دوازدهمین فراخوان پروژه آموزشی "چهارفصل تئاتر ایران" منتشر شد.
به گزارش ایسنا، دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری دوازدهمین فراخوان پروژهی آموزش نمایشنامهنویسی به علاقمندان خارج از پایتخت را با عنوان "تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه" منتشر کرد.
ایوب آقاخانی مدیر دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و طراح و مدیر پروژهی "چهارفصل تئاتر ایران" با اعلام این خبر افزود: «خوشبختانه این پروژهی آموزشی با نتایج چشمگیر و شایان اعتنا همچنان به راه خود ادامه میدهد و با حمایت مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و نشر سوره مهر تلاش دارد سطح نمایشنامهنویسی کشور را به اندازهی بضاعت خود ارتقاء دهد.»
در متن این فراخوان چنین آمده است:
فراخوان دوازدهمین دوره از پروژهی "چهارفصل تئاتر ایران"
"تئاتر و خرافات در فرهنگ عامه"
این را ما نمیگوییم. تاریخ را ورق بزنید. بنیانهای فکری، عقیدتی و استراتژیک ایران را در همهی ادوار تاریخش یک ویروس پر خطر کشنده همواره تهدید میکرده و همچنان به این شمشیرکشی و لشکرآراییاش ادامه میدهد.
بسیاری میگویند این صفآرایی ریشه در امری سازمان یافته و بدخواه و بدسلوک دارد. اینکه با ویروس "خرافه" تمام انداموارهی ایران و ایرانی به دست کریه منظران تاریخ نشانه رفته شده و عدهای در تاریکی نشستهاند و سیگاری گوشه لب، گیرانده و پردود کاشتهاند و نحیف شدن تن و جان ما را در مبارزه یا وادادن در برابر این ویروس، با لبخندی نظاره میکنند.
تئاتر _ و بالخاصه حوزهی خلق و آفرینش و قلم زدنش _ همیشه این رسالت را داشته که آگاهی در جامعهی زخمی پیرامونش تزریق کند.
و اگر صادق باشیم همیشه آسیب پذیرترین بخشهای جامعه برای رسوخ این ویروس خوفانگیز، فرهنگ جاریهی عام بوده است.
در دوازدهمین گام از نوشکفتنِ پروژهی جامع ملی آموزش درام نویسی به علاقمندان خارج از پایتخت بر آن شدیم تا عاشقانه و خالصانه از دستهایی که توان قلم گرفتن و نوشتن بر صفحهی صحنه را دارند، بخواهیم که اینبار درنگشان را روی شناسایی این زمینهها، آسیبشناسیِ آن و بررسی تاثیرات مخربش قرار دهند.
پس؛
بدینوسیله از تمام یاران و همفکران علاقمندان به نمایشنامهنویسی و حضور در فرآیند این پروژه دعوت میکنیم که ایدههای مختصر خود را (تا سقف یک صفحه) تا پایان شهریور ماه ۱۴۰۲ به دبیرخانهی دائمی این پروژه یعنی دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز هنرهای نمایشی حوزهی هنری از طریق نشانی الکترونیک۴fasl.drama@gmail.com ارسال کنند تا پس از تایید اعضای هیئت علمی فصل، نگارش نسخههای کامل شدهی اولیهشان را آغاز کنند تا گامهای بعدی یعنی کارگاه و اصلاح و بازنویسی و سرآخر چاپ و در نتیجه، ارائه و نشرش در سرتاسر ایران را تجربه کنند.
باشد که جان و تن و ذهن و روان ایران و ایرانی و باورها و اندیشههاشان با تمام ریشههای ملی، دینی، تاریخی و مذهبیاش در امان و ایمن بماند.
آمین
دفتر مطالعات و پژوهشهای مرکز
هنرهای نمایشی حوزهی هنری»
«یازده یازده» آماده نمایش شد
فیلم سینمایی «یازده یازده» به نویسندگی و کارگردانی آرش رحمانی و تهیهکنندگی مهدی ایلبیگی پس از گذراندن مراحل فنی، آماده نمایش شد.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: نویسندهای که سالها در خانهای متروک زندگی میکند، ناگهان توسط چهار سیاهپوش تهدید میشود تا داستانی را که آنها میخواهند بنویسد، در غیر این صورت ساعت ۱۱:۱۱ دقیقه…
فرزاد حسنی، انوش معظمی، سهیل برخورداری، نازنین کیوانی، آزاده مهدیزاده، راشین قهرمانی، ریما طهماسبی، دانیال عباسی، هویار مرتضوی، حسام بازگشا و کورش خزاعی اصل بازیگران فیلم سینمایی «یازده یازده» هستند.
عوامل این فیلم سینمایی عبارتند از: نویسنده و کارگردان: آرش رحمانی، مدیر فیلمبرداری: مهدی ایلبیگی، مدیر صدابرداری: علی عدالتدوست، تدوین: نیما جعفری جوزانی، طراحی و ترکیب صدا: امین شریفی، اصلاح رنگ و نور: فربد جلالی، طراح صحنه: مهدی ایل بیگی، موسیقی: آرش رحمانی، جلوههای ویژه بصری: بهمن قهاری، طراح گریم: محسن دارسنج، منشی صحنه: سمیه شهرابی، طراح لباس: آرش رحمانی، طراح پوستر و لوگو: کارنگ طیاری، دستیار اول کارگردان و برنامه ریز: سهیل برخورداری، گروه کارگردانی: بهنام اشرفی و ندا بیگدلی، عکاس: عباس بغدادی، فیلمبردار پشت صحنه: علی بوجاری، سرمایهگذار: قاسم دریاباری، مجری طرح و جانشین تهیهکننده: سهیل برخورداری، تهیه کننده: مهدی ایلبیگی، مشاور رسانهای: مریم قربانینیا.
پخش بین المللی این فیلم سینمایی بر عهده موسسه مینروا فیلم به مدیریت الهه گودرزی است.
اولین دوره تخصصی «ژورنالیسم سینمایی» انجمن سینمای جوانان ایران آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن سینمای جوانان ایران، ثبتنام اولین دوره تخصصی «ژورنالیسم سینمایی» انجمن سینمای جوانان ایران از امروز، ۱۲ شهریورماه ۱۴۰۲ در پورتال «ژورنالیسم سینمایی» سایت انجمن سینمای جوانان ایران آغاز شد.
علاقهمندان به سینما و خبرنگاری در این حوزه از فرهنگ و هنر که قصد دارند به عنوان ژورنالیست فعالیت کنند، میتوانند با مراجعه به نشانی «ژورنالیسم سینمایی» در این دوره ثبتنام و مقدمات آموزشی این حرفه تخصصی را فرا بگیرند و برای حضور در رسانههای رسمی فرهنگی و هنری آماده به کار شوند.
متقاضیان پس از ثبتنام و کسب نمره استاندارد از آزمون اولیه، میتوانند در این دوره شرکت کنند و برترین هنرجویان و کارآموزان دوره به رسانههای معتبر خبری معرفی خواهند شد.
لازم به ذکر است، مدت زمان دوره تخصصی «ژورنالیسم سینمایی»، بالغ بر ۶ ماه است.
سرفصلهای دوره تخصصی «ژورنالیسم سینمایی» انجمن سینمای جوانان ایران عبارت اند از: آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات سینمایی، خبرنگاری از مقدماتی تا پیشرفته، نقد و ریویو نویسی آثار سینمایی، تاریخ سینمای ایران و جهان، مصاحبه، جریانشناسی سینما و رسانه، معرفی و بررسی جشنوارههای موثر سینمایی داخلی و بینالمللی، ژانر شناسی، گزارشنویسی و روایتگری، سوژهیابی و پرداخت، حقوق رسانه و… .
لازم به ذکر است که رسانههایی چون، روزنامه فرهیختگان، خبرگزاری مهر، موسسه رسانهای وصف صبا، خبرگزاری کتاب (ایبنا)، خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری دانشجو و پایگاه خبری خبرنامه دانشجویان ایران با انجمن سینمای جوانان ایران در این دوره تخصصی برای آموزش و معرفی برای همکاری هنرجویان و کارآموزان، همکاری میکنند.
اعلام برنامههای آخر هفته سینمای خانه هنرمندان ایران
سینماتک خانه هنرمندان ایران پایان هفته با نمایش دو فیلم میزبان مخاطبان خواهد بود.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، سومین «سینمای روز» زیر مجموعه سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم سینمایی «داستان ازدواج» ساخته نوآ بامباک محصول سال ۲۰۱۹ اختصاص دارد.
این فیلم روز پنجشنبه ۱۶ شهریور ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری نمایش داده میشود و مدت زمان پخش آن ۱۰۶ دقیقه است.
«داستان ازدواج» جایزه اسکار بهترین بازیگری نقش مکمل زن را در کارنامه دارد و اسکارلت جوهانسون، آدام درایور و لورا درن بازیگران آن هستند.
علاقمندان برای تهیه بلیت میتوانند به سایت ایرانتیک مراجعه کنند.
همچنین سومین «سینماخاطرات» نیز به نمایش فیلم سینمایی «شمال از شمال غربی» ساخته آلفرد هیچکاک محصول سال ۱۹۵۹ اختصاص دارد.
این فیلم روز جمعه ۱۷ شهریور ماه ۱۴۰۲ از ساعت ۱۷ در سالن استاد ناصری نمایش داده میشود و مدت زمان پخش آن ۱۳۶ دقیقه است.
کری گرانت، اوامری سنت و جیمز میسون در این فیلم ایفای نقش کردهاند.
روایتی از یک افسانه محلی!
فیلم کوتاه «پهژار» به نویسندگی و کارگردانی سهیل پریانی و تهیه کنندگی مهران مهیمن، سهیل پریانی و انجمن سینمای جوان-دفتر کرمانشاه پس از اتمام مراحل فنی آماده نمایش شد.
محمد امیری و محمدطاها امیری در این فیلم که روایتگر افسانهای محلی با اقتباس از داستان کوتاه مداد اثر استاد داریوش غریب زاده است، به ایفای نقش پرداختهاند.
از دیگر عوامل فیلم کوتاه «پهژار» میتوان به فیلمبردار: حیدر حجت؛ تدوین: سعید امیری فرد؛ طراح صدا و صداگذاری: محمدحسین کریمی؛ موسیقی: سپهر و فرمهر عنایت زاده؛ صدابردار: سعید امیری فرد؛ طراح صحنه و لباس: ساحل امیری؛ سرپرست گروه کارگردانی: امیرحسین مهماندوست؛ دستیار کارگردان: سوگند رضایی؛ منشی صحنه: پریا معظمی؛ اصلاح رنگ و نور: امیر خوبی سرشت؛ مدیر تولید: محمدحسین کریمی؛ مشاور رسانهای: سیدمحمدصادق سیادت؛ عکاس: مجید اسماعیلی و طراح لوگو و پوستر: علی اقتصاد اشاره کرد.
تاریخنگاری و فیلمنگاری یک رویداد جوان اما قدیمی
کتاب «چهل سالگی جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران» با «تاریخنگاری» و «فیلمنگاری» این رویداد معتبر بینالمللی، منتشر و همزمان با برگزاری جشنواره رونمایی خواهد شد.
به گزارش روابط عمومی چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران، سعید هاشمزاده فیلمساز و منتقد سینما که تدوین کتاب «چهلسالگی» جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران را برعهده دارد، درباره تاریخنگاری این رویداد در کتاب توضیح داد: غالب جشنوارههای بینالمللی مهم و معتبر دنیا کتابهایی درباره تاریخ برگزاری خود دارند. نیاز بود تا جشنواره فیلم کوتاه تهران نیز در آستانه چهل سالگی خود به این امر بپردازد. به همین دلیل سال گذشته و بعد از جشنواره سی و نهم، ایدههایی را درباره این کتاب نوشتم و به انجمن سینمای جوانان ایران ارائه دادم و از دی ماه سال گذشته کار پژوهش و تدوین آن آغاز شد.
وی درباره بخشهای کتاب «چهل سالگی» گفت: این کتاب دارای دو بخش اصلی «تاریخنگاری» و «فیلمنگاری» است. ابتدا روند برگزاری جشنواره تاریخ نگاری شده است و این بخش شامل گزارشهایی درباره افتتاحیهها و اختتامیهها از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ میشود.
هاشمزاده ادامه داد: همچنین مروری بر شرکت کنندگان، هیات انتخاب و داوران، حواشی و اخبار جشنواره، محل برگزاری و … دارد. بخش «فیلم نگاری» جشنواره در کتاب نیز به جهت اینکه چهرههای سینمایی بسیاری از سینمای جوان کار خود را آغاز کردهاند، اهمیت زیادی داشته است. بنابراین در این بخش از منتقدان زیادی خواستیم تا از سال ۱۳۶۱ تا ۱۴۰۱ فیلمهای کوتاه جشنواره تهران را ببینند و نسبت به حال و هوای فیلمها، درونمایههایشان، فضا و اتمسفر هر دوره درک و دریافتی داشته و دربارهاش بنویسند، کتاب «چهل سالگی جشنواره» در ایام برگزاری رویداد رونمایی خواهد شد و ان شالله در ایام جشنواره توزیع میشود و بعد از آن نیز در کتابفروشیها عرضه خواهد شد. زیرا کتابی است که برای پژوهشگران سینما و علاقهمندان به حوزه فیلم کوتاه مهم است. چهل سالگی خود مفهوم وکانسپت پختگی را دربردارد و به همین جهت عنوان کتاب را همین «چهل سالگی» انتخاب کردهایم.
وی درباره همراهان خود در تدوین کتاب گفت: ما از ۹ نویسنده، ۲ ویراستار و ۷ منتقد در پژوهش و تدوین این کتاب کمک گرفتیم و باید بگویم روند تحقیق برای این کتاب با توجه به کمبود منابع کار سختی برای گروه نویسندگان بود و امیدواریم رضایت مخاطبان سینمای کوتاه را به دنبال داشته باشد.
چهلمین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار ۲۷ مهر تا ۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.
فیلم کوتاه «خونه ما هم دزد اومده» آماده نمایش شد
تدوین فیلم کوتاه «خونه ما هم دزد اومده» به نویسندگی مهدی قربانی و کارگردانی محمد نبی طالبی به پایان رسید.
فیلمبرداری این فیلم کوتاه به مدت ۵ روز در اصفهان به طول انجامید و بعد از مراحل تدوین، صداگذاری و اصلاح رنگ آماده نمایش شد.
«خونه ما هم دزد اومده» چهارمین تجربهی کارگردانی محمد نبی طالبی در باشگاه فیلم سوره است.
او پیش از این فیلم های کوتاه «بادبادک»، «جشن تولد» و تیزر فرهنگی «کارت به کارت» را ساخته است که «بادبادک» تابستان امسال در جشنواره بین المللی کینو روسیه جایزه دوم سیزدهمین دوره این جشنواره بین المللی را کسب کرد.
این فیلم داستان علی پسربچهای ۹ ساله است که در مدرسه با چالشی مواجه میشود و تلاش میکند تا به دوستانش نشان دهد خانهشان دزد آمده است.
طاها عنبر افشان بازیگر کودک این فیلم کوتاه است که پیش از این در سریال سلمان فارسی به ایفای نقش پرداخته است.
سایر عوامل این فیلم کوتاه عبارتند از نویسنده: مهدی قربانی، مجری طرح: سید احسان طالقانی (کانون هنر و رسانه گراف)، مدیر فیلمبرداری: سید محسن حسینی، مدیر صدابرداری: حسین حجازی، بازیگردان: سامان بغلانیان، طراح صحنه و لباس: المیرا شاهزیدی، طراح گریم: سمیرا شیخی، منشی صحنه: ارغوان نادعلی، دستیار اول کارگردان: محمدحسین طالقانی، مدیر برنامهریزی: محمدحسن کریمی، مدیر تولید: محمدحسین اژهای، اجرای گریم: آوا دردشتی، عکاس و فیلمبردار پشت صحنه: محمدحسین عیدی، تدوین: سیداحسان طالقانی، اصلاح رنگ و نور: ایمان صالحی، صداگذاری و موسیقی: آرش خالق زاده بازیگران: طاها عنبرافشان، امیرحسین چلمغانی، محمد شیشه فروش، سامان بغلانیان، علی محمودی،امیرعباس بختیاروند، سعید معتمدی، تهیه شده در گروه هنری کات در باشگاه فیلم سوره.
فیلم کوتاه «تلویزیون» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی تشکری آماده نمایش شد.
فیلم کوتاه «تلویزیون» به تهیه کنندگی مشترک مصطفی تشکری و رضا کاظمی با نویسندگی و کارگردانی مصطفی تشکری پس از پایان مراحل پس از تولید آماده نمایش شد.
«تلویزیون» قصه دختر بچهای مشرف به سن بلوغ است که بعد از دست دادن تلویزیون خانهشان وارد چالشهای جدیدی از زندگی میشود و به بلوغی زودرس میرسد.
بهار نوحیان، هیلدا کردبچه، ایرج تدین، سهیلا آقایی و بهروز خورسندیان بازیگران این فیلم کوتاه هستند.
از دیگر عوامل این اثر عبارتند از مدیر فیلمبرداری: حمیدرضا رضایی، مشاور کارگردان: سینا فراهانی، دستیار کارگردان: مارال شکری، مجری طرح و برنامهریز: سیاوش درستکار، صدابردار: علی فیضی، طراح گریم: بابک کشن فلاح، منشی صحنه: رضا بقایی، طراح صحنه و لباس: پروا نریمانی، مدیر تولید: سعید ملکی، عکاس: عباس بغدادی و روابط عمومی و مشاور رسانه: نگار امیری.
انتهای پیام