یک دوستدار میراث فرهنگی:

احیای «پل‌بند شادروان» در توسعه گردشگری شوشتر اهمیت دارد

مسئول انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوشتر با تاکید بر این‌که «پل‌بند شادروان» این شهرستان برای بازسازی نیازمند بودجه مناسب است گفت: باید اعتبار بیشتری برای بخش‌های قابل مرمت این پل تاریخی که ثبت ملی شده در نظر گرفته شود.

ابوالفضل مهدی‌پور در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: انتظار می‌رود مسئولان ذی‌ربط نسبت به مرمت و بازسازی این پل تاریخی توجه بیشتری داشته باشند.

او با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر اقداماتی برای مرمت این پل تاریخی صورت گرفته خاطرنشان کرد: عملیات نورپردازی این پل تاریخی پس از سال‌ها خاموشی اجرایی شد.

مسئول دوستداران میراث فرهنگی شوشتر با بیان این‌که این پل تاریخی از ظرفیت بسیار بالایی برای جذب گردشگر برخوردار است گفت: بازسازی و احیای این پل تاریخی در توسعه گردشگری شوشتر اهمیت ویژه‌ای دارد.

مهدی‌پور با تاکید بر این‌که این پل تاریخی باید به همان شیوه گذشته بازسازی شود اظهار کرد: دوستداران میراث فرهنگی در پیگیری بازسازی بخش‌هایی از این پل تاریخی که قابل مرمت هستند تلاش‌های بسیاری دارند.

«پل‌بند شادُروان» شوشتر یا بند قیصر قدیمی‌ترین پل ایران و یکی از قدیمی‌ترین پل‌های جهان و مربوط به دوران ساسانی است. این پل‌بند بزرگ‌ترین پل‌بند سنگی جهان، یکی از میراث جهانی یونسکو و یکی از بخش‌های سیزده‌گانه سیستم آبی‌ ـ تاریخی شوشتر است. پل شادروان شوشتر دارای ۴۴ دهنه بوده که اکنون برخی دهانه‌های آن از بین رفته‌ است. وصف ساخت این پل‌بند در شاهنامه فردوسی نیز آمده ‌است. فردوسی معمار پل را «برانوش»، سپهدار اسیر شده رومی، معرفی می‌کند که در ازای ساخت پل‌بند به او وعده آزادی داده می‌شود و پس از ساخت به آزادی می‌رسد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۴
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402062112962
  • خبرنگار : 50562