امام جمعه اردبیل:

ناآشنایی با تاریخ برای ما عیب است/ مسئولین فرهنگی در این زمینه برنامه ریزی داشته باشند

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل بی تفاوتی در برابر فرمایشات رهبری در رابطه با اردبیل را ایراد بزرگ خواند و اظهار کرد: دو فضیلت ارزشمندی که ایشان برای اردبیل ذکر فرمودند در هیچ کجای خاک این کشور چنین فضیلت هایی وجود ندارد.

آیت الله سید حسن عاملی ۱۴ شهریور در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل با اشاره به برگزاری کنگره ۳۴۰۰ شهید استان اردبیل در محضر مقام معظم رهبری اظهار کرد: فرمایشات حضرت آقا جداً مطالب با عظمتی بود که در تاریخ اردبیل ماندگار شد.

وی افزود: دو فضیلت ارزشمندی که ایشان برای اردبیل ذکر فرمودند در هیچ کجای خاک این کشور چنین فضیلت‌هایی وجود ندارد و اگر این فضیلت‌ها برای جای دیگری ذکر می‌شد، به طور ویژه برای آن تشکیلات راه اندازی کرده و برنامه‌ریزی می‌کردند ما اگر در برابر چنین فرمایشات گهرباری بی تفاوت بمانیم، ایراد بزرگی برای ما است.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: گذشتگان و اسلاف ما به راحتی و آسانی آن فضیلت‌ها را خلق نکرده اند بلکه با هزینه بسیار و با درایت‌های مثال زدنی و شجاعت‌های استثنایی آن شاهکارها را به ثمر رسانده‌اند.

آیت الله عاملی با اشاره به فرایند شکل‌گیری سلسله صفویه اظهار کرد: از زمان شیخ صفی تا زمان شیخ حیدر ۲۰۰ سال مقدمه بود تا زمینه فراهم شود که بتوانند قلب‌ها را تسخیر کنند و نفوذشان به قدری باشد که مردم به آنها وثوق داشته باشند وثوق آن گونه بود که مصریان از طریق حجاج برای شیخ صفی الدین اردبیلی هدایا ارسال می‌کردند بنابراین معلوم می‌شود که او یک عارف عادی نبوده است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی اردبیل ادامه داد: ما غصه می خوریم که اگر الان از یک کودک اردبیلی بخواهید در مورد شاه اسماعیل قدری صحبت کند حرف مهمی برای گفتن ندارد و با تاریخ خود آشنا نیست حتی گاهی اگر از بزرگان بخواهیم از جُنید برای ما حرف بزند که در آناتولی چه کارها کرده است و یا شیخ صفی چطور به چنین رتبه‌ای رسید، حرفی ندارد.

وی با بیان اینکه ناآشنایی با تاریخ برای ما عیب است، بر لزوم برطرف کردن این عیب تاکید کرد و گفت: مسئولین فرهنگی اگر اهل درایت و ابتکار باشند، می‌توانند طرح‌هایی را در قالب‌های مختلف به گونه‌ای پی‌ریزی کنند که این موضوع در زندگی ما مطرح و وارد شود.

امام جمعه اردبیل تصریح کرد: افتخار به مفاخر در صیانت از کشور و در غرور ملی و انسجام ملی و در جلوگیری از واگرایی خیلی مهم است.

نماینده ولی فقیه در استان اردبیل خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری برای دیدار از نمایشگاه کتاب سه ساعت وقت گذاشتند تا اهمیت کتاب را برسانند به همین جهت ایشان بر انواع کتاب، رمان ، فیلم، تاریخ و... تسلط استثنایی دارند و از روی اشراف کامل حرف می زنند.

آیت الله عاملی ادامه داد: حضرت ایشان با همین اشراف در سفر به اردبیل فرمایشات با عظمتی در خصوص صفویه داشتند، آن زمان برخی‌ها شیعه علوی و صفوی درست کرده و چهره صفویه را مشوش و کریه کرده بودند؛ رهبر معظم درموردشیخ صفی و صفویه سنگ تمام گذاشتند و فرمودند شیخ صفی الدین اسحاق اردبیلی در ردیف سید ابن طاووس و ابن فهد حلی بودند.

رئیس شورای فرهنگ عمومی اردبیل افزود: این به این معنی است که معنویت و عرفان شیخ صفی در سطحی است که شایسته است از بقعه ایشان معنویت به فضای منطقه پمپاژ شود و بقعه ایشان به مرکز عرفان و سیر و سلوک معنوی مطابق با اصول تبدیل گردد و مسئولین فرهنگی باید زمینه استفاده از این ظرفیت‌ها را محقق کنند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: مسئول فرهنگی زمانی می‌تواند کار فرهنگی را به خوبی پیش ببرد که در جامعه شایسته سالاری حاکم باشد. فرد شایسته وقتی به عنوان مسئول فرهنگی روی کار بیاید منتظر هزینه نمی‌ماند.

آیت الله عاملی گفت: ما وارد یک جنگ بزرگ شده ایم از زمین و آسمان استخدام عواطف، تدلیس، دجل، مکرالسیئات و مکراللیل و النهار زخرف القول، جا به جایی حق و باطل به جای بمب بر سر ملت ما می ریزند. در این شرایط ما باید سراغ جوان بی‌پناه برویم و برای او پناهگاه درست کنیم وگرنه ذهن او را منحرف می‌کنند و در یک پیچ حساس تاریخی خرابی‌های درست می‌کنند که هیچ وقت جبران نمی‌شود.

وی با تاکید بر لزوم تقویت بنیاد صفویه اظهار کرد: بنیاد صفویه باید به صورت روزانه هفتگی و ماهانه برنامه‌های خوبی داشته باشد و از شخصیت‌ها و اندیشمندانی که در حوزه تاریخ مطالعه می‌کنند، برای حضور در این برنامه‌ها دعوت کند.

آیت الله عاملی گفت: مصیبت بزرگ ما این است که شخصیت‌هایی که تاکنون دعوت کرده‌ایم و صحبت‌های خیلی خوبی داشته اند سخنان آنها ثبت نشده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: البر اورتایلی فیلسوف آناتولی و استاد دانشگاه آکسفورد چند سال پیش در بزرگداشت صفویه صراحتاً گفت اگر ایران نباشد ترکیه تاریخ ندارد این صحبت‌ها الان کجا ثبت شده است ؟

امام جمعه اردبیل گفت: دانشگاه محقق برای مولوی یک نشست بین المللی برگزار کرد و مقالات و بحث‌های خوبی طرح شد آن مطالب کجا ثبت شده اند. چند سال پیش به مناسبت هفته وحدت مهمانان برجسته ای از ترکیه در دانشگاه محقق حاضر شدند و مطالب نفیسی مطرح شد اما ثبت نگردید.

وی گفت: از سال ۱۴۰۱ رویداد نگاری در استان اردبیل آغاز شده است و تمام اتفاقات علمی، تاریخی و سیاسی ثبت می‌شود، این‌ها باید ثبت شوند تا ۲۰۰ سال بعد بدانند که در کشور ما و اردبیل ما چه خبری بوده است.

رئیس شورای فرهنگ عمومی اردبیل با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره اردبیل گفت: مقام معظم رهبری فرمودند اردبیل در دو بعد ملی و دینی خدمتی بی‌نظیر برای ایران انجام داده است وحدت، یکپارچگی و موجودیت ایران توسط صفویه محقق شده و مذهب اهل بیت نیز از طریق صفویه در ایران به طور رسمی منتشر شده است.

آیت الله عاملی گفت: نخستین ماموریت ما این است که فرمایشات مقام معظم رهبری در هر دو بُعد به طور کامل تصویر و تشریح شود تا وقتی کسی وارد اردبیل می‌شود، بداند که به کجا آمده است و بداند که اهالی اردبیل چه همت بزرگی داشته‌اند. یکپارچه کردن یک مملکت ملوک الطوایفی کار فوق العاده سنگین است.

وی با اشاره به هجمه وهابیت به صفویه گفت: در عراق به خودرو پراید السیاره الصفویه می گویند. به جناب سید حسن نصرالله هم می‌گویند الصفوی المغامر(صفوی ماجراجو) و تهمت‌های بزرگی به صفویه می زنند اردبیل نسبت به همه اولویت دارد که در برابر این اتهامات بایستد و حقیقت امر را روشن کند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر لزوم مصون‌سازی جوانان در برابر این شبهات گفت: تمام اهانت‌هایی که در تاریخ به شاه اسماعیل شده است توسط مفتیان آناتولی صورت گرفته است چون "ینی چری ها" به جنگ مسلمان نمی‌آمدند فقط به غزای کفار می‌رفتند، مفتی‌ها به دستور سلطان سلیم وارد میدان شدند و شاه اسماعیل و لشگر قزل باشان را رافضی معرفی کردند صفویه هم به سمت جبل عامل دست مدد دراز کردند تا جواب علمی در برابر مفتیان عثمانی داشته باشند.

امام جمعه اردبیل با بیان اینکه در کتاب‌های درسی باید مطالب زیادی درباره صفویه وجود داشته باشد، گفت: بنیاد صفویه راه اندازی شده ولی فشل است و باید افراد توانمند شناسایی شده و در راس آن قرار گرفته و کتابها و تحقیقات درباره صفویه را به زبان‌های مختلف ترجمه کنند.

وی با تاکید بر لزوم طراحی برنامه‌هایی برای پیشگیری از طلاق در جامعه تصریح کرد: به هم ریختن نهاد مقدسی به نام خانواده که به منزله سلول جامعه است فاجعه ساده ای نیست و فاجعه بزرگ این است که ما تماشاگر این ناهنجاری خطرناک باشیم، از این رو برای اینکه در محضر خداوند جوابی داشته باشم، تصمیم گرفتم با تمام مسئولیت‌هایی که دارم در جلسه مشاوره قبل از ازدواج شخصاً حاضر شوم.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۶:۵۲
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1402061409620
  • خبرنگار :