سیدمحمد کاظم حجازی درسخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه همدان گفت: شهید مدنی و دیگر یاران امام بزرگوار با الگو پذیری از آن شخصیت الهی، تمام ایام و دوران حیات خود دارای این دو خصلت مهم بودند که کار را برای رضای خدا انجام دهند و آنچه را که نسبت به ضرورتهای جامعه تشخیص میدادند با تمام وجود دنبال کنند و پیگیر باشند.
وی ادامه داد: زمانی که ابعاد مختلف شخصیتی این بزرگواران را از بعد فقهی، سیاسی و اجتماعی دنبال میکنیم میبینیم شخصیت آنان بیانگر این ویژگیهاست که با تمام وجود همت خود را به کار گرفتند تا مصداق عینی یک عبدالله و بنده خدا باشند.
حجازی تصریح کرد: شهید مدنی در بعد علمی و فکری در اوج فقهی و در جایگاه اجتهاد بود اما وقتی با تشخیص الهی خود نیاز میبیند رهبری و امام راحل را همراهی کند خود را مقلد امام راحل معرفی میکند و ایشان را همراهی میکند و همه را به سمت امام راحل سوق میدهد. این خود یک معرفت و شناخت و درک است که او را به این اوج تعالی رسانده است.
وی ادامه داد: وقتی موضوعات مختلف سیاسی و اجتماعی مطرح میشود وی با وجود کهولت سن با همه سختیها و مرارتهایی که بر او در تبعیدها تحمیل میشود، ذرهای از انجام وظیفه خود کوتاه نمیآید، چرا که به دنبال ترویج ارزشهای سیاسی تعریف شده از سوی امام (ره) بودند و به دنبال معرفی جایگاه ولی فقیه به آحاد جامعه بود.
حجازی افزود: شهید آیت الله مدنی به دنبال آن بود که جریانات انحرافی و فکری که در جامعه ترویج شده را به مردم معرفی کند و در این رابطه جسارت و شهامت وی زبانزد بود. ضمن اینکه در رابطه با تفکرات حجتیه که مطرح میشود به خوبی در تبیین انحرافات آن بدون ذرهای ترس ورود پیدا میکند .
وی با بیان اینکه شهید مدنی، شهیدی است که در راه معرفی نفاق و معرفی اسلام واقعی از اسلام انحرافی جان خود را تقدیم انقلاب کرده است، خاطرنشان کرد: در آخرین خطبه نماز جمعه شهید مدنی مهمترین عنصر صحبتهای ایشان معرفی جریانات نفاق در جامعه بوده و برای تبیین دین و معرفی دین معتقد بوده است که باید جان خود را تقدیم کرد. او قائل بر این است که اگر جامعه از آگاهی لازم اجتماعی برخوردار باشد، در فراز و فرودها تشخیص مسیر صحیح را از مسیر غلط به خوبی انجام میدهد.
حجازی با اشاره به اینکه شهید مدنی نه تنها در خطبههای نماز جمعه بلکه هر محیطی که زمینه ارتباط با جامعه بود را به احسن وجه از آن برای معرفی اسلام واقعی و تبیین حق از باطل استفاده میکرد، گفت: شهید مدنی با همه اقشار جامعه از جوانان و نوجوانان تا انسانهای مختلف و نیز افراد سطوح عالی و اجتماعی جامعه برای تبیین حق از باطل ارتباط داشت.
وی خاطر نشان کرد: مردم همدان خطب های نماز جمعه شهید مدنی را به خاطر دارند. سخنرانی ایشان در این خطبهها بدون هیچ ترس و ذرهای دلهره تببین حق از باطل بود و تمام قد در این راه ایستاده بود.
حجازی تصریح کرد: اگر مسئولی از مسیر حق فاصله گرفته بود، شهید مدنی در خطبههای نماز جمعه این فرد مسئول را به مردم معرفی میکرد و به مسئولینی که در وظایف اجتماعی خود تخطی کرده بودند، تذکر میداد و مسئولینی را که به وظایف خود عمل کرده بودند مورد حمایت قرار میداد ؛ این خود حاکی از تشخیص صحیح ایشان بود.
وی گفت: امروز جامعه اسلامی ما با الگوبرداری از شخصیتهایی چون آیت الله شهید مدنی میتواند مسیری را طی کند که مورد تایید شهدا باشد.
حجازی با بیان اینکه راه شهدا را شناختن با تامل و تعمق در سیره زندگی آنان است، مطرح کرد: اگر در طول ۴۰ سال انقلاب برخی افراد از انقلاب فاصله گرفتند این نبوده که در ابتدا این گونه و این چنین باشند. انحراف آنان از زمانی آغاز شد که خود شاخص و معیار شدند و خوب و بد و انقلاب را بر اساس خوب و بدی که خود تشخیص میدادند تعیین میکردند. آنان آن چیزی نبودند که امام راحل در مسیر و مبنای انقلاب تعریف و ترسیم کرده بود.
حجازی افزود: اگر امثال شهید مدنی در اندیشه مردم میمانند و الگو میشوند این است که امثال شهید مدنی از منیت خود گذشتند و اهداف انقلاب را با اهداف خود تنظیم نکرده بودند.
وی خاطر نشان کرد: اگر توفیقاتی در مسیر انقلاب توسط مسئولین در حوزههای مختلف بدست آمده است به کسانی باز میگردد که از چنین روحیهای در مسیر انقلاب برخوردار بودند.
حجازی با اشاره به اقدامات شهید مدنی در استان همدان در ۵۰ سال پیش، گفت: موسسه دارالایتام، مسجد مهدیه، صندوق قرض الحسنه و درمانگاه از جمله اقدامات ایشان در استان همدان بوده که با وجود گذشت سالها همچنان خدمات آن استمرار و تداوم دارد. علت این استمرار هم خلوص نیت این شهید والا مقام بوده است.
وی افزود: ایشان در هر جا که حضور پیدا میکرد برای مردم آن شهر بنای خیر و خدمت بود.
انتهای پیام