معاون دانشگاه علوم پزشکی:

تشخیص آسیب چشم نوزادان نارس در رفسنجان امکان‌پذیر می‌شود

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان گفت: نوزادان نارس گاهی دچار آسیب ته‌ چشم می‌شوند که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود منجر به کوری در تمام طول زندگی خواهد شد، وزارت بهداشت برای تشخیص زودررس این آسیب، برنامه‌ای دارد که ما یکی از همکاران چشم‌پزشک را به تهران فرستادیم تا این دوره را ببیند و با خرید یک دستگاه افتالموسکوپ که یکی از خیّرین خریداری کرده، به‌زودی این امر در بخش نوزادان بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه السلام) انجام خواهد شد.

دکتر محمدرضا غلامرضاپور در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پرچالش‌ترین حوزه دانشگاه علوم پزشکی، درمان است و هر ایرانی در کشور حق دارد از خدمات درمانی خوب، به موقع و با کیفیت برخوردار شود. این رسالت خطیر و این افتخار نصیب دانشگاه علوم پزشکی و حوزه درمان دانشگاه است. هیچ کس در حوزه درمان اعم از پزشک، پرستار و ... قصد قصور ندارد اما درمان یک فرایند است که نیاز به زمان، مکان، امکانات، نیروی انسانی و تجهیزات دارد و می‌دانیم نقایصی وجود دارد.

وی افزود: مردم حق انتقاد دارند اما در برخی مواقع نیاز به آگاه‌سازی مردم داریم تا به فرایندهای درمان آشنا شوند.

غلامرضاپور بیان کرد: پس از شیوع کرونا، سازمان جهانی بهداشت وامی را در نظر گرفت که به شهرهای مختلف داده شود و دانشگاه‌هایی که فضای فیزیکی مناسبی برای آزمایشگاه داشتند، قرار شد وام ۱۳ میلیارد تومانی برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی بدهند که خوشبختانه در بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه السلام) و حوزه بهداشت موفق شدیم این تاییدیه را بگیریم و می‌توانیم دستگاه‌ها و تجهیزات آزمایشگاهی را اخذ کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان ادامه داد: نوزادان نارس گاهی دچار آسیب ته‌ چشم می‌شوند که اگر به موقع تشخیص داده و درمان نشود منجر به کوری در تمام طول زندگی خواهد شد، وزارت بهداشت برای تشخیص زودررس این آسیب، برنامه‌ای دارد که ما یکی از همکاران چشم‌پزشک را به تهران فرستادیم تا این دوره را ببیند و با خرید یک دستگاه افتالموسکوپ که یکی از خیّرین خریداری کرده، به‌زودی این امر در بخش نوزادان بیمارستان علی‌ابن‌ابیطالب(علیه السلام) انجام خواهد شد.

غلامرضاپور از انجام عمل لاپاروسکوپی برای زنان در رفسنجان خبر داد و گفت: تجهیزات لازم برای این نوع عمل جراحی در رفسنجان خریداری شده و تاکنون ۲۲ عمل لاپراسکوپی برای زنان انجام شده است.

وی از جذب ۲۸ پزشک متخصص در سال گذشته سخن گفت و افزود: یکی از بحران‌هایی که با آن مواجه هستیم، نبود پزشک متخصص است و در سال گذشته حدود ۳۸۰۰ درخواست پزشک به معاونت درمان وزارتخانه اعلام شده در حالی که ۱۸۰۰ پزشک تقسیم شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان بیان کرد: در کمیسیون ماده ۲۰ دانشگاه، ۲۶ مورد موافقت اصولی برای تاسیس مراکز پزشکی و وابسته پزشکی داشتیم که از این تعداد ۱۳ مورد پروانه بهره‌برداری گرفتند و در حال فعالیت هستند.

غلامرضاپور به حوزه نظارت معاونت درمان دانشگاه اشاره و عنوان کرد: در یک‌سال گذشته ۳۵۸ مورد بازرسی و بازدید از مراکز دولتی، خصوصی، مطب‌ها، درمانگاه‌ها، مراکز رادیولوژی و بیمارستان‌ها انجام شده که ۱۱۷ مورد تخلف مشاهده شد و از این تعداد برخی در حد تذکر شفاهی، کتبی و برخی به کمیسیون ماده ۱۱ ارجاع داده شد که هشت جلسه کمیسیون ماده ۱۱ برگزار شد و با تصمیم‌گیری صورت گرفته از این تخلفات هفت مورد به تعزیزات حکومتی و چهار مورد به دادگستری ارجاع داده شده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان با بیان این‌که این دانشگاه در سال گذشته جزء سه یا چهار دانشگاه برتر اهدای عضو در ایران انتخاب شد، تصریح کرد: در یک‌ سال گذشته ۳۲ مورد عضو از رفسنجان اهدا شده و این نشان از نجابت مردم دارد، خوشبختانه تمام ارگان‌هایی که به مراکز پیوند فرستادیم، بلااستثنا مورد استفاده قرار گرفته است، در سال گذشته ۱۸ مورد پیوند کلیه، چهار مورد پیوند قلب و ۱۰ مورد پیوند کبد داشتیم.

وی در خصوص نحوه عملکرد کلینیک غربالگری سرطان در رفسنجان، گفت: قرار است در این کلینیک در مورد سه سرطان غربالگری انجام دهیم. یعنی قبل از این‌که به مراحل حاد برسند، تشخیص داده و درمان کنیم که شامل سرطان سینه، دهانه رحم و روده بزرگ می‌شود. البته در حال حاضر افرادی که در مراکز جامع سلامت مشکوک باشند به حوزه درمان ارجاع داده می‌شوند تا تشخیص بالاتر انجام شود اما با راه‌اندازی این مرکز این خدمات به‌صورت متمرکز خواهد بود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۸
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1402061107134
  • خبرنگار : 50188