سیزدهم شهریورماه سال ۱۳۴۷ زمانی که شهرستان فردوس در خراسان زلزله هفت ریشتری را تجربه کرد و ۲۰ هزار جانباخته به همراه داشت، مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) به اتفاق گروهی از روحانیون عضو پایگاه مردمی روحانیون کشور وارد منطقه شدند و در قالب یک گروه جهادی به خدمت به مردم پرداختند.
آن زمان مقام معظم رهبری(مدظلهالعالی) تنها ۲۹ سال داشتند اما خدماتی ماندگار به مردم ارائه کردند، آن هم در شرایطی که مردم مورد بیتوجهی دولت قرار گرفته بودند؛ در پی حضور روحانیون در منطقه ۱۲ کامیون از کمکهای امدادی مردم به منطقه آمده و در بین زلزلهزدگان توزیع شد.
به گزارش ایسنا، پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۴۸ سال پیش در ساعت ۱۴:۱۷ زمین لرزهای استان خراسان در شمال خاور ایران را لرزاند و به منطقه شمال باختر قائن آسیب رساند. تمرکز اصلی آسیبها در دره نیمبلوک بود که در آن بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ تن، یعنی در حدود یک چهارم شمار کل تلفات که حدود ۱۰ هزار تن برآورد شده است، جان باختند. شدت زمینلرزه در سوی شمال، در گناباد و بیدخت و نیز در فردوس و قائن که به ترتیب در سوی باختر و جنوب خاور جای دارند، کمتر بود. خرابیها زیاد بود و انگار کسی به فکر مردم نبود. اولین گروهی که برای کمک به مردم وارد این مناطق شدند، طلاب مشهدی بودند. در میان طلاب فردی نام آشنا حضور داشت؛ فردی که سالها بعد زمامداری امت اسلامی را عهده دار شد. این طلاب به امداد و آرامش رسانی به مردم پرداختند و حماسهای رقم زدند که اکنون مبدا حرکتهای بسیاری است.
مهدی روشن، فرماندار فردوس در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه سیزدهم شهریورماه، سندی به افتخارات خراسان جنوبی اضافه میکند، گفت: این افتخار نصیب خراسان جنوبی و شهرستان فردوس شده که روز ۱۳ شهریور به عنوان مبدا حرکت گروههای جهادی در کشور معرفی شود.
وی افزود: سیزدهم شهریور ماه سال ۱۳۴۷ و دو روز بعد از اتفاق تلخ زلزله ۷ ریشتری فردوس که ۲۰ هزار جانباخته به همراه داشت، مقام معظم رهبری(مدظله العالی) به اتفاق گروهی از روحانیون عضو پایگاه مردمی روحانیون کشور وارد منطقه شدند و در قالب یک گروه جهادی به خدمت به مردم پرداختند.
فرماندار فردوس ادامه داد: این اقدام در حالی انجام شد که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) تنها ۲۹ سال داشتند اما خدماتی ماندگار به مردم ارائه کردند، آن هم در شرایطی که مردم مورد بی توجهی دولت قرار گرفته بودند و تنها کمکی که به آنها شده بود، ۱۰۰ گرم شکر بود.
روشن با بیان اینکه با هماهنگی آن گروه جهادی که در منطقه مستقر شد، ۱۲ کامیون از کمکهای امدادی مردم به منطقه امد و در بین زلزله زدگان توزیع شد، بیان کرد: تمام اتفاقات این ایام در قالب کتابی با عنوان دوباره فردوس منتشر شد و امسال قرار است مسابقات کتابخوانی ازهمین کتاب درسطح استان برگزار شود و ۶٠٠ میلیون ریال، جوایز این مسابقه تامین اعتبار شده است.
فرماندار فردوس با بیان اینکه در نگاه کارهای جهادی و حرکتهای جهادی، محور فعالیت رهبری و ولایت هستند، تصریح کرد: الگوی کار جهادی و مدیریتی سال ۴٧ رقم خورده و مبدا کارهای جهادی را تقویت میکند و همین حرکت، مشارکت مردم را بسیج کرده و موضوع رسیدگی و ارائه کمکها به مردم، کمکهای برگرفته از ١٣ شهریور است.
روشن ادامه داد: کاروان امدادی روحانیت با عملکرد مناسب و اقدام به موقع و با تفکر سالامی و همدلی در منطقه و جمع حادثه دیدگان حاضر میشوند و رژیم شاه برای کمک به زلزلهزدگان دو تا سه روز تاخیر دارند که این نشان از تاثیرگذاری این حرکت دارد.
وی با بیان اینکه ١٣ شهریور، هویت و تاریخی برگرفته از ولایت و اسلام برای فردوس بود و به عنوان یک روز ملی ثبت شد که پیامد آن اتفاقات مبارکی بوده و خواهد بود، افزود: به دنبال اجلاسیه ملی جهادگران که با حضور هزار نفر، سال گذشته در فردوس برگزار شد فضای گفتمانی بین شهرستان فردوس به عنوان محور و مبنای آغازحرکتهای جهادی و قرارگاههای بزرگ جهادی در سطح کشور همچون قرارگاه حضرت ابوالفضل (ع) و حضرت امام حسن مجتبی (ع) و بنیاد علوی و بنیاد برکت ایجاد شده که برخی از این قرارگاهها در فردوس فعال هستند.
فرماندار فردوس بیان کرد: طبق مصوبه شورای فرهنگ عمومی کشور؛ ۱۳ شهریور ماه در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی حرکتهای جهادی و امدادرسانی سالروز زلزله سال ۴۷ فردوس ثبت شد.
حضور مقام معظم رهبری در آن سالها در یک شهرستان محروم و بسیج خدمترسانی به مردم منطقه در میان موج بیتوجهی حکومت وقت نشان داد که وظیفه گروههای جهادی در کشور تا چه اندازه مهم و تأثیرگذار است.
انتهای پیام