علی نجفی، در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که با توجه به موافقت دولت عمان برای تشکیل باشگاه اجتماعی ایرانیان، این باشگاه قرار است چه اقداماتی انجام دهد و هدف از تاسیس این باشگاه چیست؟ گفت: در ابتدا موافقت رسمی وزارت توسعه اجتماعی عمان با تاسیس و اعلام موجودیت باشگاه اجتماعی ایرانیان را به هموطنان گرامی مقیم در عمان تبریک میگویم. خوشحال هستیم که به دنبال تبادل نظر و همفکری با جمعی از ایرانیان و پیگیری انجام شده، باشگاه مذکور رسما تشکیل شد.
حضور بیش از ۱۵ هزار ایرانی در عمان
وی افزود:این باشگاه که به عنوان یک تشکل غیرانتفاعی و غیر دولتی و بر اساس اساسنامه مصوب فعالیت میکند، به عنوان ساختاری برای تحکیم مودّت و همبستگی ایرانیان مقیم که بیش از ۱۵ هزار نفر هستند و رسیدگی به مسایل و مشکلات آنها فعالیت خواهد کرد و میتواند در زمینههای مختلف، تسهیلگر و کمک کننده ایرانیان برای اقامت و فعالیت و کسب و کار آنها باشد.
نجفی تاکید کرد: گردآوری ظرفیتها و توانمندیهای اعضا در راستای رفع نیازمندیهای اجتماعی آنها، تقویت حضور مؤثر جامعه ایرانی در عمان، کمک به تقویت روابط دوستانه و برادرانه جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان در زمینههای مختلف فرهنگی و اجتماعی، تحکیم و تعمیق پیوندهای ایرانیان مقیم بخصوص قشر جوان و ...، از جمله اهداف باشگاه به شمار میرود که در اساسنامه آن تصریح شده است.
این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی با بیان این که ایجاد یک بستر و فضای مناسب برای نشستهای اجتماعی، فعالیتها و برگزاری دورههای فرهنگی و ورزشی، برپائی جشنوارهها، بازارچههای خیریه، نمایشگاهها، سمینارها و ... بخشی از فعالیتهای باشگاه خواهد بود، گفت: اتباع برخی از کشورها که در عمان اقامت دارند از سالهای قبل، چنین تشکلی را داشته اند و خوشبختانه هم اکنون باشگاه ایرانیان نیز به این لیست افزوده شده است.
شرایط عضویت در باشگاه اجتماعی ایرانیان در عمان
وی در پاسخ به این سوال که شرایط عضویت در این باشگاه چیست و ایرانیان مقیم عمان چگونه میتوانند با این باشگاه ارتباط برقرار کنند؟ گفت: داشتن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، داشتن اقامت مجاز براساس قوانین جاری عمان، داشتن حُسن شهرت، رعایت قوانین عمان و مقررات اساسنامه و ...، از جمله شرائط عضویت در باشگاه بشمار میرود.
نجفی با بیان این که مجمع عمومی و هیأت مدیره، دو رکن اصلی این باشگاه هستند و حسب مورد، کمیتههای مختلف نیز تشکیل خواهد شد، گفت: اطلاعات تکمیلی و چگونگی ارتباط با باشگاه متعاقبا از سوی باشگاه، اطلاع رسانی خواهد شد.
این تشکل میتواند به انسجام و ارتباط بیشتر ایرانیان مقیم عمان کمک کند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسقط در پاسخ به این سوال که تشکیل چنین نهادهایی چگونه میتواند به امر دیپلماسی عمومی و گسترش تعاملات بین دو ملت ایران و عمان کمک کند؟ اظهار کرد: این تشکل میتواند به انسجام و ارتباط بیشتر ایرانیان مقیم کمک کند و ضمن ساماندهی امور ایرانیان، در چارچوب اهداف و اقدامات مورد اشاره علاوه بر بهره گیری از ظرفیت و توانمندی ایرانیان مقیم در بخشهای مختلف، با ابتکارات و برنامههای گوناگون به عنوان پلی برای تقویت ارتباطات مردمی ایران و عمان عمل نماید.
سه برابر شدن حجم مبادلات تجاری ایران و عمان
نجفی در پاسخ به این سووال که آیا اقدامات دیگری برای کمک به جامعه ایرانی در عمان و یا تقویت ارتباطات مردمی و اقتصادی دو کشور در دستور کار دارید؟ گفت: در امتداد اقداماتی که تاکنون برای تقویت ارتباطات مردمی دو کشور انجام شده است از قبیل لغو روادید (لغو ویزا) ۱۴ روزه برای ایرانیان جهت سفر به عمان که حدودا از دو سال پیش اجرایی شده است و هم اکنون تشکیل باشگاه اجتماعی ایرانیان و همچنین از سرگیری و توسعه پروازهای مستقیم و تقویت حمل و نقل دریایی میان دو کشور بعد از کرونا و رونق قابل توجه گردشگری طبیعی، گردشگری سلامت و رفت و آمد تجار و فعالان اقتصادی میان دو کشور که منجر به سه برابر شدن حجم مبادلات تجاری ایران و عمان شده است، دو اقدام مهم دیگر در دستور کار داریم.
راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی در عمان در آینده نزدیک
وی در این ارتباط تصریح کرد: یکی راه اندازی مرکز آموزش زبان فارسی که مقدمات آن فراهم شده است و انشاءالله به زودی شاهد آغاز به کار آن خواهیم بود.
نجفی ادامه داد: نهایی کردن اسناد پایه کنسولی یعنی دو موافقتنامه انتقال محکومین و استرداد مجرمین که مراحل پایانی فرآیند بررسی متن و امضا را طی میکند، از دیگر اقدامات در دستور کار است.
انتهای پیام