سهم ۳۰۰ هزار جمعیت منطقه ترشیز فقط دو کانون پرورش فکری

منطقه ترشیز شامل ۴ شهرستان کاشمر، بردسکن، خلیل‌آباد و کوهسرخ و جمعیتی بیش از ۳۰۰ هزار نفر که بخش قابل توجهی از آن‌ها را کودکان تشکیل می‌دهند فقط دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارد.

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی در حاشیه سفر به منطقه ترشیز در همین خصوص به ایسنا گفت: اکنون فقط دو شهرستان کاشمر و بردسکن از ۴ شهرستان منطقه ترشیز دارای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند.

 ابراهیم زره‌ساز، با بیان اینکه چهار سال از تفاهمی که با فرمانداری شهرستان خلیل‌آباد، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و همچنین اداره کل نوسازی و توسعه و تجهیزات مدارس استان خراسان رضوی برای تأسیس کانون پرورش فکری در این شهرستان به امضاء رساندیم می‌گذرد، افزود: علیرغم اینکه زمین انتخاب و تحویل کانون پرورش فکری شده اما طی این سال‌ها فقط حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی از اعلام آمادگی خیرین شهرستان برای تکمیل کتابخانه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان این شهرستان خبر داد و گفت: رایزنی‌هایی با مدیران بالادستی در تهران برای این شهرستان داشته‌ایم و به توافقاتی نیز رسیده‌ایم.

۷۰ درصد کتابخانه‌های کانون پرورش فکری سن بالایی دارند

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی با اشاره به اینکه تلاش می‌شود با کمک خیرین این کانون را که جزء ضروریات شهرستان خلیل‌آباد است به سرانجام برسانیم، بیان کرد: برای احداث کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در شهرستان کوهسرخ به دلیل محدود بودن منابع و کمبود مربی فعلاً برنامه‌ای نداریم.

                                                                                  

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم وارد پروژه عملیاتی برای ساخت و تجهیز کتابخانه در شهرستان‌ها شویم باید تهران مجوزهای لازم را صادر کند که در خصوص کوهسرخ تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

زره‌ساز همچنین در خصوص تعیین تکلیف ساختمان فرسوده کاشمر که عمری بیش از ۵۰ سال دارد، گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم که با توجه به منابع در اختیار معایب اصلی ساختمان را رفع کنیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۷۰ درصد کتابخانه‌های کانون پرورش فکری در خراسان رضوی سن بالایی دارند، افزود: طی ۲ سال اخیر به خصوص امسال تمام تلاش خود را به کار گرفته‌ایم تا معایب اصلی ساختمان‌ها با توجه به بودجه‌ای که در اختیار داریم رفع شود.

تلاش برای بهسازی ساختمان‌ها

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی در همین خصوص خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه ۴۰ سال از عمر کتابخانه شهرستان خواف می‌گذرد، اما امسال توانستیم با اعتبار قابل توجهی که توسط فرمانداری شهرستان تأمین شد به طور کامل این مکان را بهسازی کنیم.

وی عنوان کرد: اگرچه در حوزه جابجایی و ساخت کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان با مشکلات بسیاری مواجه ایم اما سعی شد بتوانیم در بخش بهسازی اماکن ورود کنیم.

زره‌ساز در ادامه از وجود ۳۸ کتابخانه ثابت و ۸ کتابخانه سیار در خراسان رضوی خبر داد و گفت: یک کتابخانه سیار و یک کتابخانه ثابت نیز سهم شهرستان کاشمر است.

وی همچنین با اشاره به فعالیت سه مرکز پستی و یک مرکز مکاتبه‌ای در خراسان رضوی افزود: با پیگیری‌های صورت گرفته از سال گذشته توانستیم تماشاخانه سیار را راه‌اندازی کنیم.

۹۰ درصد مشکلات اصلی کانون‌های پرورش فکری رفع شده است

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی با بیان اینکه امسال توانستیم ۹۰ درصد مشکلات اصلی کانون‌های پرورش فکری در شهرهای مختلف را رفع کنیم، اظهار کرد: متأسفانه حدود ۱۰ تا ۱۲ شهرستان جدید خراسان رضوی همچنان فاقد کتابخانه هستند.

وی ادامه داد: با توجه به افزایش مخاطب و اعضاء کتابخانه‌ها به دلیل خدماتی که مربیان داشتند و از سویی حمایت فرمانداران و شهرداری‌ها در شهرستان‌ها با کمبود فضا مواجه شدیم، می‌طلبد از این فضا و مربیان خوبی که داریم بهترین بهره‌برداری را به نفع اعضاء داشته باشیم.

                                                                   

زره‌ساز گفت: اگرچه اکنون حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار کودک عضو کتابخانه‌های کانون پرورش فکری شهرستان‌های خراسان رضوی هستند، اما چون مخاطبین ما را سنین مختلی از جمله کودک سه تا ۴ سال تا پدر و مادر بزرگ‌ها برای قصه‌گویی تشکیل می‌دهند به همین دلیل حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نیز مخاطب داریم.

وی اظهار کرد: علیرغم اینکه ظرفیت کتابخانه‌های استان این توانایی را ندارند که یک درصد ویژه‌ای از دانش آموزان استان را پوشش دهند اما خدمات لازم را ارائه می‌دهیم، به عنوان مثال اکنون روزانه سه تا ۴ مرتبه تیزر تولید محتوای معرفی کتاب از صدا و سیمای خراسان رضوی پخش می‌شود.

کتابخانه‌ها گنجایش محدودی دارند

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی افزود: علیرغم اینکه تمامی دانش آموزان می‌توانند از خدمات کانون‌ها به نحو مطلوبی استفاده کنند، اما کتابخانه‌ها گنجایش محدودی دارند و برای همه فضای مورد نیاز موجود نیست.

وی گفت: هرچند به شدت نیازمند فضای بیشتری در کتابخانه‌های استان هستیم ولی به دلیل محدودیت منابع امکان توسعه فضا در بسیاری شهرستان‌ها نیست، تلاش می‌شود در اکثر شهرستان‌ها تعداد مربیان و تعداد کتابخانه‌ها نیز برای ارائه خدمات بهتر باید افزایش یابد.

مهم‌ترین کمبودها

                                                                    

زره‌ساز با بیان اینکه روزانه به طور میانگین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از کودکان به کتابخانه‌های شهرهای مختلف رفت و آمد دارند، به مشکلات پیش رو اشاره کرد و افزود: متأسفانه به شدت با کمبود مربی، اعتبار و فضا مواجه هستیم.

وی تصریح کرد: هر وسیله و تجهیزات به خصوص کتابی که بخواهد وارد کانون‌های پرورش کودکان و نوجوانان شود باید از هفت لایه کارشناسی شده عبور کند. اگر سخت‌گیری‌هایی داریم برای این است که وقتی کودک وارد کانون می‌شود، بتوانند آزادانه کتاب بگیرد و در فعالیت‌های مختلف شرکت کرده و مسیر پیشرفت خود را در پیش بگیرد.

مدیرکل کانون پرورش فکری خراسان رضوی با اشاره به اینکه یکی از اهداف مهم هویت‌سازی غنی ملی و تاریخی کودک و نوجوان امروز است، گفت: با این هدف و با استفاده از ابزارهایی که در کانون داریم توانستیم رویدادهای مهمی را رقم بزنیم.

وی ایجاد امکانات لازم برای رشد و پرورش فکری و ذوقی کودکان و نوجوانان و کمک به شکوفایی استعدادهای آنان در اوقات فراغت را از اهداف و مأموریت اصلی کانون برشمرد و افزود: تلاش ما در ایجاد عدالت و گسترش فضای بهره‌مندی کودکان از این خدمات و در کنار آن ایجاد تعامل و هم‌افزایی میان سازمان‌ها و نهادها با مأموریت‌های مختلف در راستای محقق ساختن سایر حقوق کودکان بوده  است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۶
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402061409328
  • خبرنگار : 30147