹ میلیارد تومان نام برد.
بهشتیان معاون صید و بنادر ماهیگیری شیلات ایران به مشکلات تامین اعتبار برای بهسازی ، مرمت و توسعه بنادر استان اشاره کرد و گفت: با استفاده از درآمدهای استحصالی از محل پرداخت عوارضات بندری و جانبی و تعرفه صید ، چانه زنی در سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور برای تخصیص اعتبار زیرساختهای بنادر انجام شده است.
وی گفت: در راستای تامین سیستم اطفای حریق و افزایش ایمنی مطالعات لازم انجام شده و پس از تخصیص اعتبار تجهیز بنادر بر اساس اولویت شروع خواهد شد.
واحدی مدیر کل دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری شیلات ایران هم ضمن ارائه توضیحاتی در خصوص نقش بهره برداران در جبران کمبود نیرو در بنادر صیادی و همچنین ضرورت افزایش اعتبارات ردیف نگهداری بنادر در قراردادهای بهره برداران و عقد قرارداد جدید با قالب جدید را خواستار شد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد؛ تعرفه صید ابلاغ شده پس از ارائه پیشنهادات توسط شیلات استان با همفکری تشکل ها طی جلسه ای در سازمان شیلات ایران مورد دقت بیشتری در میزان تعرفه های ابلاغی قرار گیرد.
انتهای پیام