علی محمدپور در گفتوگو با ایسنا درباره وضعیت مدیریت پسماند در گیلان، با بیان اینکه کم هزینهترین، راحتترین و سریعترین روش برای مدیریت پسماند تفکیک از مبدا زباله است، اظهار کرد: این مهم نه تنها در استان بلکه در کشور نیز به درستی انجام نمیشود.
وی افزود: اجرای درست تفکیک از مبدا زباله همت مدیران اجرایی پسماند و جلب مشارکت مردم را میطلبد.
معاون محیطزیست انسانی اداره کل حفاظت محیطزیست گیلان با اشاره به اینکه علت کاهش مشارکت مردم در این زمینه نیاز به آسیبشناسی دارد، گفت: با داشتن برنامه مدون و جلب اعتماد مردم توسط مدیران اجرایی پسماند میتوان در این زمینه موفق عمل کرد.
محمدپور با بیان اینکه استان گیلان ۵۴ شهر دارد، تصریح کرد: در ۳۴ شهر استان تفکیک از مبدا زباله انجام نمیشود.
وی یادآور شد: در ۲۰ شهر استان تفکیک از مبدا زباله انجام میگیرد که از این تعداد ۷ شهر آستانه اشرفیه، کیاشهر، خشکبیجار، لولمان، لاهیجان، انزلی و لنگرود در اجرا از سایر شهرها موفق تر هستند.
معاون محیطزیست انسانی اداره کل حفاظت محیطزیست گیلان از شهرهای آستانه اشرفیه، کیاشهر، انزلی و لاهیجان بعنوان شهرهایی که حداقل یک کار شاخص در حوزه مدیریت پسماند انجام داده اند نام برد.
محمدپور درباره وضعیت شهر رشت به عنوان مرکز استان یادآور شد: با توجه به خبر امیدبخش مدیریت جدید شهری و برنامههای اعلامی جهت تفکیک از مبدا امیدواریم این مهم نیز برای شهروندان رشتی ملموس باشد.
محمدپور کاهش تولید زباله، تفکیک از مبدا زباله، جمعآوری، حمل و دفع اصولی را در مدیریت پسماند مهم ارزیابی کرد و گفت: هر زمان برنامه ریزی داشتیم مردم همکاری کردند، چه بسا هر شهری شروع و هر شهرداری همت کرد تفکیک از مبدا زباله در آن شهر موفق تر شد.
وی تاکید کرد: در مدیریت پسماند هر یک از نهادهای مسئول و اجرایی قید شده در قانون پسماند اگر به درستی نسبت به انجام وظایف خود عمل کنند میتوان این مشکل را مدیریت کرد.
انتهای پیام