اعظم روانشاد امروز ۲۰ شهریورماه در آیین اختتامیه اولین سوگواره عاشورایی لرستان که در محل سالن آمفیتئاتر شهید آوینی مجتمع فرهنگی ارشاد استان برگزار شد، با بیان اینکه فرهنگ حسینی و عاشورایی و به تبع آن سنت اربعین سالار شهیدان(ع)، چراغ راه زندگی انسان و تعریف و تعبیر صحیح انسانیت است، اظهار کرد: فرهنگ عاشورا به منزله مسیری بینظیر برای تبلیغ اسلام و اهل بیت(ع) است و برنامه چلچراغ میتواند به زبان عکس، نوشتار، فیلم، نمایش قلم و هنر رسالت همیشگی را در ترویج مفهوم عاشورا و اشاعه این فرهنگ از زبان مردم باشد.
وی افزود: چلچراغ متولد شد تا نور اکملی باشد برای هنر فاخر هنرمندان این سرزمین در پاسخ به کسانی که به خیال خود میپندارند عشق به حسین (ع) و یارانش کمرنگشدنی است.
دبیر نخستین سوگواره عاشورایی چلچراغ تصریح کرد: چلچراغ نشان داد حسین (ع) تابانتر و نسیم او در کوی و برزن وزیدن دارد.
روانشاد از ارسال ۱۰۰۰ اثر طی ۴۵ روز به دبیرخانه این سوگواره خبر داد و گفت: این استقبال گویای ارادت، عشق و انگیزه فرزندان این سرزمین به امام حسین (ع) است.
وی با بیان اینکه استقبال از چلچراغ رسالت برگزارکنندگان را دوچندان میکند، خاطرنشان کرد: این رویداد هرگز به یک اختتامیه خلاصه نشده و چلچراغی به دلدادگی و آوای روشن نورانیت برای گذر از تاریکی و جنگ و بیخبری خواهد بود.
تشکیل ۱۴ دبیرخانه تخصصی در اداره کل ارشاد لرستان
معاون فرهنگی فرهنگی و مطبوعات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان در ادامه از تشکیل ۱۴دبیرخانه تخصصی در ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و شهرستانهای تابعه آن خبر داد و گفت: این دبیرخانهها در رشتههای مداحی و نوحهخوانی ویژه نوجوانان و جوانان زیر ۳۰سال، هنرهای تصویری، عکس، شعر، داستان، دلنوشته، آواها و نواها، خوشنویسی، عاشوراپژوهی، رسانه، انتشار کتاب، مقاله، فعالیت کانونهای هنری مساجد و روایتهای اربعینی با اعلام فراخوان در اواخر تیرماه کار خود را آغاز کرده و علاوه بر دبیرخانه شهرستانها با همکاری سایر دستگاههای اجرایی از جمله حوزه هنری، جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی، صداوسیمای مرکز لرستان و کمک چشمگیر انجمنها و موسسات فرهنگی و هنری همراه بود که جای تقدیر دارد.
روانشاد به قوت آثار در بخش مداحی اشاره و تصریح کرد: با توجه به چشمگیر بودن آثار در بخش مداحی و حمایت خانوادهها و همکاری حسینی آنان برای ضبط آثار و ارسال ویدئوها، این مهم نوید روزهای معنویتر و پرشورتری را در حوزه فرهنگ حسینی میدهد.
وی شبکهسازی و برگزاری کارگاههای آموزشی و معرفی نوجوانان نوجوانان و جوانان مداح با استعداد را به کانون مداحان از پیامدهای مثبت این سوگواره برشمرد و با تاکید براینکه یقینا این مهم به سمت استعدادیابی و شکلگیری بانک اطلاعاتی هنرمندان عاشورایی پیش خواهد رفت، یادآور شد: همچنین ۴۰ اثر از استانهای مختلف کشور به دبیرخانه سوگواره چلچراغ ارسال شده و این استقبال ما را بر آن داشت که این رویداد را در سال ۱۴۰۳ به صورت منطقهای برگزار کنیم.
معاون فرهنگی فرهنگی و مطبوعات ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی لرستان جریانسازی قیام حسینی را از دیگر دستاوردهای رویداد چلچراغ بیان کرد و گفت: در بخشهای خوشنویسی، عکس، آواها و نواها شاهد وفور و کیفیت آثار بودیم اما افزایش آثار در بخش تولیدات تصویری و حمایت از انتشار کتابهای عاشورایی در سالهای بعد مورد انتظار است.
روانشاد خاطرنشان کرد: دبیرخانه سوگواره در بخش روایتهای مردمی اربعین حسینی و جبهه فرهنگی تا اول مهر ماه سال جاری فعال و پس از گردآوری آثار و داوری، اختتامیه را بهصورت مجزا برگزار خواهیم کرد.
انتهای پیام