نیاز به وجود فضای مطالعاتی در تمام ساعات روز برای قمی ها

با آغاز سال تحصیلی جدید و ورود به فصل مطالعه یکی از پر رفت و آمدترین مکان‌های دانشجویی، کتابخانه‌ها هستند. کتابخانه‌های دانشگاه‌ها، محل مطالعه گروهی و فردی دانشجویانی هستند که به مکانی آرام، ساکت و با امکانات حداقلی برای گذراندن ساعات طولانی مطالعه باشند؛ اما کتابخانه‌های دانشگاه‌ها به دلیل محدودیت تعداد افراد و محدودیت زمان پاسخگوی نیاز دانشجویان به ویژه بانوان نیست.

ظرفیت‌هایی همچون کتابخانه‌های عمومی سطح شهر و پانسیون‌های مطالعاتی از دیگر گزینه‌هایی هستند که دانشجویان و برخی از داوطلبین آزمون‌های سراسری در مقاطع مختلف در صورت نداشتن شرایط مطلوب مطالعه در محیط خانه، از آن‌ها استفاده می‌کنند.

اگر چه پانسیون‌های مطالعاتی مکانی برای مطالعه و درس خواندن و فضای آن مشابه به کتابخانه‌های عمومی است اما تفاوت‌هایی هم دارد که مهم‌ترین آن؛ حضور تعداد افراد محدود، داشتن نور کافی، میز و صندلی های مناسب و استاندارد، محیط آرام و به دور از سر و صدا، سیستم تهویه هوا مطبوع، وجود ناظران جدی و دقیق برای ایجاد نظم، وجود بوفه و اتاق استراحت و سالن پذیرایی متناسب با ظرفیت پانسیون و حتی حضور دائمی مشاوران تحصیلی ویژه داوطلبین آزمون سراسری از جمله ویژگی‌های آن است.

این در حالی است که بررسی پانسیون‌های مطالعاتی نشان می‌دهد عملا امکانات رفاهی این مراکز با کتابخانه‌های عمومی قم متفاوت نیست و مهم‌ترین مزیت پانسیون‌های مطالعاتی برای دانشجویان و دانش‌آموزان داوطلب کنکور سراسری، عدم محدودیت زمانی و فعال بودن آن‌ها در ایام تعطیلی است؛ بنابراین پانسیون های مطالعاتی می‌توانند جایگزین فضاهای عمومی مطالعه با محدودیت زمان شوند، البته در صورتی که فرد توان پرداخت هزینه این مراکز را داشته باشد اما این تمام ماجرا نیست، این مراکز در ازای این امکانات بدیهی شهریه‌های عجیب و غریبی از داوطلبان عضویت اخذ می‌کنند.

طبق گزارش های میدانی خبرنگار ایسنا، طبق اظهارات مدیران این مراکز هزینه‌ استفاده روزانه از پانسیون‌های مطالعاتی در قم بین ۵۰ تا ۶۰ هزار تومان و ماهیانه ۶۰۰ تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است؛ این مراکز از ۷ تا ۷:۳۰ دقیقه صبح تا ساعت ۲۲ الی ۲۳ فعالیت می‌کنند و بعضا در ایام تعطیل فعال هستند، البته این رقم متغیر است و در بسیاری از موارد ماهیانه تا حدود ۲ میلیون تومان شهریه از داوطلبان اخذ می‌شود.

این در حالیست که در استان قم تعداد پژوهشگران و محققان خانم قابل توجه است و احساس نیاز برای وجود فضای مطالعاتی در تمام ساعات روز حس می شود.

در همین راستا فریبا از دانشجویان فارغ التحصیل که قصد شرکت در آزمون سردفتری را داشته است، می‌گوید: اگر یک خانم بخواهد به هر دلیلی برای شرکت در آزمون‌های سراسری در هر مقطعی مطالعه کند و یا قصد انجام طرح پژوهشی داشته باشد می‌توان‌ گفت مکانی نیست که تا ۸ شب بتواند از آن استفاده کند.
وی ادامه می‌دهد: وضعیت زمانی بدتر می‌شود که این خانم شاغل هم باشد زیرا عملا از ساعت ۱۵ تا ۱۸ می‌تواند از کتابخانه‌های عمومی استفاده کند، بنابراین پانسیون‌های مطالعه با توجه به ساعات فعالیت می‌توانند خلاء فضاهای مطالعاتی را برای خانم‌ها پوشش دهند، در صورتی که اگر ساعات فعالیت کتابخانه‌های عمومی را برای حضور بانوان افزایش دهند نیازی نیست که ما در کنار خرید کتاب و شرکت در کلاس‌ برای مطالعه هم هزینه‌ای پرداخت کنیم؛ این در حالی است که می‌بینیم پانسیون‌های مطالعه امکانات بیشتر و شرایط بهتری نسبت به کتابخانه‌های عمومی ندارند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۹ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۲
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402061911840
  • خبرنگار : 50455