به گزارش ایسنا، صالح عسگری، سرپرست معاونت خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت طی نامهای به سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانهای مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان و یزد با اشاره به ماده (۸) آئین نامه اجرایی تبصره (۶) بند (ح) ماده (۲) مکرر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فهرست صادرکنندگان و محصولات پتروشیمی، پالایشی و فرآوردههای نفتی و نحوه نحوه ایفای تعهدات ارزی آنها را اعلام کرده است.
بر این اساس شناسه ملی ۵۱۹ واحد تولیدی پتروشیمی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها به میزان ۹۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی به یک یا ترکیبی از روشهای مندرج در بند (۱۳) ماده (۱) آئین نامه با سررسید ۴ ماه از تاریخ صدور پروانه صادراتی است، ۱۰ صادر کننده محصولات پالایشی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفا به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی است، ۵۵ صادر کننده محصولات پتروشیمی که بازگشت ارز حاصل از صادرات آنها به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفا به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی است و کد تعرفههای ۱۱۵ قلم کالای پتروشیمی که به استثنای واحدهای تولیدی پتروشیمی موضوع بند اول این مکاتبه کلیه صادر کنندگان این اقلام ملزم به بازگشت ارز حاصل از صادرات این کالاها به میزان ۱۰۰ درصد تعهدات ارزی صادراتی صرفا به صورت فروش حواله ارزی در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی هستند، اعلام شده است.
فهرست تعرفه های مشمول بازگشت ۱۰۰ درصد ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما در بازه زمانی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی نیز در اینجا قابل مشاهده است.
گفتنی است پیشتر سازمان توسعه تجارت تاکید کرده بود که کلیه صادرکنندگان محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فرآوردههای نفتی مکلف به عرض ۱۰۰ درصدی ارز حاصل از صادرات خود در "سامانه نیما "طی ۸۰ روز پس از صدور پروانه صادراتی شدهاند.
این قاعده از تاریخ ابلاغ آئین نامه اجرایی تبصره ۶، یعنی میانه آذر ماه سال قبل برای صادرات محصولات یاد شده اعمال شده است. در اصل بر اساس مصوب ششمین نشست کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات این محصولات از دهم فروردین امسال از چهار ماه به ۸۰ روز کاهش یافته است.
از بهار سال ۱۳۹۷ و همزمان با از سرگیری تحریمهای آمریکا، دولت اعلام کرد که برای تامین نیازهای ارزی، صادرکنندگان موظف هستند که ارز حاصل از صادرات خود را در چارچوب چند روش مشخص به کشور بازگردانند. بر این اساس صادرکنندگان برای استفاده از تسهیلات صادراتی و البته جلوگیری از جرایم اقتصادی، باید ارز خود را در قالب تعهد ارزی به کشور بازگردانند.
انتهای پیام