مرتضی ضامنی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین در اتحادیه حمل و نقل مسافری شهری کشور تشکیل و ذیل ستاد مرکزی اربعین حسینی در وزارت کشور خدمات خود را در حوزه حمل و نقل مرزی آغاز کرد، افزود: خدمات حمل و نقل مرزی کشور از محلی که زائران با ناوگان برون شهری و یا خودروهای شخصی خود به مرزها مراجعت میکردند و خودروی خود را پارک کرده و یا از اتوبوس برون شهری پیاده میشدند، آغاز شد و تا نقطه صفر مرزی در هشت مرز اعلام شده صورت گرفت.
به گفته وی، از هشت مرز ایران که خدمات حمل و نقل برای اربعین ۱۴۰۲ صورت گرفت دو مرز ورودی آن مرزهای ریمدان و میرجاوه در استان سیستان و بلوچستان، مرزهای شلمچه و چذابه در استان خوزستان، مرز باشماق در استان کردستان، مرز تمرچین در استان آذربایجان غربی، مرز مهران در استان ایلام و مرز خسروی در استان کرمانشاه بود.
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین در ادامه یادآور شد: همچنین در چهار محور در خاک عراق در مرز مهران محور زرباطیه تا شهر کوت، در مرز شلمچه از شلمچه تا بصره، در مرز چذابه از چذابه تا شهر العماره عراق و در مرز خسروی از منذریه تا حسینیه بغداد در ۲۰ کیلومتری شهر بغداد خدمات حمل و نقلی ایران انجام شد.
تشکیل قرارگاه های استانی در مرزهای کشور و ۴ قرارگاه مشترک با عراق
وی با تأکید بر اینکه به منظور انجام هماهنگیهای لازم جهت ارائه خدمات در مرزهای هشتگانه در هر مرز با هماهنگی استانداریها یک قرارگاه استانی تشکیل شد، اظهار کرد: چهار قرارگاه مشترک با حضور نمایندگان قرارگاه حمل و نقل مرزی به نمایندگی کشور ایران و نمایندگان وزارت نقل کشور عراق تشکیل شد تا برنامه ریزی لازم جهت ارائه خدمات هر چه بهتر در حوزه حمل و نقل انجام شود که چندین جلسه نیز با وزارت کشور عراق و همچنین جلساتی هم با وزیر کشور عراق، نمایندگان وی و استانداران شهرهای مربوطه عراق و همچنین مسئولین مرزها برگزار و چارچوب خدمات دهی ناوگان ایرانی در داخل خاک عراق تعریف شد.
ضامنی با تأکید بر اینکه طبق این جلسات و تعریف چارچوبها و خدمات دهی ناوگان ایرانی در داخل خاک عراق، محورها بر حسب توافق با دولت عراق مشخص شد، ادامه داد: در محور مرز مهران از محدوده زرباطیه تا شهر کوت قرار بود ابتدا خدمات حمل و نقلی ارائه شود؛ اما در پنج روز منتهی به اربعین ناوگان ایرانی به نزدیکی شهر نجف منتقل شد تا از آنجا امکان جابجایی زائران ایرانی را در مسیر رفت و برگشت به مرز مهران داشته باشیم و این عملیات تا دو روز پس از اربعین هم ادامه داشت و بخشی از زائران با ناوگان ایرانی در این محورها در خاک عراق جابجا شدند و به مرز منتهی به کشورمان (مرز مهران) انتقال یافتند.
پیش بینی ۲۵۰۰ اتوبوس برای جابجایی زائران اربعین
وی اظهار کرد: در قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین برای اربعین امسال ۲۵۰۰ دستگاه اتوبوس برای این عملیات پیش بینی شده بود که ۱۸۰۰ دستگاه آن در داخل خاک ایران در مرزهای هشتگانه خدمات دهی خود را انجام دادند. همچنین ۷۰۰ دستگاه اتوبوس نیز در داخل خاک عراق به ارائه خدمت پرداختند.
بکارگیری ۴۲۵ ون در مرزهای ایران در اربعین امسال
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین بکارگیری بیش از ۴۲۵ دستگاه ون در مرزهای ایران برای نخستین بار را از دیگر اقدامات قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین اعلام کرد و گفت: در مرز مهران به عنوان اصلیترین مرز با توجه به تعداد ترددها بیشترین خدمات حمل و نقلی را انجام دادیم. همچنین در مرزهای خسروی، شلمچه و چذابه و ریمدان نیز ناوگان ون مستقر بودند و کار جابجایی مسافران در حوزه برون شهری را انجام دادند.
ضامنی با تأکید بر اینکه تکلیف قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین ارائه خدمات حمل و نقلی در مرزها و محدوده شهری بود، اظهار کرد: با توجه به مشکلاتی که در تأمین ناوگان در حوزه برون شهری و سازمان راهداری اتفاق افتاد ۴۲۵ خودروی ون از ابتدای عملیات در راستای کمک به جابجایی زوار از شهرهای مبدا به مقصد مرزها و بالعکس آن بکار گرفته شدند.
۱۹۵ هزار سرویس دهی حمل و نقلی در مرزهای هشتگانه در اربعین امسال
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین آغاز عملیات حمل و نقلی اربعین سال جاری را از ۲۵ مرداد ماه در مرزهای هشتگانه اعلام کرد و گفت: این عملیات تا روز ۱۸ شهریور ماه ادامه داشت و تعداد سرویس دهی که در مرزهای هشتگانه توسط حمل و نقل شهری در محدودههای تعریف شده، انجام شد بیش از ۱۹۵ هزار سرویس بود.
انجام ۶.۵ میلیون سفر زائران ازطریق ناوگان حمل و نقل مرزی
به گفته وی، بیش از شش میلیون و ۵۰۰ زائر سفر رفت و برگشت خود را از طریق ناوگان حمل و نقل مرزی طی این ایام انجام دادهاند و جهت اعزام به مرزها و بالعکس از مرزها به پایانههای مسافربری و محل پارک خودروهای شخصی زائران منتقل شدند.
وی همکاری قرارگاه حمل و نقل مرزی در حوزه برون شهری را از مهمترین اقداماتی عنوان کرد که در اربعین امسال صورت گرفت و افزود: بخش عمدهای از فعالیتهای قرارگاه در حوزه حمل و نقل برون شهری و در راستای کمک به سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور متمرکز شد.
ضامنی ادامه داد: با توجه به افزایش تعداد زائران و نظر به اینکه ناوگان حمل و نقل در بحث برون شهری برای ارائه خدمات در این بخش کافی نبود ناگزیر بودیم تا در راستای کمک جهت انتقال هر چه سریعتر زائران به شهرهای مقصد خود از ناوگان حمل و نقل شهری نیز استفاده کنیم که برای اجرای این مهم از ۴۲۵ دستگاه ون برای جابجایی زائران استفاده شد.
مقصد ۹۰ درصد زائران اربعین از مرزهای کشور با استفاده از ناوگان حمل ونقل شهری به تهران بود
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین با اشاره به اینکه حدود ۳۰۰۰ سرویس در بخش برون شهری توسط ناوگان ون از ابتدای عملیات تا انتهای آن انجام شد، تصریح کرد: بالغ بر ۱۴۲۰ سرویس برون شهری که ۹۰ درصد این سرویسها مقصدشان به شهر تهران بود از مرزهای تعریف شده توسط اتوبوسهای حمل و نقل شهری، زائران را جابجا کردند.
ضامنی ادامه داد: از حدود ۱۹۵ هزار سرویسی که توسط ناوگان اتوبوسرانی شهری در بخش برون شهری و انتقال زائران از مرزها به شهرهای خودشان انجام شد، ۹۶ هزار و ۲۶۳ سرویس آن مختص مرز مهران بود که از مرز مهران به مقصد شهرهای زائران جابجاییها صورت گرفت و باید گفت که برای نخستین بار بود که ظرفیت ناوگان حمل و نقل شهری بطور کامل در اختیار ناوگان برون شهری قرار گرفت.
مسئول قرارگاه حمل و نقل مرزی اربعین پایان عملیات جابجایی زائرین اربعین امسال را روز گذشته ۱۹ شهریور ماه اعلام کرد و گفت: ناوگان حمل و نقل شهری و ناوگان ون و اتوبوس به شهرهای خود بازگشته اند.
استفاده از۱۰۷۰ ون و اتوبوس صفر کیلومتر در اربعین امسال
ضامنی نکته قابل توجه در فرآیند اربعین امسال را استفاده از ۴۷۰ دستگاه اتوبوس صفر کیلومتری که وزارت کشور به شهرداریها تحویل شده بود، دانست و گفت: همچنین در اربعین امسال، ۶۰۰ دستگاه ون تازه تخصیص یافته بکار گرفته شدند که پس از پایان فرآیند اربعین جهت خدمات دهی در حمل و نقل عمومی شهری تحویل شهرداریها شد.
انتهای پیام