به گزارش ایسنا، سه مقام آمریکایی به نیویورک تایمز گفتند که دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، دو ماه پس از ارسال اولین بسته مهمات به کییف، قصد دارد بمبهای خوشهای بیشتری به اوکراین بدهد.
بر اساس این گزارش، واشنگتن مشخص نکرده که چه تعداد مهمات خوشهای در اولین دسته از صدها هزار موردی که پنتاگون در اختیار دارد، گنجانده شده است.
مقامات آمریکایی گفتند که نیروهای اوکراینی حدود 8000 گلوله توپ در روز از جمله صدها گلوله خوشهای شلیک میکنند.
این روزنامه گزارش داد که انتظار میرود درخواستهای کییف برای مهمات افزایش یابد، زیرا اکنون بسیاری از واحدها برای آماده شدن برای پیشرویهای پیاده نظام به جای جنگ با تسلیحات ترکیبی به سبک ناتو، که برای ارتش اوکراین دشوار است، به طور فزایندهای به توپخانه سنگین متکی هستند.
در ماه ژوئیه، دولت بایدن اولین بسته کمک نظامی خود را به اوکراین ارسال کرد که شامل مهمات خوشهای بود، اقدامی که مورد انتقاد گسترده فعالان حقوق بشر و مخالفت برخی قانونگذاران آمریکایی قرار گرفت. مهمات خوشهای مجهز به وسایل خود تخریبی نیستند.
بر اساس دادههای ارتش ایالات متحده، 5 تا 14 درصد از این مهمات ممکن است به هیچ وجه منفجر نشوند، زیرا آنها برای مدت طولانی نگهداری می شوند. در نتیجه، آنها میتوانند سالها مانند مینهای زمینی بمانند و مدتها پس از پایان درگیری، تهدیدی برای غیرنظامیان باشد. اوکراین کنوانسیون اتاوا در مورد مهمات خوشه ای را در سال 2005 تصویب کرد که استفاده، توسعه، تولید، اکتساب، ذخیره و انتقال مهمات خوشه ای را ممنوع می کند.
انتهای پیام