شیرین بخشی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: انتخاب کفش مناسب برای مدرسه دانشآموزان اهمیت زیادی دارد زیرا قرار است پای آنها ساعتها در کفش بماند و اگر کفش، کیفیت لازم و مناسبی نداشته باشد، ممکن است باعث اذیت شدن پای بچهها شود.
وی با بیان اینکه انتخاب کفش باید بر اساس نوع استفادهای که از آن میشود، صورت گیرد، افزود: جنس خوب و پاشنه، قالب و پنجه استاندارد، از مشخصات بارز یک کفش استاندارد است.
رئیس گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، با اشاره به اینکه بیشتر کفشهای موجود در بازار یا رویهای از چرم طبیعی دارند یا از پلاستیک و یا چرم مصنوعی تهیه میشوند، افزود: چرم طبیعی به علت دارا بودن منافذ طبیعی در بافت خود، امکان تبادل هوا میان بیرون و داخل کفش را فراهم آورده و باعث تنفس پا میشود و به همین دلیل بهترین رویه برای کفش، همان چرم طبیعی است.
وی خاطرنشان کرد: رویه مصنوعی به علت تبادل نکردن هوا باعث بوی بد پا و عرق کردن بیش از حد میشود.
بخشی در خصوص زیره مناسب برای کفش، اظهار کرد: زیرههای سبکی که توپر بوده و در حالت خم کردن، انعطاف بیشتری دارند، مناسبتر هستند. همچنین باید توجه شود که کف زیره نباید صاف باشد بلکه باید آجدار باشد تا از لیز خوردن جلوگیری کند.
این مسئول توجه به استانداردهای پنجه کفش را نیز در انتخاب آن بسیار مهم دانست و گفت: از نظر قالببندی، فضای پنجه کفش باید طوری باشد که به انگشتهای پا فشار وارد نکند و پنجههای پا از هم باز شوند. کفشهایی که پنجه آنها تیز است باعث میشوند انگشتهای پا روی هم بیفتند و تحت فشار قرار گرفتن انگشتان باعث بدفرم شدن آنها میشود.
رئیس گروه سلامت خانواده، جمعیت و مدارس معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زنجان، افزود: تنه کفش که در واقع چارچوب روی کفش است و دور پا را در برمیگیرد، باید به راحتی در برابر فشارهای وارده مقاومت کند و شرایط آناتومیکی پا را حفظ کند.
وی به بیان توصیههایی برای خرید کفش پرداخت و گفت: خرید کفش باید بعدازظهر باشد زیرا به طور طبیعی پای افراد، صبحها حدود نیم سایز کوچکتر از بعدازظهرها است چون پاها بعدازظهر متورمتر شده و سایزشان بزرگتر میشود.
بخشی ضمن تاکید بر دقت در انتخاب سایز کفش، اظهار کرد: در انتخاب کفش حتما باید آن را پوشید و اتکا به نمرههای درج شده روی آن برای اطمینان از اندازه بودن آن کافی نیست.
وی خاطرنشان کرد: اندازه پای افراد با افزایش سن، کم و زیاد شدن وزن و حتی بارداری، تغییر میکند لذا ملاک قرار دادن سایزهای قبلی در انتخاب کفش، صحیح نیست.
بخشی پوشیدن هر دو لنگه کفش را در هنگام خرید، ضروری دانست و افزود: در بیشتر افراد سایز یکی از پاها بزرگتر از دیگری است لذا این افراد لازم است که در انتخاب کفش، پای بزرگتر را ملاک قرار دهند و بر اساس سایز پای کوچکتر، کفش نخرند.
وی با بیان اینکه راه رفتن با کفش در همان زمان خرید، بسیار مهم است و اگر کفش، بند دارد باید بندهای آن را بست و با آن چند قدم راه رفت، اظهار کرد: کفش مناسب کفشی است که انگشت شست پا به راحتی در آن حرکت کند و بین انگشت شست و لبه جلویی کفش، حدود نیم سانتیمتر فاصله وجود داشته باشد.
انتهای پیام