یک فعال اقتصادی مطرح کرد:

جهش تولید و تحول اراضی دیم لرستان با کاشت گیاهان دارویی زرشک

عضو پارک علم و فناوری لرستان گفت: با کاشت گیاهان دارویی زرشک می‌توان جهش تولید و تحول اراضی دیم در لرستان ایجاد کرد.

علی حسین بیرانوند در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: درختچه زرشک به خشکی و کم آبی مقاوم بوده و کاشت درارتفاعات بالا مناسب است.

وی تصریح کرد: این درختچه سرمای زمستان را تحمل می‌کند، در خاک‌های آهکی  نیز به‌خوبی رشد می‌کند و به شوری آب و خاک تا حدودی مقاوم است.

 عضو پارک علم و فناوری لرستان خاطرنشان کرد: با وجود مقاومت به به کم آبی، چند نوبت آبیاری به‌خصوص در سال‌های اول و در فصل‌های بدون بارندگی لازم است.

بیرانوند با بیان اینکه درختچه زرشک را با فاصله ۴×۴ و یا ۵ × ۵ متر کاشته می‌شود و بهترین زمان کاشت آن اواخر پائیز است، افزود: روش تکثیر زرشک استفاده از پاجوش و یا خواباندن شاخه ها و گاهی قلمه زدن است.

وی اضافه کرد:  برای تکثیر به روش پاجوش، پاجوش‌های یکساله تا سه ساله را در بهم‌ن‌ماه تا فروردین‌ماه از درخت اصلی جدا می‌کنند و در زمین مورد نظر می‌کارند.

عضو پارک علم و فناوری لرستان بیان کرد: باید دقت شود که ریشه این گیاه فوق العاده حساس بوده و بلافاصله باید در زمین اصلی کاشته و آبیاری شود.

بیرانوند ادامه داد: نهال‌های زرشک در ۳ تا ۴ سالگی میوه می‌دهند، در۵ سالگی به محصول خوبی می‌رسند، در ۱۴ سالگی به حداکثر محصل خود می‌رسند و تا ۲۵ سالگی میوه دهی اقتصادی داشته و تا ۵۰ سالگی نیز میوه دهی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه رسیدن میوه در فصل پائیز اتفاق می‌افتد و هرچه میوه مدت زمان بیشتری روی درخت بماند خوشمزه‌تر و رسیده‌تر می‌شود، تصریح کرد: بنابراین تا قبل از شروع باران‌های پاییزی می‌توان تا رسیدن کامل میوه را روی درخت نگهداری داشت.

عضو پارک علم و فناوری لرستان خاطرنشان کرد: میزان تولید زرشک به‌طور متوسط ۲ تن در هکتار است و می‌تواند درآمدزایی خوبی داشته باشد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۵
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 1402062113425
  • خبرنگار : 50175