سعید چمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: احداث خانههای بهداشت به دلیل قدیمی بودن و یا فقدان این مراکز در تعدادی از روستاها در برنامه کار مدیریت شبکه بهداشت و درمان قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه احداث ۶ باب خانه بهداشت در دستور کار قرار دارد، افزود: این پروژههای عمرانی هر کدام ۲۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارند تا به بهرهبرداری برسند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان تیران و کرون، ادامه داد: عملیات عمرانی ساختمان چهار باب از این خانههای بهداشت به پایان رسیده و نیازمند تجهیزات برای ارائه خدمات است.
وی اضافه کرد: احداث این مراکز بهداشتی به مدیریت سلامت در هر روستا کمک کرده و مانع از شیوع بیماریها خواهد شد و از طرفی برخی از خدمات درمانی مثل معاینات پزشکی در این خانهها انجام میشود.
چمی کمبود نیروی انسانی در خانههای بهداشت را معضلی در این خصوص بیان کرد و گفت: در حال حاضر یک نفر بهورز، جمعیت ۲۵۰۰ نفری را تحت پوشش قرار داده که بر اساس استاندارد سرانهای، این عدد زیاد است.
وی یادآور شد: جذب بهورز از مناطق شهری برای روستاها امکانپذیر نبوده و افراد تحصیل کرده در این رشته در مناطق روستایی کمتر وجود دارد و همین موضوع کمبود نیرو را نمیتواند جبران کند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان تیران و کرون، استخدام نیروی مراقب سلامت را یکی از نیازهای خانههای بهداشت اعلام کرد و گفت: عدم حضور مراقب سلامت در خانههای بهداشت ارائه خدمات را سخت میکند که به دنبال جذب نیرو در این خصوص هستیم.
وی جذب پزشک. دندانپزشک و نیروهای بهداشتی را برای ارائه خدمات در حوزه پیشگیری را مهم خواند و افزود: وجود تیم بهداشت به کنترل بیماریها و پیشگیری کمک میکند و سرمایهگذاری در این بخش لازم است.
به گفته چمی، نیروی دندانپزشک در مراکز سلامت به پایش بیماریهای دهان و دندان کمک کرده و مانع از خرابی دندانهای گروههای هدف مثل دانش آموزان میشود.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان تیران و کرون همکاریهای مشترک نهادهای اداری در حوزه بهداشت و سلامت را مهم خواند و تصریح کرد: برای پیشگیری از شیوع بیماریها ادارات و نهادهای محلی نقش مؤثری دارند که کنترل فشارخون و دیابت از جمله آن است.
انتهای پیام