«وحیده سلطانی» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: محور عقدا تا مهریز در استان یزد با توجه به واقع شدن اکثر مناطق مسکونی استان و استقرار بخش زیادی از صنایع، یکی از محورهای مهم استان به شمار میآید که به دلیل آلایندگی بالا در سالهای اخیر استقرار صنایع آلاینده در آن ممنوع اعلام شده است.
وی گفت: البته به منظور نظارت و پایش صنایع فعال در این محور از سال ۱۳۹۹ تاکنون تعداد هشت دوربین نظارتی در منطقه نصب شده که هفت مورد از آنها در سال ۱۳۹۹ و یک عدد نیز در سال ۱۴۰۰ فعالیت پایشی خود را آغاز کردهاند.
سلطانی با بیان این که دوربینهای مذکور به صورت شبانهروزی، تصاویر آلایندگی صنایع را ثبت و در اختیار کارشناسان مرکز قرار میدهند تا در مواردی که آلایندگی واحدهای صنعتی بیش از حد مجاز تشخیص داده میشود، نسبت به صدور و اعلام اخطار به انها اقدام شود.
این کارشناس محیط زیست استان متذکر شود: این نحوه پایش برخلاف پایشهای میدانی تنها به چند ساعت شبانهروز محدود نمیشوند بلکه در تمامی ساعات نسبت به کنترل آلایندگی صنایع اقدام میشود و همین امر باعث رفع بسیاری از مشکلات آلودگی هوا به ویژه در نیمه دوم سال که پدیده «وارونگی هوا» اتفاق میافتد، شده است.
وی تاکید کرد: مسئولان استان و محیط زیست اهتمام جدی در برخورد با صنایع آلاینده دارند و در صورت همکاری نکردن صنایع دارای آلایندگی بالا و بیتوجهی به اخطارهای صادر شده، موارد را به مراجع قضایی معرفی میکنند.
سلطانی در پایان با اشاره به قرار گرفتن صنایع کاشی و سرامیک، شن و ماسه و فولاد در لیست صنایع آلاینده از سال گذشته، گفت: خوشبختانه بسیاری از واحدهای صنعتی آلاینده در استان، پس از دریافت اخطار از سوی محیط زیست نسبت به کاهش آلایندگی اقدام میکنند ولی محیط زیست استان در راستای حفظ هوای پاک نیازمند همکاری هرچه بیشتر واحدهای صنعتی با اقداماتی مانند پیگیری اخطارها و تقبل درصدی از هزینهها جهت کاهش و رفع آلودگیهایشان است.
انتهای پیام