معاون ابتدایی آموزش و پرورش یزد:

تنها ۲۳ مدرسه دو شیفته داریم/کمتر از ۱۰۰ بازمانده از تحصیل واقعی هستند

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان یزد پیش بینی کرد جمعیت دانش آموزان ابتدایی استان امسال با رشد هشت درصدی، ۱۶۸ هزار نفر باشد که ۶۴۰۰ کلاس درس ۸۵۸ مدرسه دولتی و غیردولتی مشغول به تحصیل خواهند شد.

«صادق رضائی» امروز سه‌شنبه ۲۱ شهریورماه در نشست با خبرنگاران از اهتمام آموزش و پرورش به موضوع تبدیل مدارس به پایگاه‌های مردمی در محلات خبر داد و گفت: در همین راستا تلاش داریم از مشارکت والدین در جهت ارتقای بنیه‌ی آموزشی و تربیتی مدارس به ویژه مدارس دولتی و مدارس مناطق محروم بهره گیریم.

وی در ادامه با اشاره فرایند ثبت‌نام دانش‌آموزان ابتدایی از طریق سامانه، گفت: پیش‌بینی می‌شود استان یزد در سال تحصیلی جدید با رشد هشت درصدی نسبت به پارسال، ۱۶۸ هزار دانش‌آموز در دوره ابتدایی داشته باشد که ۱۳۶ هزار نفر از آنها در مدارس دولتی و مابقی در مدارس غیر دولتی مشغول به تحصیل خواهند شد.

رضائی گفت: این دانش‌آموزان در ۸۵۸ مدرسه شامل ۶۸۶ مدرسه دولتی و ۱۷۲ مدرسه غیردولتی مشتمل بر ۶۴۰۰ کلاس درس آموزش خواهند دید.

وی ضمن تاکید بر نبود نگرانی در مورد کمبود معلم در مدارس ابتدایی استان، در مورد تراکم بالای برخی کلاس‌های درس در این مقطع تحصیلی، اظهار کرد: تراکم جمعیتی کلاسها با توجه به بافت جمعیتی هر شهرستان متفاوت است و بعضاً در برخی شهرستانها به دلیل جمعیت زیاد دانش‌آموز و یا رشد بالای جمعیت دانش آموزی به دلیل مهاجرپذیری شهرستان، جبران کسری کلاس دشوار است لذا مجبور به افزایش تراکم کلاس تا ۴۰ دانش ‌آموز یا دو شیفته کردن مدرسه می‌شویم به طوری که امسال نیز ۲۳ مدرسه دوشیفته ابتدایی در استان خواهیم داشت.

وی از نهایی شدن ثبت‌نام تاکنون ۸۳ درصد از دانش آموزان پایه اولی در استان و جایگاه نخست استان یزد در کشور از این حیث خبر داد و گفت: در مجموع فرایند ثبت نام قطعی در پایه‌های اول تا ششم استان افزون بر ۹۸ درصد بوده و موارد باقیمانده ناشی از چالشهای مربوط به ثبت‌نام دانش آموزان اتباع خارجی، مردودی‌ها و جابجایی و مهاجرت دانش‌آموزان است.

این مسئول با اشاره به فرایند چندگانه ثبت نام دانش آموزان اتباع، گفت: این دانش آموزان در ابتدا باید از طریق سامانه ملی مهاجرین ثبت‌نام کنند و ۴۸ ساعت بعد از دریافت کد یکتا از طریق این سامانه برای نهایی کردن ثبت‌نام به مدارس مراجعه کنند.

وی پیش‌بینی کرد: امسال ۱۴ هزار دانش‌آموز اتباع در دوره ابتدایی مشغول به تحصیل شوند که دو هزار و ۵۰۰ نفر از آنها ورودی پایه اول هستند.

وی در مورد زمان بازگشایی مدارس نیز اعلام کرد: جشن شکوفه‌ها ویژه کلاس اولی‌ها در سال تحصیلی جدید، روز چهارشنبه ۲۹ شهریورماه تعیین شده ولی هرچند طبق سنوات گذشته در نظر است جشن بازگشایی مدارس در اول مهرماه برگزار شود اما به دلیل بین تعطیلی افتادن آن، زمزمه‌هایی در مورد جابجایی زمان بازگشایی رسمی مدارس وجود دارد که هنوز اعلام رسمی در این باره نشده است.

رضائی با بیان این جشن غنچه‌ها ویژه پیش دبستانی‌ها نیز شانزدهم مهرماه و به مناسبت روز جهانی کودک برگزار خواهد شد، گفت: امسال در راستای توجه به مدارس محروم و عشایری، جشن آغاز مدارس عشایری را نیز به صورت نمادین در شهرستان خاتم برگزار خواهیم کرد.

وی در ادامه به طرح‌های مدنظر برای دانش آموزان دوره ابتدایی در راستای تحقق سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اشاره و از جمله آنها را طرح «سردار شهید همت» در راستای توانمدسازی معلمان ابتدایی ذکر کرد و گفت: این طرح از سال گذشته شروع و امسال نیز آن را با نگاه خاص وزارت برای معلمان منتخب و دارای صلاحیت برگزار خواهیم کرد.

وی افزود: این طرح امسال برای دو هزار معلم با ارائه ۱۲ ساعت آموزش در جهت ارتقای فرایند تحصیل و پیشرفت آموزشی دانش‌آموزان اجرایی خواهد شد.

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان یکی دیگر از طرح‌های ویژه مقطع ابتدایی را طرح «شهید محمودوند» شامل شناسایی، جذب و آموزش دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل ذکر کرد و با بیان این که طرح مذکور از سال گذشته به صورت ‌سیستمی دنبال می‌شود، تصریح کرد:  کمتر از یک درصد جامعه دانش‌آموزی استان بازمانده از تحصیل هستند هر چند که بسیاری از آنها دانش‌آموزان استثنایی و بعضی ناشی از تاخیر والدین در ثبت‌نام یا کودکان فوت شده یا به دلیل مهاجرت دانش‌آموزان است لذا در واقع تعداد اندکی بازمانده از تحصیل واقعی داریم.

وی برآورد استان از بازماندگان از تحصیل واقعی را کمتر از ۱۰۰ دانش‌آموز ذکر کرد و گفت: البته تلاش داریم با همکاری سازمانها و ارگانهای دیگر اقدام به شناسایی و بازگشت آنها به چرخه تحصیل کنیم که در این راستا مهمترین دغدغه آموزش و پرورش وجود دانش‌آموزانی با اطلاعات پستی نادرست است که شناسایی آنها را دچار مشکل می‌کند.

رضائی در ابتدا با بیان این که امسال «نظام دوری» مجدداً ولی به صورت آزمایشی در ۱۵ کلاس درس استان اجرایی خواهد شد، عنوان کرد: بر این اساس معلم کلاس اول دانش‌آموزان تا پایان پایه سوم تغییر نمی‌کند تا معلم با شناخت کافی از وضعیت آموزشی، روحی و فکری دانش‌آموزان در جهت ارتقای پیشرفت تحصیلی آنها گام بردارد.

وی یکی دیگر از طرح‌های این دوره تحصیلی را طرح «یار مهربان» ذکر کرد که در جهت تقویت مهارت کتاب و کتابخوانی داشن آموزان و تجهیز کتابخانه مدارس اجرایی خواهد شد.

به گفته وی، این طرح از سال گذشته در برخی مدارس استان آغاز شده و امسال به صورت ویژه‌تر در مدارس ۵۴ محله کم‌برخوردار اعلام شده از سوی وزارت کشور دنبال خواهد شد.

معاون آموزش و پرورش استان در رابطه با اقدامات مقابله‌ای آموزش و پرورش با آسیب‌های فضای مجازی به ویژه برای دانش‌آموزان مقطع ابتدایی نیز گفت: در همین راستا از سال گذشته آموزش سواد رسانه و دیجیتال دانش‌آموزان دوره ابتدایی در موضوع «سواد رسانه» و «برنامه‌نویسی در جهت توانمندسازی دانش‌آموزان» مورد اهتمام قرار گرفته است که بر همین اساس پارسال ۱۰ درصد مدارس درگیر بودند ولی امسال جمعیت بیشتری از دانش آموزان را در برخواهد گرفت.

وی همچنین گفت: استان یزد در سال تحصیلی گذشته به لحاظ توزیع مجلات رشد کودک ویژه دوره ابتدایی رتبه دوم کشور را در بین استانهای کشور به خود اختصاص داده است.

رضایی در بخش پایانی سخنانش با اشاره به واگذاری صدور مجوز کودکستان‌ها، مهد کودک‌ها و پیش دبستانی‌ها ویژه کودکان زیر ۷ سال به سازمان ملی تعلیم و تربیت کودک، گفت: در همین راستا مراکز فعال گذشته باید ابتدا در خواست تطبیق مجوز را ثبت و پیگیری کنند و سپس مجوز فعالیت دریافت کنند که در همین راستا از مجموع بالغ بر ۵۳۰ مرکز موجود در استان که امکان تطبیق داشته‌اند، تاکنون ۴۶۰ مرکز مجوز خود را تطبیق کرده‌اند.

این مسئول در مورد شهریه این مراکز نیز گفت: شهریه این مراکز بنا بر نوع مجوز دریافت شده متفاوت خواهد بود ولی به صورت سراسری اعلام خواهد شد لذا تا زمان اعلام رسمی، این مراکز موظف هستند شهریه سال قبل را از والدین اخذ کنند تا پس از اعلام نرخ رسمی نسبت به تسویه حساب با والدین نوآموزان اقدام کنند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402062113272
  • خبرنگار : 50214