«مصطفی میرابزاده اردکانی» کارشناس ارشد باغبانی شهرستان در رابطه با گرایش مردم به سمت کشت خرما در این منطقه گرم کویری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا میگوید: با توجه به تغییرات اقلیمی و روند افزایشی دما، طی سالهای اخیر شاهد رونق کشت خرما در شهرستان اردکان هستیم.
وی خاطرنشان میکند: طی این مدت سطح زیر کشت خرما در شهرستان اردکان افزایش یافته و برآورد میشود میزان سطح زیرکشت این محصول در شهرستان به ۳۶۵ هکتار نیز برسد که حدود ۳۰ درصد آن نهال و بقیه بارور هستند.
میراب زاده اضافه میکند: با توجه به تعداد درختان بارور در شرایط اقلیمی سالجاری، پیشبینی میشود که امسال حدود ۴۲۰ تن خرما در سطح شهرستان اردکان برداشت شود.
این فعال حوزه کشاورزی با اشاره به مقاوم بودن درخت خرما و سازگاری آن یا اقلیم مناطق کویری همچون اردکان، متوسط عملکرد خرما در این شهرستان را حدود سه تن ارزیابی و اظهار میکند: با توجه به روند اصلاح نخیلات منطقه و توزیع پاجوش مرغوب و مناسب، امیدواریم در سالهای آینده شاهد افزایش این محصول در شهرستان باشیم.
وی ارقام رایج کشت شده در اردکان را نیز از انواع مرغوب خرما مانند کبکاب، مضافتی، قصب یا زاهدی، پیاروم، خاصویی و شاهانی برمیشمارد.
میرابزاده اردکانی با بیان این که مناطق کشت خرما در شهرستان اردکان عمدتاً مناطق «حاجیآباد زرین» و «مغستان» در بخش پهناور خرانق و برخی مناطق بخش مرکزی هستند، میگوید: البته خوشبختانه چند سالی است که قسمتی از فضای سبز برخی از واحدهای صنعتی در مسیر جاده اردکان به عقدا نیز به کشت این گیاه مقاوم و با برکت اختصاص یافته است.
این فعال بخش باغبانی که خود دستی بر تنور گرم کشت خرما در این شهرستان دارد، با تاکید بر این که باغداران باید برای کاشت خرما از پاجوشهای ارقام مرغوب و سالم و مناسب با آب و هوای منطقه استفاده کنند، ادامه میدهد: توسعه کشت خرما موجب اشتغالزایی حدود ۲۰ هزار نفرروز کارگر شده و پیشبینی میشود با توسعه کشت خرما در منطقه، اشتغالزایی و درآمدزایی خوبی را در این رابطه شاهد باشیم.
لازم به یادآوریست که درخت نخل از درختان مقدس برای ایرانیها محسوب میشود که علاوه بر محصول لذیذش، از تمام اجزا آن مانند برگ، لیف و مغز آن نیز بهره برداری میشود.
انتهای پیام