به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، شرکت اسپیسایکس در حال حاضر ۶۱ ماموریت را در سال ۲۰۲۳ انجام داده است در حالی هنوز چهار ماه تا پایان سال باقی مانده است.
شرکت فضایی خصوصی اسپیسایکس مجموعهی جدیدی از ماهوارههای نظامی پیشرفته نیروی فضایی ایالات متحده را روز شنبه(دوم سپتامبر) پس از دو روز تاخیر به مدار پرتاب کرد و همزمان به رکورد پروازهای خود در سال گذشته دست یافت.
یک موشک فالکون ۹ با ۱۳ فضاپیمای آژانس توسعه فضایی نیروی فضایی(SDA) روز شنبه در ساعت ۱۰:۲۶ صبح به وقت محلی کالیفرنیا در آسمان مهآلود صبحگاهی بر فراز پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ کالیفرنیا اوج گرفت. پیشران مرحله اول موشک به وندنبرگ بازگشت تا بر روی سکو فرود بیاید. این سیزدهمین پرواز پیشران این موشک بود.
زاخاری لوپن(Zachary Luppen)، مهندس اسپیس ایکس طی پخش زنده پرتاب گفت: با این پرتاب، شصت و یکمین پرتاب اسپیسایکس در سال ۲۰۲۳ رقم خورد که با رکورد سالانهی سال گذشته برابری میکند و هنوز چهار ماه تا پایان سال باقی مانده است.
لوپن گفت که اسپیسایکس در ابتدا تلاش کرد تا ماموریت «Tranche ۰» را در روز ۳۱ اوت پرتاب کند، اما به دلیل پاسخ غیرمنتظرهی یکی از ۹ موتور در مرحله اول فالکون ۹ این ماموریت به تعویق افتاد. او افزود که تلاش دوم در روز اول سپتامبر نیز حدود ۱۲ دقیقه پیش از بلند شدن به دلیل مشکل دریچهی تجهیزات زمینی متوقف شد.
به گفتهی اسپیسایکس، پرتاب روز شنبه دومین پرتاب این شرکت در حمایت از معماری فضایی جنگافزارهای تکثیر شده انجام شد(PWSA) که یک شبکه لایهای جدید از ماهوارهها در مدار پایین زمین و عناصر پشتیبانی کننده است که ارتباطات نظامی جهانی و قابلیتهای هشدار و ردیابی موشکها را فراهم میکنند.
اولین ماموریت PWSA در اوایل ماه آوریل انجام شد، زمانی که یک فالکون ۹، ۱۰ ماهواره را از وندنبرگ به فضا برد.
این دو ماموریت اول به ساخت «Tranche ۰» اختصاص داده شده است که یک صورت فلکی نمایشی متشکل از ۲۸ ماهواره است. بیشتر آنها فضاپیماهای ارتباطی هستند، اما برخی برای شناسایی موشکها طراحی شدهاند.
همانطور که از نام آن پیداست، «Tranche ۰» تنها شروعی برای PWSA است.
مجله نیروی فضایی در اواخر ماه مارس نوشت: براساس این طرح، نیروی فضایی صدها ماهواره کوچک خواهد داشت و هر چند سال یک بار ماهوارههای جدیدی به فضا پرتاب میشوند تا انعطافپذیری و قابلیتها در مدار را افزایش دهند.
به گفتهی لوپن، این سیزدهمین پرتاب و فرود برای این پیشران خاص و دویست و بیست و دومین بازیابی کلی یک موشک توسط اسپیس ایکس بود. او افزود که این دویست و شصتمین پرتاب کلی این شرکت نیز بوده است.
بنا به درخواست آژانس توسعه فضایی، اسپیسایکس از هر گونه نمایش ویدئویی زنده از مرحله بالایی موشک فالکون ۹ در طول پرتاب منع شد و مدت کوتاهی پس از فرود اولین مرحلهی پیشران به پخش اینترنتی خود پایان داد.
انتهای پیام