آبلیمو؛ چاشنی خوشمزه فصل در بجنورد

آبلیمو یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین چاشنی های ایرانی است که برای تهیه انواع غذا، دسر و نوشیدنی ها استفاده می شود.

اواسط تابستان، بهترین زمان برای تهیه آبلیمو و نگهداری آن برای استفاده در پاییز و زمستان است و این روزها، مراکز آبلیمو و آبغوره گیری در مرکز شهر بجنورد، حسابی رونق دارد.

اگر از کنار مراکز آبلیمو و آبغوره گیری های بجنورد عبور کنیم تعداد زیادی از شهروندان به صف ایستاده اند تا چند بطری آبلیموی طبیعی خریداری کنند و یا اینکه لیموهای ترش را از میدان میوه و تره بار خریداری کرده و می خواهند آب آن را بگیرند.

در این مغازه ها بطری های آبلیمو نیز خودنمایی می کنند بطوریکه خود صاحب مغازه برای افرادی که امکان رفتن به میدان بار برای خرید لیموترش را ندارند، لیمو را خریداری کرده و آب آن را گرفته و به فروش می رسانند.

نقیب یکی از شهروندان بجنوردی است که در صف مغازه آبلیموگیری با چند کیسه لیموترش ایستاده و در گفت و گو با ایسنا، می گوید: ۲۰ سال است که آبلیموی طبیعی استفاده می کنیم و همیشه در این فصل از سال لیموترش را خریداری کرده و از آب آن استفاده می کنم.

یکی دیگر از شهروندان که آب لیموهای ترش را گرفته می افزاید: ۱۰ کیلوگرم آب لیمو گرفته ام و تا همین موقع در سال آینده از آن استفاده می کنم و دیگر آبلیموی صنعتی نمی خرم.

شخصی که در حال گرفتن آب لیموها است نیز در مورد اختلاف لیموی رسیده و نرسیده بیان می کند: لیموی رسیده پوست نازک تری دارد و رنگ آن نیز روشن تر است و از سوی دیگر آب بیشتری هم دارد. از هر پنج کیلوگرم لیموترش رسیده می توان سه کیلوگرم آبلیمو گرفت.

ورود ۵تا ۱۰ تن لیموترش به صورت روزانه در بازار بجنورد در شهریور ماه

یکی دیگر از افرادی که قصد خرید آبلیموی طبیعی را دارد در مورد خاص آبلیموی طبیعی می گوید و می افزاید: بیشتر مصرف آبلیموی طبیعی برای فصل تابستان برای رفع عطش و کاهش فشار خون است.

امید فیروزه رئیس اتحادیه میوه و تره بار بجنورد نیز در گفت و گو با ایسنا بیان می کند: لیموترش از ابتدای تیرماه وارد بازار بجنورد می شود اما اوج آن در شهریور تا پایان مهر ماه است.

وی اظهار می دارد: روزانه پنج تا ۱۰ تن لیموترش در شهریور ماه وارد بازار خراسان شمالی می شود که بیشتر از بندرعباس و کرمان به این استان ارسال می شود.

فیروزه می افزاید: ۷۰ درصد از بار لیموترش وارد شده به بجنورد برای آبگیری و ۳۰ درصد نیز برای تازه خوری مصرف می شود.

وی ادامه می دهد: در شهر بجنورد ۱۰ مرکز آب گیری لیموترش و غوره انگور و ... وجود دارد که در این ماه اوج فعالیت آن ها است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402061107276
  • خبرنگار : 50046