به گزارش ایسنا، محمدرضا خسروی در جمع خبرنگاران از راه اندازی اولین ایستگاه خانه بازیافت کرج خبر داد و افزود: این مجموعه برای نخستین بار با الهام گرفتن از المانهای معرف پسماند خشک با هدف کنترل زباله گردها، استفاده مجدد از مواد و انرژی، کاهش آلودگی بهداشتی و حفظ سلامت بهداشت شهروندان، حفاظت از محیط زیست، کاهش دفن زباله و عدم از بین رفتن اراضی و تخریب خاک در طبیعت اجرایی شده است.
این مسئول توضیح داد: این ایستگاهها در گام اول در برخی از نقاط سطح شهر به صورت پایلوت راه اندازی شده و در صورت موفقیت در نقاط دیگر اجرایی میشود.
وی با اشاره به اینکه کانکس دریافت پسماند خشک در خیابان شهید بهشتی کرج جانمایی شده است، اضافه کرد: این ایستگاه بازیافت به صورت المانی از پاکتهای کاهی کاغذی اجرایی شده است. از جمله آنها می توان به بطری، شیشه، پت و... اشاره کرد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در بخش دیگری اجرای طرح فوق را ایجاد رفاه میان شهروندان برشمرد و تأکید کرد: این امر در راستای فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا برنامه ریزی شده است.
خسروی افزود: تلاش شده طراحی کانکسها به گونهای باشد که علاوه بر حفاظت از محیط زیست شهری، پیشگیری از آلودگیهای محیطی و ارتقا فرهنگ تفکیک از مبدا، سیمای شهر نیز مخدوش نشود.
وی با بیان اینکه در این خانههای بازیافت یک ترازو و سیستم خنک کننده تعبیه شده است، ادامه داد: این بنا به شکلی طراحی شده است که در برابر حوادث طبیعی مقاوم و ماندگار باشد.
رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج با تاکید بر اینکه سیاست تشویقی در تمامی شرایط باید مدنظر قرار بگیرد، اضافه کرد: در این میان شهروندانی که در خصوص تفکیک زباله احساس مسئولیت میکنند، خدمات فرهنگی ارائه خواهد شد.
وی افزود: این خدمات تحت عنوان طرح تشویقی با در نظر گرفتن میزان پسماند خشک تحویلی ارزیابی و ارائه خواهد شد. ضمن اینکه متناسب با تقویم زیستمحیطی؛ اقلام فرهنگی و تشویقی نیز در این غرفهها به شهروندان اهدا میشود.
خسروی با اشاره به اینکه عدم تفکیک زباله از مبدا توسط شهروندان میتواند به ترویج زبالهگردی کمک کند، گفت: برگشت بسیاری از اقلام جداسازی شده توسط زبالهگردها به زندگی مردم باعث نگرانی است و خواستار مشارکت و تعامل بیشتر شهروندان هستیم.
انتهای پیام