مسئول برگزاری رویداد رَدا در سطح کشور و مشاور مدیرکل امور بانوان وزرات کشور، دوشنبه، ۲۰شهریورماه، در همایش رویداد روایت دختران ایرانی(طرح ردا) اظهار کرد: ردا برگرفته از روایت دختران ایرانی است که به منظور روایت سرگذشت زنان ایرانی، با نگاه دخترانه و از زبان نوجوانان شکل یافته است.
حمیده باقریان افزود: روایت درستی از پیشرفت زنان ایرانی در عرصههای علمی و اجتماعی صورت نگرفته و نتیجهی بازگو کردن این روایت به صورت عکس عمل کرده و به اصل داستان صدمه وارد شده است.
وی با بیان اینکه اگر فضای تجربهای نوجوانان همراه با هویت نباشد این هیجانات نتیجهی عکس خواهد داشت، گفت: اگر این فضا به درستی مدیریت نشود برای نوجوان و محیط پیرامون آسیب زا خواهد بود.
وی ادامه داد: یکی از این آسیبها، گرفتار شدن نوجوانان به فضای مجازی است که جنبهی منفی و مثبت دارد، هنگام شیوع کرونا این فضای مجازی در اختیار نوجوانان قرار داده شد اما مدیریت صحیحی انجام نگرفت.
باقریان با بیان اینکه نوجوانان باید بسیاری از هیجانات را با بودن در جامعه تجربه کنند، خاطر نشان کرد: دوران شیوع کرونا فضایی برای نوجوانان ایجاد کرد که از حالت جمع گرایی به فرد گرایی رسیدند و در این حالت یکی از آیتمهایی که به فرد گرایی ضریب داد، فضای مجازی بود.
مشاور مدیرکل امور بانوان وزرات کشور، افزود: طرح ردا برای دانشآموزان ابزارهایی در اختیار میگذارد که بتوانند در فضای مجازی از خود محافظت کرده و حرفهایشان برای دیگران پذیراتر باشد.
وی با بیان اینکه رویداد ردا مسیر حرکت درست را در دوران نوجوانی به دختران در فضای مجازی پیشنهاد میکند، بیان کرد: نوجوانان باید در روایت کردن خود یک سری شاخصهها را رعایت کرده و به آن پایبند باشند تا نسل خود و نسلهای آینده از آن بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه برنامههای فرهنگی مد نظر برای قشر نوجوان باید رفتار آنها را تحلیل کنند، گفت: باید مشخص شود که آیا نوجوانان جمع گرا یا فرد گرا هستند و بعد برای برنامههای فرهنگی هزینه و زمان صرف شود در غیر اینصورت نتیجه مثمر الثمری نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه بچههای نسل جدید نوآور هستند، تصریح کرد: کسی که نوآور است نحوهی حرف زدن با آن متفاوت از فردی است که سنتی میباشد و به تبع حرفهای نسلهای قبل را نمیپذیرد، باید نقاط مشترک شناسایی شده و به علایق این قشر احترام گذاشته شود تا برنامههای درخور این قشر ترتیب دادهشود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی نیز در این مراسم اظهار کرد: این رویداد از دیماه سال گذشته در استان کرمان با عنوان سلما استارت خورده اما طی تغییراتی این طرح با عنوان ردا، روایت زن باشرف و با استعداد ایرانی را بازگو میکند.
زهرا کوهی به دلیل برگزاری این رویداد اشاره کرد و گفت: در این شرایط پیچیده جنگ ترکیبی، جوانان و نوجوانان باید بدانند که چه وظیفهای در جایگاه خود دارند.
وی با بیان اینکه جایگاه زنان ایرانی در گذشته و حال برای نسل امروز روایت نشده، اظهار کرد: این روایات باید توسط خود دانشآموزان که توانایی کافی دارند، کشف شده و برای نسلهای آینده تبیین شود.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی با بیان اینکه برای انتقال مفاهیم و معانی ارزشمند این روایات به نسلهای امروز حلقهی مفقوده وجود دارد، گفت: طرح ردا دختران آذربایجانی میخواهد تا روایات زنان با استعداد و فرهیخته را برای نسلهای آینده بازگو کند.
کوهی افزود: این طرح با ۳۰ نفر راهبر و ۱۶۰نفر دانش آموز به نمایندگی از ۲۱ شهرستان استان برگزار شد.
وی با بیان اینکه ردهی سنی راهبران این رویداد بین ۲۳تا ۳۵ سال است، ادامه داد: مخاطبین این رویداد در بازهی سنی ۱۵ تا ۱۹ سال هستند که با شاخصهای خاصی در مدارس شهرستانها انتخاب شدهاند.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی، با بیان اینکه سومین استان در برگزاری این طرح هستیم، خاطر نشان کرد: دختران امروزی ما باید کار کردن در جمع را یاد بگیرند، چرا که به گفتمان سازی منجر میشود.
وی با بیان اینکه در طول برگزاری این رویداد بچهها کنشگر هستند و پس از شش ماه راهبری میتوانند محتوا تولید کنند، گفت: توزیع این محتوا به صورت شبکه کشوری توسط شبکه سازان طرح ردا اتفاق خواهد افتاد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجانشرقی در پایان تصریح کرد: اگر انگشت اشاره ما به جای درستی اشاره کند نقطه عزیمتِ حرکتهای ارزشمند در جامعه، برای نسل جوان و نوجوان خواهد بود.
گفتنیاست؛ اختتامیه این طرح فردا در دانشگاه تبریز با اعلام برگزیدههای طرح برگزار خواهد شد.
انتهای پیام