یک شاعر مطرح کرد؛

آنچه ادبیات عاشورایی و مداحی را آسیب‌پذیر می‌کند

یک شاعر و منتقد ادبی می‌گوید: آنچه ادبیات عاشورایی و مداحی را آسیب‌پذیر می‌کند اغراق و بزرگ‌نمایی برخی شاعران و مداحان در شعر عاشورایی و همچنین تحریف وقایع است.

مصطفی بوعذار در گفت‌وگو با ایسنا، اضافه کرد: همین امر باعث می‌شود که مخاطب به‌طور نسبی و یا به طور کامل نتواند با شعرهای عاشورایی و مذهبی ارتباط برقرار کند.

او با بیان این‌که برخی از مداحان به دلایل متعددی از جمله عدم شناخت خاصیت ادبیات عاشورایی، ساختار ادبیات عاشورایی و قالب‌های شعری این ادبیات به سمت شعرهای سطحی حرکت می‌کنند، گفت: همین معضل باعث‌ شده تا این آسیب در برخی از هیات‌ها و مخاطبان به‌طور کامل نمایان شود.

وی با اشاره این‌که عدم شناخت قالب‌های شعری ادبیات عاشورایی از مشکلات برخی شاعران است، گفت: با توجه به این‌که اغلب شعرهای عاشورایی در قالب‌ کلاسیک سروده می‌شوند و وزن و ساختار مشخصی دارند تعداد اندکی از شاعران به سرودن نوحه‌ها می‌پردازند.

این شاعر متذکر شد: مسئولان ذی‌ربط سیاست مشخص شده و مدونی را در خصوص تدوین نوحه‌های عاشورایی به عنوان مرجع و منبع موثق و مورد تایید مشخص نکرده‌اند.

بوعذار افزود: برنامه‌ مشخص‌ شده‌ای در این حوزه وجود ندارد تا بتوانیم منابع نوحه‌ها را در قالب مجموعه‌های مختلف جمع‌آوری کنیم.

او با اشاره به این‌که شاعران بزرگی وجود داشتند که با سرودن شعرهای عاشورایی و نوحه‌ها در تاریخ ادبیات ایران ماندگار شدند، خاطرنشان کرد: این ماندگاری به دلیل این است که شعر عاشورایی شعری است که برآمده از اعتقادات شخصی و اعتقادات روحی شاعر است.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۶ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402061610210
  • خبرنگار : 50562