محمد خورشیدی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه از سال ۱۳۹۶ مواکب کشور به جریان اربعین اضافه شدند، اظهار کرد: در بیانات مقام معظم رهبری اربعین یک حرکت راهبردی و تمدنی تعریف شده و از سیاستهای حاکمیت، توسعه و گسترش این راهپیمایی عظیم است بنابراین جریانات مردمی و مجموعههایی که توانایی اقدام در حوزه اربعین داشتند شروع به ارائه خدمات کرده و به میدان آمدند تا در قالب برپایی مواکب، اعزام هیئت و کاروان و نیز تأمین مایحتاج زائران اقدام کنند.
وی گفت: در دولت دوازدهم ساختاری در کشور تحت عنوان ستاد اربعین شکل گرفت تا نقش تسهیلگری، حمایت و پشتیبانی دولتی از اقدامات اربعین را بر عهده بگیرد. در آن زمان ما در قالب موکبدار و فعال اربعینی مشغول خدمت بودیم اما در استان جریان، همت و نگاهی به عنوان فضای اربعینی را شاهد نبودیم و حس نکردیم به همین دلیل با هماهنگی نماینده ولی فقیه در استان در سال ۹۶ فعالان اربعین با قرارگیری در کنار یکدیگر «ستاد مردمی اربعین» را شکل دادند تا کارهای مربوط به این حرکت عظیم به صورت ستادی پیش رود.
دبیر ستاد اربعین استان قزوین بیان کرد: در زمان دولت پیشین زائران برای رفتن به سفر زیارتی اربعین با مشکلات متعددی همچون مشکلات محدودیت ایاب و ذهاب، ازدحام در زمان خروج از کشور و ورود به مرزها و نیز تأمین ارز اربعین مواجه بودند که در آن شرایط عزت زائران اباعبدالله(ع) حفظ نمیشد. پس از سال ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ هم به سبب شیوع بیماری کرونا ستاد اربعین در دولت وقت، سفر اربعین را به صورت صد در صد تعطیل اعلام کرد و اقدامی در رابطه با این حرکت تمدنساز صورت نگرفت.
وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۱ دولت سیزدهم اربعین را مدیریت و بهطور رسمی ستاد اربعین در سیستم دولت شروع به فعالیت کرد تا اقدامات فعالین مردمی و دستگاههای مرتبط با این سفر را به صورت ستادی و متمرکز پشتیبانی و حمایت کرده و در جهت تسهیلگری امور اقدام کند. اگرچه زیرساختهای مرزی، حمل و نقل و ارزی مهیا نبود اما در مقایسه سال ۱۴۰۱ با سال ۱۳۹۸ جمعیت زائران استقبال کننده از مراسم اربعین تا ۲ برابر افزایش یافت.
خورشیدی خاطرنشان کرد: سیاست دولت سیزدهم توسعه حضور مردم به عنوان زائر در اربعین حسینی و تأمین زیارت ارزان بود تا همگان بتوانند در این راهپیمایی عظیم شرکت کنند. اگرچه به سبب گرمای هوا تصور میشد که استقبال از مراسم اربعین کاهش پیدا کند اما بهعکس حضور پرشورتر هموطنان در مراسم اربعین حسینی در کربلای معلی را شاهد بودیم.
وی با بیان اینکه امسال مشکلات سالهای گذشته مرتفع شده بود، تصریح کرد: امسال ۵ مرز خروجی فعال جهت تردد زائران مهیا بود و زائران در حدود ۳ تا ۵ دقیقه از مرز ایران به مرز عراق منتقل میشدند. همچنین هموطنان امسال بدون فوت وقت در کمتر از ۱۰ دقیقه توانستند ارز اربعینی مورد نیاز خود را به دینار یا دلار از بانکهای متعدد دریافت کنند.
این مسئول با اعلام اینکه ۶۴ موکب از استان در ایام اربعین به ارائه خدمت پرداختند، گفت: دولت نیز کالاهای اساسی همچون برنج، گوشت، مرغ و آرد (برای مواکبی که پخت نان داشتند) به نرخ دولتی در اختیار آنان قرار داد. با همت استاندار و شهردار و نیز صاحبان صنایع استان قزوین قریب به ۳۰ میلیارد ریال حمایت از فعالیتهای اربعینی صورت گرفت که در قالب تهیه یک میلیون بطری آب، ۵۰ کولر خنک کننده و نیز برای کاپوتاژ ماشینهای حامل لوازم مورد نیاز مواکب، هزینه شد.
وی عنوان کرد: اعزام ۱۰ گروه سرود به کشور عراق، ۴ گروه تبلیغی حوزه بینالملل، برگزاری مراسم عصرگاهی ۲ روز پیاپی در شهر کربلا و نیز برپایی مراسم دلدادگان حسینی برای جاماندگان از اربعین در استان قزوین از دیگر اقدامات انجام شده از محل این حمایت مادی بود.
دبیر ستاد اربعین استان قزوین خاطرنشان کرد: برنامه اربعین به عنوان یک برنامه محوری در کشور و در استان قزوین بود که توسط دولت سیزدهم تحقق یافت و در این ایام مأموریت اصلی استانداران محسوب میشد. علاوه بر آن در همه شهرستانها نیز ستاد اربعین به ریاست فرمانداران تشکیل شده و مصوبات آنها به صورت ۱۰۰ درصدی اجرا شد.
خورشیدی در پایان گفت: ستاد اربعین نمونهای است که نشان داد اگر دستگاهها این چنین همدل و دغدغهمند پای کار حل موضوعات باشند در کشور مشکلی بر زمین نخواهد ماند. همه مسئولان خادم اباعبدالله (ع) و زائران آن حضرت بودند. ستاد اربعین استان قزوین نیز مراسم تجلیل از فعالان اربعین و صاحبان مواکب را برگزار خواهد کرد. امیدواریم این همافزایی و اقدامات دنبالهدار بوده و در مناسبتهای دیگر و نیز حوادث غیرمترقبه هم بتوانیم همچون گذشته از ظرفیتهای مواکب برخوردار شویم.
انتهای پیام