مدیرکل آموزش و پرورش استان مطرح کرد

پیش‌بینی ثبت نام یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در خراسان رضوی

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی از ‌پیش‌بینی ثبت نام یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش‌آموز در استان خبر داد.

سید امیر شوشتری در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص آمادگی آموزش و پرورش برای بازگشایی مدارس اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و ۴۲۰ هزار دانش‌آموز داشتیم و برآورد ما این است که امسال تعداد دانش‌آموزانمان به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد.

وی افزود: بیش از ۹۰ درصد دانش‌آموزان یعنی حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر ثبت نام کردند اما هنوز تعدادی موفق به ثبت نام نشده‌اند که بخشی از آن‌ها اتباع هستند و بخشی هم مربوط به مدارس خاص و هنرستان‌هاست. در مقطع دوره اول ابتدایی ۴۴۹ هزار نفر و در هر دو دوره ابتدایی در مجموع ۸۲۴ هزار نفر، در متوسطه اول ۲۷۷ هزار نفر و در متوسطه دوم ۱۸۹ هزار نفر ثبت نام خود را انجام دادند.

شوشتری با بیان اینکه ما همچون سال گذشته کمبود اساسی از نظر فضا و کلاس داریم، عنوان کرد: کمبود فضای آموزشی در شهرستان‌های استان و به ویژه حاشیه شهر و همچنین نواحی ۱، ۵ و ۷ وجود دارد و به دنبال تامین فضای آموزشی هستیم.

کمبود فضای آموزشی در تمام مقاطع

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: امسال ۲۳۲ پروژه با ۱۱۰۰ کلاس توسط سازمان نوسازی در استان تحویل می‌شود که حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد آن‌ها بازسازی فضاهای فرسوده گذشته بوده و ۵۰ تا ۶۰ درصد فضاهای جدید هستند که اضافه می‌شوند. با این وجود این فضاها پاسخگوی نیاز دانش‌آموزان نیستند و در همه مقاطع کمبود زیادی در فضای آموزشی داریم.

وی ادامه داد: جلسات گسترده و فشرده‌ای با ادارات آب، برق و گاز برای اخذ انشعابات مدارس جدید داریم. شاید یکی از انشعابات مدارس جدید در شروع سال تحصیلی وصل نشده باشد که به دلیل بروکراسی اداری است. البته همکاری‌های خوبی از طرف ادارات داشتیم که امیدواریم مشکلی در شروع سال تحصیلی نداشته باشیم.

اجاره مکان‌هایی مانند مسجد، حوزه و دانشگاه به عنوان مدرسه

شوشتری خاطرنشان کرد: بسیاری از کلاس‎هایی که امسال تحویل خواهد شد، با زحمات خیرین و مشارکت‌های مردمی در ادارات آموزش و پرورش بوده است. مجمع خیرین مدرسه‌ساز در استان نیز بسیار فعال هستند و آمادگی دارند که هرگونه کمک‌های مردمی را پذیرا باشند؛ زیرا ما به کمک‌های مردمی به ویژه در نواحی حاشیه شهر نیاز داریم. در اطراف شهر، تبادکان، نواحی ۱، ۲ و ۵، نواحی سیدی و طرق، شهرک‌های شهید باهنر و رجایی و گلشهر نیاز به مدرسه داریم، بنابراین از مکان‌هایی مانند مساجد، حوزه و دانشگاه برای اینکه امسال بتوانیم به عنوان مدرسه از آنها استفاده نماییم استقبال کرده و یک ساله اجاره می‌‎کنیم.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: ما ظرفیتی که مردم توقع دارند را نداریم، بنابراین نارضایتی زیاد است که والدین نمی‌توانند فرزند خود را در مدرسه مورد نظرشان ثبت نام کنند. ما شرمنده اولیا هستیم که هر آنچه نیاز دارند مهیا نیست. خانواده‌ها باید صبوری داشته باشند و همراهی کنند. همه والدین نمی‌توانند فرزند خود را در مدارسی که تمایل دارند، ثبت نام کنند.

وی اضافه کرد: اکنون که زمان ثبت نام گذشته اکثر مدارس پر شده، بنابراین والدین مسائل رقابتی برای ثبت نام را کنار بگذارند و در مدارسی که جا دارد به ثبت نام رضایت دهند و سال‌های بعد زودتر برای ثبت نام به مدارس مورد نظر خود بروند. برخی در آزمون‌های نمونه یا مدارس شاهد نمره و امتیاز لازم را کسب نکردند اما اصرار به ثبت نام دارند که این موضوع امکان‌پذیر نیست.

کمبود ۳۰ هزار معلم در استان

شوشتری با اشاره به اینکه با تعداد بسیار زیاد بازنشستگان و همچنین کمبود در سنوات گذشته، امسال نیز کمبود معلم داریم، تصریح کرد: امیدواریم کلاسی خالی از معلم نباشد اما کمبود زیادی داریم که تلاش می‌‎کنیم با شیوه‌‎های متفاوت از جمله افزایش تعداد کلاس‌ها و افزایش نوبت‌های دوم مدارس این کمبود را تامین کنیم تا کلاسی بدون معلم نباشد و مهرماه کاملی را برای دانش‌آموزان مهیا کنیم. امسال ۳۰ هزار نفر کمبود معلم داریم. در کل کشور نیز به همین نسبت کمبود وجود دارد و تنها دو، سه استان مشکل ندارند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص ثبت نام دانش آموزان اتباع بیان کرد: سامانه‌ای برای ثبت نام اتباع برنامه‌ریزی شده که تمام مقدمات آن‌ها پیش‌بینی شده است. بسیاری نمی‌دانند باید چگونه با این سامانه کار کنند، بنابراین مراجعات زیادی به ادارات آموزش‌وپرورش دارند که ما نیز پاسخگو هستیم و راهنمایی می‌کنیم. در تلاش هستیم پایگاه‌هایی برای ثبت نام ایجاد کنیم تا بتوانند در سامانه ثبت نام کنند. ثبت نام اتباع بی‌اشکال نبوده و سخت است. تلاش کردیم تمام دانش‌آموزان ثبت نام کنند و در پی رفع مشکلات آن‌ها نیز هستیم، امیدواریم در این زمان باقیمانده به سامان برسد.

پیش‌بینی وجود ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی

وی با بیان اینکه امسال باز هم بازمانده از تحصیل خواهیم داشت، عنوان کرد: اینگونه نیست که بازمانده از تحصیل نداشته باشیم، این موضوع هر سال اتفاق می‌افتد. در سال گذشته در مقطع ابتدایی حدود ۲۰ هزار نفر بازمانده از تحصیل داشتیم که به جز ۵ تا ۶ هزار نفر، بقیه ثبت نام شدند. امسال نیز همین میزان را برآورد کرده‌ایم.

شوشتری گفت: ما تلاش کردیم که در زمان ثبت نام پول اضافی از مردم دریافت نشود، شاید باز هم تخلفاتی روی داده باشد اما تلاش کردیم این مبالغ را برگردانیم. اکنون نیز در حال مقابله با این موضوع هستیم. مدیران و معاونان مدارس نباید هیچ وجه اضافی از دانش‌آموزان دریافت کنند.

کمک به مدارس مانند مسجدسازی مقدس است

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی افزود: بعد از شروع سال تحصیلی اولیا می‌‎توانند به مدارس سر بزنند و کمک کنند. این کمک همانند مسجدسازی، مقدس است. کمک‌های مردمی می‌تواند به امکانات و لوازم مورد نیاز علمی و پرورشی دانش‌آموزان کمک کند.

وی با اشاره به اینکه ما سه نوع بدهی به معلمان داریم، تصریح کرد: یکی از بدهی‌های ما حق‌التدریس سه ماهه اول امسال است که امیدواریم تا پایان ماه با حقوق همکاران پرداخت شود. دوم پاداش‌های بازنشستگی است که به دنبال این هستیم پرداخت سال ۱۴۰۱ انجام شود. سوم طلبکاری‌های متفرقه از جمله امتحانات و نوبت دوم است که تلاش می‌کنیم از وزارتخانه دریافت کرده و به همکاران پرداخت کنیم.

شوشتری بیان کرد: ما مدارس خاصی در بین مدارس دولتی داریم که مدارس شاهد، نمونه و تیزهوشان هستند. امکان دارد همکاران توانمند ما به این مدارس هدایت شوند یا از آن‌ها دعوت بیشتری برای همکاری شود اما تلاش می‌کنیم این همکاران علاوه بر وقتی که در این مدارس می‌گذرانند، بخش دیگری از وقت خود را در اختیار مدارس دولتی و مناطق غیر برخوردار بگذرانند. سازماندهی ما با این هدف‌گذاری در حال انجام است. مدراس غیر دولتی متفاوت هستند، برخی توانمندی خاصی دارند و برخی ممکن است توانمندی کمتری از مدراس دولتی داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی خاطرنشان کرد: ما یک اظهار شرمندگی دیگر نسبت به همکاران خود داریم. همکاران ما نمی‌توانند در هر شهر و مدرسه‌ای که تمایل دارند باشند، برخی محل سکونت خود را تغییر دادند یا از شهری به شهر دیگر مهاجرت کردند اما توقع دارند در سال تحصیلی جدید به محلی که تمایل دارند، منتقل شوند.

وی ادامه داد: از بین تمام افرادی که تقاضای نقل و انتقال می‌کنند با یک‌سوم موافقت خواهد شد. بیشتر از این نتوانستیم موافقت کنیم که به دلیل نیاز مناطق غیر برخوردار به معلمان خوب و کیفی است تا از معلم محروم نشوند، بنابراین با بسیاری از تقاضاهای همکاران مخالفت می‌شود. آموزش و پرورش برای مصلحت دانش‌آموزان و عدالت آموزشی نمی‌تواند با همه تقاضاها موافقت کند، این نباید باعث کدورت همکاران شود.

سرویس مدارس تا نیمه مهرماه فراهم خواهد شد

شوشتری در خصوص سرویس مدارس گفت: آخرین نشست‎ها در این زمینه در حال انجام است و به زودی اطلاعیه خواهیم زد. مشکل عمده‌ای وجود نخواهد داشت، تا نیمه مهرماه سرویس‌ها را فراهم کرده و تا پایان مهر ساماندهی می‌کنیم.

کاهش رتبه‌های تک رقمی و افزایش رتبه‌های دو رقمی و سه رقمی در کنکور

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی در خصوص رتبه‌های کنکور امسال در استان عنوان کرد: سال گذشته ۷ رتبه تک‌رقمی در استان داشتیم که بالاترین میزان بود؛ زیرا در سال‌های قبل‌تر دو تا سه مورد داشتیم. امسال تاثیر ۴۰ درصدی نمره معدل در کنکور باعث شد بسیاری از برنامه‌ریزی‌ها به جایی نرسد، بنابراین در بین شهرستان‌ها عدالت ایجاد شد.

وی اضافه کرد: متوسط نمرات نهایی کنکور ما از کشور بسیار بالاتر است و در تمام دروس و رشته‌ها جزو چهار، پنج استان اول هستیم. آمار رتبه‌های دورقمی زیر ۱۰۰ ما نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد افزایش داشته و رتبه‌‎های سه‌رقمی نیز افزایش زیادی یافته اما در رتبه‌های تک‌رقمی شانس خوبی نداشتیم و تنها یک نفر رتبه تک‌رقمی کسب کرده‌ است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402061810892
  • خبرنگار : 50107