مدیرکل فنی و حرفه‌ای کرمانشاه:

با کمبود افراد ماهر در کرمانشاه مواجه‌ایم/ جویندگان کار دنبال مهارت‌آموزی نیستند

مدیرکل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه در استان با کمبود افراد ماهر مواجه‌ایم، گفت: فردی که در یک حوزه خاص مهارت داشته باشد، بیکار نمی‌ماند.

عزیز نوری با حضور در دفتر ایسنا در کرمانشاه، با بیان اینکه مهارت آموزی روند شغل‌یابی را تسریع می‌کند، گفت: متاسفانه جویندگان کار در کرمانشاه دنبال مهارت‌آموزی نیستند و این در شرایطی است که در مراکز فنی و حرفه‌ای شرایط برای آموزش مهارت به افراد مهیا است.

وی با بیان اینکه گذراندن دوره‌های مهارت‌آموزی فرصت‌های اشتغال برای افراد جویای کار ‌به وجود می آورد، گفت: فردی که در یک حوزه خاص مهارت داشته باشد، قطعا در استان بیکار نخواهد ماند، چون نیروی کار ماهر را هیچ کارفرمایی رها نمی‌کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه در سطح ملی حداقل ۵۰ درصد مهارت‌آموزان رشته‌های مختلف جذب بازار کار می‌شوند، گفت: معتقدم این آمار در استان کرمانشاه به دلیل پایین بودن آمار نیروی کار ماهر بالاتر از میانگین کشوری است.

نوری تاکید کرد: بیشترین دلیلی که سبب آمار پایین نیروی کار ماهر در استان شده به بی اطلاعی افراد جویای کار از اهمیت گذراندن دوره‌های مهارت‌آموزی در اشتغال و ناآشنایی آنها با مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای برمی‌گردد.

مدیر کل آموزش فنی‌وحرفه‌ای استان کرمانشاه با بیان اینکه دانشجویان ما بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌ها معمولا مهارت لازم برای ورود به بازار کار را ندارند، گفت: برای داشتن جامعه ای با مهارت بالا باید دانشگاه ها را به صنعت وصل کرده و در کنار آن رسانه‌ها هم  باید در این زمینه پای کار آمده و جامعه را در جریان اهمیت توجه ویژه به آموزش‌های مهارتی قرار دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه باید آموزش‌های مهارتی را از از سنین کودکی شروع کنیم، گفت: اگر به جایی برسیم که توانایی‌، استعداد و علائق افراد را از سنین پایین شناسایی کرده و در جهت پرورش این استعدادها و علائق از سنین کودکی برنامه‌ریزی کنیم، می توانیم نیروی کار ماهر تحویل جامعه بدهیم.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم جامعه موفقی داشته باشیم و آمار معضلات اجتماعی را در جامعه پایین بیاوریم، باید روی مهارت آموزی از دوران کودکی کار کنیم.

نوری در ادامه اشاره ‎‌ای هم به اهمیت سمت و سو دادن جامعه در جهت نذر مهارتی داشت و گفت: به دنبال این هستیم که با شناساندن آموزش‌های مهارتی به جامعه به سمت وسویی برویم که مردم نذوراتی برای صاحب مهارت کردن افراد بیکار داشته باشند.

نوری در ادامه با بیان اینکه مجموعه فنی و حرفه‌ای متولی ارائه آموزش‌های غیررسمی در جامعه است، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای هیچ محدودیتی برای پذیرش متقاضیان نداشته و افراد از سن ۱۵ سال به بالا می توانند در دوره‌های آموزش مهارتی این سازمان چه در بخش دولتی و چه آموزشگاه های آزاد آموزش‌های مهارتی ببینند.

نوری اشاره ای هم به برگزای دوره‌های آموزشی کوتاه مدت در مجموعه فنی و حرفه‌ای داشت و گفت: آمادگی برگزاری دوره‌های کوتاه مدت در هر حوزه‌ای در سطح ادارات و نهادهای استان بر اساس تقاضای آن دستگاه را داریم.

نوری با بیان اینکه از سال ۱۴۰۱ برگزاری دوره‌های آموزشی با رویکرد تقاضامحوری را به عنوان یک الگوی ویژه پیگیری می‌کنیم، گفت: به این منظور از کارخانجات، صنوف و حتی مردم برای برگزاری دوره‌های آموزشی نظرسنجی می کنیم و بر مبنای نیازهای حوزه اشتغال اقدام به برگزاری دوره های آموزشی می کنیم.

وی در ادامه از افزایش ۲۰ درصدی ارائه آموزشهای مهارتی در چهار ماه نخست امسال در مقایسه با چهار ماهه ابتدایی سال گذشته خبر داد و گفت: در چهار ماهه نخست سال گذشته  آموزش‌های مهارتی به تعداد ۵۹۳۵ نفر دوره در استان ثبت شده که امسال ۸۳۲۱ نفر دوره یعنی دو برابر سال گذشته آموزش مهارتی به متقاضیان ارائه شده که عملکرد رضایت بخشی است.

نوری با بیان اینکه تا سال گذشته تنها یک یا دو کارگاه آموزش فنی و حرفه‌ای در استان دو شیفته فعالیت می کردند، گفت: هم اکنون بیش از ۳۰ کارگاه فعالیت دو شیفته دارند که نشان از رشد آموزش های مهارتی در استان است.

وی افزود: هم اکنون ۳۵۰ حرفه مهارتی در ۱۱۸ کارگاه بخش دولتی و ۳۴۰ آموزشگاه غیردولتی بخش خصوصی استان به متقاضیان ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه به دنبال حذف رشته های اشباع و ایجاد رشته های جدید هستیم، گفت: سرمایه گذاری روی این حوزه می‌تواند در پرورش نیروهای ماهر متناسب با نیاز جامعه تاثیرگذار باشد. 

متقاضیان جذب در پروژه‌های در حال احداث نفت و گاز در استان بخوانند

نوری در ادامه با اشاره به در حال اجرا بودن دوره‌های آموزشی توانمندسازی برای جذب در پروژه‌های در حال احداث نفت و گاز استان، گفت: این طرح در راستای اجرای تفاهم نامه سه جانبه کشوری بین سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، وزارت نفت و استانداری کرمانشاه و در راستای توانمندسازی  نیروهای بومی ساکن در محل اجرای پروژه های نفت و گاز استان اجرا می شود.

وی با بیان اینکه تاکنون ۴۷۳ نفر در آزمون‌های روانشناسی و روان‌شناختی مورد نیاز برای شرکت در این طرح در استان شرکت کرده‌اند، گفت: ۳۹۴ نفر از این افراد پس از کسب نمره قبولی در آزمون‌های روان‌شناختی برای گذراندن دوره‌های آموزشی به کارگاه‌ها معرفی شده اند. 

وی با اشاره به ادامه دار بودن ثبت نام از متقاضیان گذراندن دوره‌های آموزشی برای جذب در پروژه‌های در حال احداث نفت و گاز را در استان، گفت: تا اواخر امسال امکان ثبت نام از متقاضیان برای شرکت در این دوره‌ها وجود دارد.

وی افزود: افراد جویای کار در رده سنی ۲۰ تا ۴۰ سال می توانند برای ثبت نام اقدام کنند و در نهایت متقاضیان حائز شرایط پس از ثبت نام و تأیید مدارک، در دوره‌ها شرکت خواهند کرد.

 مدیرکل فنی و حرفه ای استان کرمانشاه با بیان اینکه ثبت‌نام از بین متقاضیان مرد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و بالاتر -فارغ از هر رشته‌ای- و با اولویت افراد بومی انجام خواهد گرفت، گفت: متقاضیان پس از پالایش، در رشته‌های جوشکاری، برق صنعتی، لوله کش صنعتی، کنترل و ابزار دقیق و نصب ماشین‌های صنعتی آموزش می بینند.

نوری با بیان اینکه در اجرای این طرح، آموزش و توانمندسازی ۲۵۰۰ نفر از افراد جویای کار در برنامه است، گفت: هزینه‌های برگزاری این دوره‌ها از سوی وزارت نفت پرداخت خواهد شد و برای متقاضیان رایگان است.

اجرای طرح ملی مهارت آموزی تابستانه با حضور ۱۰۰۰ نوجوان کرمانشاهی

وی در ادامه با اشاره به اجرای طرح ملی تابستانه فنی و حرفه ای در استان، گفت: این طرح از ۱۵ خرداد در استان همزمان با سراسر کشور شروع شده و تا ۱۵ شهریور ادامه خواهد داشت.

 وی افزود: در این طرح نزدیک هزار نفر از افراد در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال در حدود ۴۰ حرفه در مراکز دولتی و خصوصی  استان در حال آموزش  هستند. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ شهریور ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1402061106988
  • خبرنگار : 50180