حسین باغگلی در گفتوگو با ایسنا در خصوص برنامههایی که برای جاماندگان پیادهروی اربعین در نظر گرفته شده است، اظهار کرد: شهرداری مشهد هر سال برای شهروندانی که به هر دلیلی نتوانستند در پیادهروی اربعین شرکت کنند و به نوعی جاماندگان اربعین هستند، برنامههایی را به این مناسبت برگزار میکند تا حال و هوای اربعین برای جاماندگان اربعین نیز تداعی شود.
وی افزود: در سالهای گذشته مسیر پیادهروی از سمت میدان فردوسی صورت میگرفت اما با توجه به اینکه چشمانداز حرم مطهر رضوی در خیابان امام رضا(ع) و از میدان ۱۵ خرداد بهتر است و میتوان گنبد و بارگاه را مشاهده کرد، از سال گذشته پیادهروی به این منطقه منتقل شده است.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد تصریح کرد: از سال گذشته اطلاعرسانیهای موثر و بهتری برای پیادهروی جاماندگان اربعین صورت گرفته و امسال نیز با کمک هیاتهای مذهبی و تشکلهای مردمی موکبهایی را از میدان ۱۵ خرداد تا حرم مطهر رضوی برپا خواهیم کرد. حدود ۷۰ تا ۸۰ موکب در نظر گرفتیم اما مشخص نیست که چند موکب برای این مسیرآماده خدمترسانی هستند.
وی با بیان اینکه فراخوان پیادهروی جاماندگان اربعین از روز گذشته آغاز شده و اطلاعرسانیهای لازم به شهروندان ارائه شده است، عنوان کرد: در مسیر پیادهروی جاماندگان اربعین نواهای مذهبی، کربلایی و اربعینی برقرار خواهد بود و امیدوارم مانند سال گذشته بتوانیم این اقدامات را پر شور و با نشاط انجام دهیم.
باغگلی ادامه داد: با توجه به اینکه یک هفته پس از اربعین ما به مناسبت شهادت امام رضا(ع) میزبان زائران پیاده امام رضا(ع) خواهیم بود که شهروندان مشهدی هم به این برنامه ملحق میشوند. ما هر ساله براساس تجربههای سال گذشته اصلاحاتی را در برنامههای خود در نظر میگیریم، به عنوان مثال در سال گذشته متوجه شدیم که نقشآفرینی برای نوجوانان میتواند بسیار موثر باشد و مورد استقبال قرار میگیرد، بنابراین در سال جاری موکبهای اختصاصی نوجوانان را خواهیم داشت.
وی اضافه کرد: همچنین متوجه شدیم موکبهای اختصاصی برای بانوان بسیار پرطرفدار است و در این موکبها خدماترسانیهایی را تنها به بانوان ارائه خواهیم کرد که تمهیدات آن فراهم شده است. ما در این موکبها باید علاوه بر موکبهایی که پذیرایی را برعهده دارند، باید بخشهای فرهنگی را نیز تقویت کنیم تا برنامههای خوبی را برای زائران و مجاوران در این ایام داشته باشیم.
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد در خصوص چگونگی همکاری دستگاههای مختلف برای پیادهروی جاماندگان اربعین، تصریح کرد: اکنون در موقعیت خوبی از همکاری هستیم و ارگانهای مختلف نظامی، امنیتی، پلیس راهور، سازمان تبلیغات اسلامی، شورای هیاتهای مذهبی، مساجد و ... در این مسیر ما را همراهی میکنند و کمکهای بسیار خوبی از این ارگانها شاهد هستیم. همچنین آستان قدس رضوی مراسمهایی که به سمت حرم مطهر رضوی منتهی میشود را بر عهده دارد و همکاری بسیار خوبی در زمینه پذیرایی و دیگر مسائل برای زائران فراهم میکند.
وی خاطرنشان کرد: برای فرهنگ میزبانی طرحهای مختلفی وجود دارد که میتوان به «هر محله یک زائر سرا» اشاره کرد. در این طرح افرادی که تمایل دارند خانههای خود را در اختیار زائران قرار دهند را تشویق میکنیم تا در این ایام با ما همکاری کنند. در این ایام حجم زائران بسیار بیشتر از زیرساختهای شهری و اقامتی است، به همین دلیل آنها را تشویق میکنیم تا بحث اسکان و پذیرایی زائران را برعهده گیرند.
باغگلی اظهار کرد: سعی میکنیم در این ایام جلسات انگیزشی را برای خدمتدهنگان عمومی مانند رانندگان تاکسی، رانندگان اتوبوس، پاکبانها و افرادی که به شهرداری مرتبط هستند و همچنین آنهایی که خارج از شهرداری مانند هتلداران، اصناف و ... هستند برگزار کنیم تا به لحاظ روانی آنها را برای خدمترسانی آماده کنیم تا میزبانی مطلوبتری را نسبت به مردم ارائه دهند.
چاپ ۲ کتاب در خصوص تجربههای خدمترسانی دهه پایانی صفر
معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری مشهد بیان کرد: برنامه دیگری نیز در نظر داریم که شاید در این موقعیت خود را نشان ندهد، اما در درازمدت تاثیر خود را خواهد گذاشت و آن هم این است که ۲ کتاب و رمان به صورت روایتی توسط نویسندگان متبحر قرار است به رشته تحریر درآید که تجربههای خدمترسانی به مردم را در دهه پایانی صفر بیان میکنند. طبق برنامهریزیهایی که انجام دادیم این ۲ کتاب تا پایان امسال آماده میشود که میتواند به توسعه فرهنگسازی کمک کند.
انتهای پیام