علیجان صادقپور یکشنبه ۱۲ شهریور در بک کنفرانس خبری با بیان اینکه امسال در هفته دولت بالاترین تعداد پروژه از نظر کمی و کیفی افتتاح شد، گفت: حدود ۷۸ پروژه در ۳۰ شهرستان استان افتتاح شد که ۶۹ پروژه از این مجموع در حوزه آب و ۹ پروژه در حوزه فاضلاب بود.
او همچنبن اعتبارات حوزه آب را ۶۶۰میلیارد تومان و اعتبارات در بخش فاضلاب را ۱۲۹۳ میلیارد تومان اعلام و خاطرنشان کردد: در مجموع حدود ۱۷۵۰ میلیارد تومان پروژه کلنگزنی یا افتتاح شد.
مدیرعامل آبفای فارس با بیان اینکه در حوزه آب نزدیک به ۸۰۰ هزار نفر جمعیت از این پروژهها بهرهمند شدند، گفت: در مجموع حدود ۸۰۰۰ مترمکعب مخزن، ۲۷۰کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع آب، ۱۹کیلومتر خط برق رسانی و چهار ایستگاه پمپاژ در هفته دولت افتتاح و ۳۴حلقه چاه حفر و تجهیز شد.
صادقپور با اشاره به اینکه در حوزه فاضلاب سه تصفیه خانه به تصفیهخانههای فاضلاب استان اضافه شد، گفت: استان فارس از ۱۳ تصفیهخانه برخوردار است که سه تصفیه خانه از این مجموع در هفته دولت اضافه شد که این تصفیهخانهها در اقلید، خرمبید و آباده به بهرهبرداری رسیدند؛ راهاندازی یک تصفیهخانه هم در دستور کار است و به زودی این تصفیه خانه هم اضافه خواهد شد، بدون شک این اقدامات نه تنها موجب حل مشکلات اساسی در حوزه آب و فاضلاب میشوند بلکه اثرات مثبتی در محیط زیست، صنعت و ایجاد اشتغال دارند.
جلوگیری از بروز تنش با پایان یافتن ذخیره سد رودبال
او به پایان ذخیره سد رودبال هم اشاره و در این خصوص گفت: متأسفانه ذخیره سد رودبال که به عنوان یکی از منابع بزرگ تأمین آب استان محسوب میشود و در گذشته حدود ۶۰۰ لیتر بر ثانیه خروجی داشت و نقش مهمی در آبرسانی به شهرستانهای فسا، حاجی آباد و داراب ایفا میکرد به پایان رسید.
مدیرعامل آبفای فارس اضافه کرد: در واقع امسال ذخیره سد رودبال را که یکی از مهمترین منابع آبی استان به شمار میرفت را از دست دادیم و این در حالی بود که این سد، آب حدود ۵۰ روستا و هشت شهر را تأمین میکرد.
صادق پور گفت: پاییز سال گذشته این هشدار داده شد که ذخیره سد رودبال در حال اتمام است، لذا برنامهریزی برای حل این مشکل انجام شد و توانستیم با این اقدام از هرگونه بحران و تنش جلوگیری کنیم، این درحالی بود که فصل زمستان بارندگی چندانی نداشتیم و در خرداد ماه ذخیره آب به پایان رسید.
در مقایسه با سالهای گذشته وضعیت بهتری داریم
او بیان کرد: استان پهناور فارس با برخورداری از ۴۲۰۰ روستا و ۱۲۰ شهر سالهاست که با بحران کمآبی و کاهش بارندگی به ویژه در منطقه جنوب و شرق روبهرو است؛ با این حال امسال در مقایسه با سالهای گذشته با شرایط بهتر و با کمترین تنش آبی و بحران مواجه بودیم و امیدواریم با برنامهریزی که انجام شده تابستان ۱۴۰۳ نیز با آمادگی بهتری در این زمینه ورود کنیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس ادامه داد: از مهرماه ۱۴۰۱ برنامهریزی مدون و منسجمی را به صورت هفتگی، ماهانه و روزانه برای حل مشکل تنش آبی در تابستان ۱۴۰۲ و به سرانجام رساندن پروژهها آغاز شد.
صادقپور افزود: خوشبختانه هم در بحث حفر چاههای جدید، کفشکنی چاهها و تجهیز مهندسی مجدد چاهها و هم در بحث فرهنگسازی و مدیریت مصرف اقدامات بسیار قابل توجهی انجام شد و با وجود حجم بالای کار در تابستان امسال، به دلیل آمادگی که داشتیم تابستان خوبی را پشت سر گذاشتیم و شاهد رضایتمندی بهتر و بیشتری نسبت به سالهای گذشته از سوی مردم بودیم.
او خاطرنشان کرد: برای حل این مشکل نزدیک به ۴۰ حلقه چاه حفر، کف شکنی، تجهیز و مهندسی مجدد شدند و همه این چاهها در مدار بهرهبرداری قرار گرفتند؛ با این اقدام نه تنها حجم آب از دست رفته جبران شد بلکه وضعیت آب شهرها و روستاها بهتر از گذشته شد، در واقع وضعیت آب شهرستانهای فسا و داراب که در سالهای گذشته با کمبود مواجه بودند بهبود پیدا کرد.
مدیرعامل آبفای فارس با بیان اینکه چهار منبع سد در استان آب شهرها و روستاها را تأمین میکنند، گفت: سد درود زن با ۴۵۰ میلیون متر مکعب آب، سد سلمان فارسی با ۵۶۰ میلیون مترمکعب آب، سد کوثر و سد رودبال آب شهرها و روستاها را تأمین میکنند که البته همان گونه که گفتم ذخیره سد رودبال به پایان رسید.
صادقپور با بیان اینکه تأمین آب در سطح کلان وظیفه آب منطقهای است، گفت: طرح بزرگی از خلیج فارس و از منطقه عسلویه و پارسیان توسط بخش خصوصی در حال اجراست که از ۱۱شهرستان فارس عبور میکند که ما هم درخواست تخصیص این آب برای بخشی از نقاط استان را دادهایم.
او ادامه داد: بخشی از این آب برای تأمین آب شرب در نظر گرفته شده که درخواست افزایش ۳۵ میلیون مترمکعبی داشتهایم؛ این پروژه فعال و در حال اجراست، البته مجری این پروژه بخش خصوصی و مدیریت آن بر عهده آب منطقهای است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب فارس خاطرنشان کرد: این طرح شهرستانهای لار، لامرد، مهر، خنج، جهرم، سروستان، خرامه، ارسنجان و آباده را شامل میشود.
انتهای پیام