علیاصغر امانیان در گفتوگو با ایسنا با اشاره به خسارتهای وارده بر تولیدات پسته سبزوار ناشی از گرمای شدید هوا و خاموشی چاه موتورهای کشاورزی طی سال جاری افزود: پیشبینی میشود از باغات پسته این شهرستان حدود ۲۲۰۰ تن پسته برداشت شود که این میزان نسبت به سال قبل ۲۰ تا ۲۵ درصد کاهش خواهد داشت.
وی در خصوص تولید پسته در سبزوار اظهار کرد: در حال حاضر ۳۵۰۰ هکتار باغ در این شهرستان زیر کشت پسته قرار دارد که ۲۵۰۰ هکتار آن بارور و قابل برداشت است.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با بیان اینکه پیش بینی میشود از باغات پسته این شهرستان در شرایط عادی ۲۲۰۰ تن پسته برداشت شود، افزود: میانگین برداشت پسته خشک در هر هکتار از باغات ۹۰۰ کیلوگرم است.
وی خاموشی استخرهای ذخیره آب کشاورزی و گرمای شدید هوا را عامل کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی تولید پسته در این شهرستان دانست و افزود: قطعی برق چاههای کشاورزی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و روزانه بین ۵ تا ۶ ساعت برق چاههای کشاورزی قطع میشود که این امر سبب برهم خوردن مدارهای آبی شده است.
امانیان با اشاره به اینکه این خاموشیها تأثیر و خسارت خود را سال آینده بر باغات پسته نیز خواهد گذاشت، گفت: جوانههای گل درختان پسته سال آینده تحت تأثیر خشکسالی امسال خواهد بود.
وی عنوان کرد: عمده ارقام پسته کشت شده در این شهرستان کله قوچی، احمدآقایی فندقی، اکبری، بادامی، سفید فیضآباد است که رقم کله قوچی و احمدآقایی بیشترین ارقام کشت شده این شهرستان را دارند.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار در ادامه تصریح کرد: ۱۵ واحد ترمینال صنعتی و نیمه صنعتی پسته خشککن در این شهرستان فعالیت دارد.
وی ایجاد صنعت فرآوری پسته در سبزوار را ضروری دانست و عنوان کرد: فرآوری پسته تنها حلقه گمشده برای توسعه پسته این شهرستان است، با توجه به ارزآوری بسیار بالای پسته میطلبد صنایع فرآوری این محصول در شهرستان ایجاد شود.
امانیان افزود: در این خصوص مدیریت جهاد کشاورزی اقدام به جذب فراخوان کرده که امیدواریم سرمایهگذاران کلان با سیاستهای اقتصادی در این صنعت ورود کنند.
وی به اهمیت پسته به لحاظ ریالی و درآمدی تأکید کرد و افزود: اگر پسته به بار بنشیند منبع درآمد بسیار خوبی برای باغداران است.
امانیان در خصوص اینکه در راستای کیفیسازی محصول پسته سبزوار چه اقداماتی انجام شده است، عنوان کرد: مدیریت جهاد کشاورزی به منظور آگاهیبخشی پستهکاران به اصول فنی، مکانیزه و علمی محصول پسته اقدام به برگزاری کلاسها و کارآگاههای آموزشی و ترویجی برای باغداران نموده تا با نحوه کاشت مستقیم به صورت بذر یا نهال و نیز مبارزه با آفات و بیماریهای این محصول آشنا شوند، همچنین در طول سال با استفاده از اساتید مجرب کشوری همایشهای پسته در سطح شهرستان برگزار میشود.
وی افزود: با توجه به اینکه ارقام کشت شده در این شهرستان جزو ارقام صادراتی و اقتصادی هستند برای کیفی سازی این محصول اقداماتی انجام شده است به طوری که پسته سبزوار توسط هلدینگهای مستقر در شهرستان در حال صادر شدن است.
مدیر جهاد کشاورزی سبزوار با بیان اینکه برخی از استان کرمان به سبزوار آمده و برای کیفی سازی این محصول ورود کردهاند، عنوان کرد: امسال فقط درآمد ریالی پسته در سبزوار بالغبر ۸۸۰ میلیارد تومان بوده است.
وی خاطرنشان کرد: ایجاد زنجیره فرآوری، برندسازی پسته و مدیریت صحیح برق از جمله الزامات تولید پسته است.
امانیان گفت: با توجه به اینکه دنیا ایران را با پسته، زعفران و فرش آن میشناسد، امیدواریم مشکل برق در آینده حل و فصل شود.
انتهای پیام