به گزارش ایسنا وبه نقل از اسپیس، خدمهی کپسول دراگون اندوور(Endeavour) در اقیانوس اطلس در سواحل جکسونویل، فلوریدا فرود آمد.
چهار فضانورد به زمین بازگشتهاند و اولین پرواز فضایی طولانی مدت خود را در ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) به اتمام رساندهاند.
استفان بوون(Stephen Bowen) و وارن «وودی» هوبورگ(Warren "Woody" Hoburg) از ناسا، سلطان النیادی(Sultan AlNeyadi) از امارات متحده عربی و آندری فدیایف (Andrey Fedyaev) از شرکت فضایی فدرال روسیه موسوم به روسکاسموس، سوار بر فضاپیمای دراگون در ساعت ۱۲:۱۷ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۰۷:۴۷ به وقت تهران) در اقیانوس اطلس در سواحل جکسونویل، فلوریدا فرود آمدند. از این چهار نفر، تنها بوون تا پیش از این در فضا پرواز کرده بود.
بوون در مراسم خداحافظی مختصری که در روز پنجشنبه(۳۱ اوت) در ایستگاه فضایی برگزار شد، گفت: زمانی که شش ماه پیش اینجا حضور یافتیم، تجربه جدیدی برای همهی ما بود. من به فضا رفته بودم، اما هرگز در یک ماموریت طولانی مدت نبودم. این یک تجربهی کاملا باورنکردنی بود، و این یک فرصت عالی برای تماشای همکاران شگفتانگیزم در حین ورود بود.
سرنشینان کرو-۶ که در روز دوم مارس پرتاب شده بودند، ماموریت ۱۸۶ روزه خود را به پایان رساندند.
آنها در ابتدا قرار بود صبح یکشنبه(سوم سپتامبر) به خانه بازگردند، اما شرایط بد آب و هوایی باعث شد که آنها یک روز در مدار بیشتر بمانند.
وارن در مراسم خداحافظی گفت: مطمئنا این تجربهای برای یک عمر بود و یک افتخار واقعی بود که شش ماه بسیار کوتاه را برای زندگی و کار روی این ایستگاه مداری باورنکردنی سپری کردم. فکر میکنم کارهای زیادی انجام دادهایم.
وارن گفت: ما سه پیادهروی فضایی انجام دادیم. ما یک وسیله نقلیه به نام سیگنوس(Cygnus) حاوی محموله را دریافت کردیم. ما تعمیرات زیادی انجام دادیم، و امیدواریم که ایستگاه فضایی را کمی بهتر از آنچه که بود، ترک کنیم.
برای النیادی، این پرواز نه تنها اولین سفر او، بلکه اولین سفر طولانی مدت یک عرب و یک اماراتی به فضا بود. او دومین فضانورد امارات متحده عربی است که پس از ماموریت کوتاه و یک هفتهای هزا المنصوری(Hazza AlMansoori) به ایستگاه فضایی در سال ۲۰۱۹، به این آزمایشگاه مداری پرواز کرده است. اولین عرب در فضا نیز شاهزاده سلطان آل سعود عربستان سعودی بود که در سال ۱۹۸۵ با شاتل فضایی ناسا به مدار پرتاب شد.
النیادی گفت: ما ارتباط خوبی با بسیاری از مردم در سراسر جهان داشتیم، بنابراین واقعا شگفت انگیز بود به خصوص برای منطقه من. من از جایی آمدهام که بیش از ۳۰ سال در آن پروازهای فضایی انسان متوقف شده بود و احساس میکردم که موظفم نشان دهم که چه اتفاقی در ایستگاه میافتد. فکر میکنم این باعث بهبود گسترش شور و شوق در منطقه ما بود.
النیادی مسئول انتخاب نشانگر گرانش صفر کرو-۶ بود. او یک عروسک مخمل کوچک شبیه به فضانوردان امارات متحده عربی به نام «سهیل» را برگزید که روز دوشنبه با آنها به زمین بازگشت.
قایقهای بازیابی اسپیسایکس، از جمله «مگان» که به افتخار فضانورد ناسا، مگان مکآرتور، یکی از اولین زنانی که با اسپیسایکس پرواز کرد، نامگذاری شده است در نزدیکی نقطهی فرود کپسول مستقر شدند و در دسترس بودند تا به سرعت به بازیابی فضاپیما و خدمهاش از آب کمک کنند.
با بازگشت فضانوردان کرو-۶ به زمین، فضانوردان فرانک روبیو(Frank Rubio) و یاسمین مقبلی(Jasmin Moghbeli) از ناسا، آندریاس موگنسن(Andreas Mogensen) از آژانس فضایی اروپا، ساتوشی فوروکاوا(Satoshi Furukawa) از آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن و سرگئی پروکوپیف(Sercosgey Proskopryev)، دیمیتری پتلین(Dmitry Petelin) و کنستانتین بوریسف(Konstantin Borisov) از روسکاسموس روسیه در ایستگاه فضایی بینالمللی باقی ماندند. اکسپدیشن ۷۰ زمانی آغاز خواهد شد که فضاپیمای سایوز MS-۲۳ روسیه در اواخر ماه سپتامبر حامل پروکوپیف، پتلین و روبیو از ایستگاه فضایی خارج میشود. پتلین رکورد جدیدی را برای مدت زمان حضور مداوم در ایستگاه طی یک ماموریت فضایی ثبت خواهد کرد. او ۳۷۱ در فضا خواهد ماند.
انتهای پیام