حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده ظهر امروز (یازدهم شهریورماه) در دیدار مدیرکل امور روستایی و شوراهای استانداری هرمزگان که در دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد، اظهار کرد: اگر دولت بتواند اقتصاد روستاها را با اجرای الگوها و طرحهای مختلف فعالتر کند بسیاری از مشکلات موجود در شهرها و حاشیه شهرها کاهش پیدا میکند.
وی، با اشاره به هزینهکرد بودجههای زیادی برای کاهش مشکلات حاشیهنشینی در شهرها، افزود: اگر بخشی از اعتباری که صرف حل چالشها و مشکلات حاشیه شهرها میشود در روستاها هزینه شود شاهد مهاجرت از روستا به سمت حاشیه شهرها نخواهیم بود و بخش اعظمی از این چالشها کاهش پیدا میکند.
نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان، با ذکر این نکته که مانند گذشته نگاه ذاتی ارائه خدمات اصیل به روستاها در میان برخی از مدیران و دستگاههای دولتی وجود ندارد، تصریح کرد: اغلب تمرکز دولتمردان روی انجام فعالیت در شهرها است چراکه دارای نگاه کلان و ملی به مسائل و پروژهها هستند؛ اما باید نگاه منطقهای و محلی را برای تحقق توسعه پایدار و متوازن در دولت تقویت کرد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، با اشاره به اهمیت حفظ جمعیت روستایی استان هرمزگان، اظهار کرد: اگر میخواهیم که مهاجرت از روستا به شهرها کاهش پیدا کند و حتی شاهد مهاجرت معکوس از شهر روستا باشیم؛ باید بخش صنایع خانگی و صنایع دستی در روستاها مورد توجه بیشتری قرار گیرد. اگر این صنایع و کارگاههای کوچک به سمت محیطهای روستایی برود علاوه بر رونقبخشیدن به اقتصاد محلی و جلوگیری از مهاجرت روستا به شهر، امید به زندگی در روستاها نیز افزایش پیدا میکند.
وی، محیط روستا را محیط تولید دانست و مطرح کرد: تولیدکنندگان مستقر در روستاها به واسطه عدم وجود صنایع تبدیلی در روستاها با ضرر و زیان مواجه میشوند. امسال به واسطه همین ضرر و زیانها و قیمت پایین محصولات کشاورزی تعداد زیادی از کشاورزان اقدام به فروش اراضی و باغات خود کردند که پس از انجام تحقیقات لازم مشخص شد که قیمت پایین محصول و عدم وجود صنایع تبدیلی از دلایل اصلی این ضرر و زیان است.
امام جمعه بندرعباس، افزود: دولت اگر فکری به حال توسعه صنایع تبدیلی با تمرکز به محیطهای روستایی نکند، در آینده از نظر توازن جمعیتی روستایی و تولید محصولات کشاورزی با چالش روبرو خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمین عبادیزاده، با ذکر این نکته که روستاهای هرمزگان بیش از ۳۰ سال با آفات مختلف باغات درگیر هستند، مطرح کرد: آسیبشناسی علل شیوع این آفات و پیگیری برای ارائه راهکار برای حل این چالش باید هر چه سریعتر در دستور کار دولت قرار بگیرد که این امر متاسفانه تاکنون روی زمین مانده است. مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی وظیفه دارد این چالش را پس از کشف و آسیبشناسی، حل کند اگر هم از نظر فنی امکان انجام چنین عملی را ندارد باید از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان فعال در این زمینه استفاده کند.
انتهای پیام