حسین رضایی ۱۸ شهریورماه در نشست خبری اظهار کرد: سابقه پستهکاری در شهرستان رفسنجان نزدیک به یک قرن است و بالای ۸۵ سال صادرات پسته را از رفسنجان به سایر نقاط دنیا انجام میدهیم و در دنیا رفسنجان را به نام پسته و مس میشناسند.
وی افزود: ۸۰ هزار هکتار سطح زیرکشت پسته در رفسنجان داریم و بین ۲۴ تا ۳۴ درصد تولید پسته کشور را رفسنجان به خودش اختصاص داده است.
رضایی با بیان اینکه پسته در مقابل شرایط اقلیمی، کمآبی و دیگر موارد مقاوم است، تصریح کرد: برنامهریزیها و اقدامات ما در قبال این محصول مهم و اصلی شهرستان باید در خور نام پسته و شهرستان باشد لذا هفتمین جشنواره ملی پسته را طی چند روز آینده برگزار خواهیم کرد.
وی تصریح کرد: در تولید ادوات و دستگاههای فرآوری کشاورزی در دنیا خودکفا هستیم و بسیاری از دستگاههای مورد استفاده برای فرآوری پسته از رفسنجان به سایر کشورها صادر میشود.
فرماندار رفسنجان ادامه داد: سال ۱۳۹۵ پسته ثبت ملی شد و با پیگیری که صورت گرفت گواهی ثبت جهانی جغرافیایی توسط سازمان جهانی مالکیت فکری صادر شده و این موضوع را به فال نیک میگیریم. بر این اساس در کنار نام پسته کلمات رفسنجان و ایران اختصاص داده شد.
رضایی با بیان اینکه ارقام تجاری پسته در کشور فندقی، کله قوچی، اکبری و احمدآقایی است، یادآور شد: با وجود تکثیر پسته در سایر شهرهای کشور، ارقام این محصول جهانی در رفسنجان شناسایی شدهاند و همه از ارقام تولیدی رفسنجان هستند که توسط افرادی شناسایی شده و این گونهها در شهرهای دیگر کشور هم کشت میشوند.
فرماندار رفسنجان در ادامه به برنامههای هفتمین جشن ملی پسته پرداخت و گفت: جشن ملی پسته قرار است ۲۶ شهریور در تپههای ماسه بادی صفائیه آغاز شود و روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ شهریور در اسماعیلآباد نوق، کبوترخان و کشکوئیه ادامه یابد و در خانه حاجآقاعلی رفسنجان این جشن به کار خود پایان دهد.
وی از برپایی نمایشگاه محصولات صنایع دستی، بازیهای بومیمحلی و غذاهای سنتی در بخشهای مختلف شهرستان همزمان با ایام برگزاری جشن ملی پسته خبر داد و افزود: برای نمایش ظرفیتهای بخشها برنامهریزیهایی صورت گرفته است. ضمن اینکه از فعالین کشاورزی و خیّرین هر منطقه تجلیل خواهد شد.
بهگفته وی، حضور سفیران کشورهای خارجی از جمله مالزی و ... و مسئولان کشوری نیز در این جشن پیشبینی شده که قرار است پس از نهایی شدن اعلام شود.
رضایی تصریح کرد: همزمان با جشن ملی پسته از نماد پسته در شهر رفسنجان نیز رونمایی میشود.
موانع صادراتی پسته برطرف شود/ پیشبینی برداشت ۷۰ هزار تن محصول
فرماندار رفسنجان در بخش دیگری از سخنان خود گفت: تولید پسته در سال جاری بهدلیل کم آبی و قطعی برق با چالشهایی روبرو بوده که با این وجود همت کشاورزان برای برداشت محصول ستودنی است.
رضایی با اشاره به این موضوع که روزانه ۲۰ هزار نفر کارگر در باغات کار برداشت را انجام میدهند و امسال ۲۰۰ هزار تن پسته در کشور تولید خواهد شد، یادآور شد: امسال پیشبینی برداشت ۷۰ هزار تن پسته را در رفسنجان داریم.
وی با تأکید بر اینکه موانع صادراتی پسته باید بر طرف شوند، افزود: با شرایط اقلیمی، تولید خیلی هزینهبر و با چالش روبهرو شده است. اما ناامید نیستیم و امسال در هر هکتار چهار تا پنج تن پسته داریم و حتی رکوردهای ۱۰ تن در کشور هم داریم.
رضایی تأکید کرد: در جشن به جوانب رسیدگی میکنیم که هرگونه موانع صادراتی از سر راه صادرکنندگان برداشته شود.
وی با بیان اینکه حدود ۳۰۰ خردهفروش پسته دارای پروانه فعالیت در رفسنجان فعالیت دارند، تصریح کرد: با توجه به اینکه مزه و کیفیت پسته ایران در نیا منحصربهفرد است، امیدوایم توسط سازمان ملی استاندارد، موضوع استاندارد اجباری پسته برداشته شود تا تجار بتوانند محصولشان را صادر کنند. همچنین مشکل تعهدات ارزی که طی این سالها موجب کنار رفتن تجار خوشنام شده، نیز برطرف شود.
به گفته فرماندار ستاد عالی پسته هم در استان تشکیل میشود و در صدد هستیم دبیرخانه دائمی جشن ملی پسته رفسنجان را راهاندازی کنیم.
رونمایی از لوگوی جشن ملی پسته
رئیس اداره فرهنگ و ارشا اسلامی شهرستان رفسنجان نیز بهعنوان دبیر کمیته فرهنگی جشن ملی پسته در این نشست خبری اظهار کرد: در کمیته فرهنگی برنامههای منسجمی را در دست اقدام داریم. قرار شده این موضوعات بیشتر برنامهمحور باشد تا سخنرانی.
سیدمحسن سجادی با بیان اینکه هنوز در محصول پسته مشکل برندینگ را برای ارائه و فروش داریم، عنوان کرد: رسانهها در این زمینه وظیفه مهمی دارند و حضور رسانههای ملی و انعکاس اخبار جشنواره را در برنامه داریم.
وی از رونمایی از آرم، لوگو و پوستر هفتمین جشنواره ملی پسته نیز خبر داد.
انتهای پیام