به گزارش ایسنا، به نقل از راشاتودی، این در حالی است که شرکت لاکهید مارتین نیز یک توافق چارچوبی بر سر تغییر طراحی پرتابگرهای سامانه "توپخانه موشکی با تحرک پذیری بالا" یا "هیمارس" با هدف ممکن شدن نصب آنها بر روی کامیونهای لهستانی Jelcz ۶X۶ را تایید کرده است.
ماریوش بلاشچاک، وزیر دفاع لهستان، روز دوشنبه در بیانیهای به طور رسمی قصد کشورش برای سفارش دادن پرتابگرهای هیمارس را به بهانه تهدید توسعهطلبی ادعایی از جانب روسیه اعلام کرده و گفت: "هدف ما ایجاد ارتشی قوی برای لهستان که متجاوز را منصرف کند است و ما این کار را انجام خواهیم داد."
وی ادعا کرد: "همانطور که مکررا اعلام کردهام، لهستان ظرف دو سال قویترین نیروی زمینی را خواهد داشت و یکی از مهمترین اجزاء این نیرو، سامانههای توپخانه موشکی خواهد بود."
لهستان قرار است از پایان سال ۲۰۲۵ شروع به دریافت سامانههای هیمارس مربوط به آخرین سفارشش کند. به این ترتیب مجموع سامانههای هیمارس در اختیار ارتش لهستان با لحاظ کردن یک سفارش دیگرش از سال ۲۰۱۹ به مجموعا ۵۰۰ واحد میرسد.
به نوشته راشاتودی، مقاطعهکاران نظامی غربی در تلاش هستند تا سرعت تولید تسلیحات خود را با سطح فزاینده تقاضاها همزمان با جنگ روسیه و اوکراین حفظ کنند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، اوایل سال جاری میلادی هشدار داد، این ائتلاف نظامی قادر به تولید گلولههای توپخانه با سرعتی مطابق با نرخ شلیک این گلولهها توسط ارتش اوکراین نیست.
پائولا هارتلی، مدیر اجرایی شرکت لاکهید مارتین گفت: پیمانکاران لهستانی انتظار گرفتن مجوز برای تولید مهمات هیمارس را دارند.
انتهای پیام